Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    luciabol
    13. apr 2019    Čítané 220x

    Môj víkend s Curaprox

    Na víkend s #curaproxslovensko som sa náramne tešila, nie len preto, že takéto niečo veľké som ešte nevyhrala (áno, občas sa mi stane, že niečo v nejakej súťaži vyhrám) ale hlavne preto, lebo zuby sú od narodenia našich detí top téma u nás v domácnosti. Ako deti rástli tak nám do kupeľne pribúdali všakovaké pomôcky na správne čistenie zúbkov, kefky, jednozväzkové kefky, medzizubné kefky, ústne vody, pasty od výmyslu sveta dokonca modrý detekčný roztok na odhalenie zubného povlaku! No jedna vec nám stále chýbala... A to bola tá správna technika čistenia zubov.

    Darmo máš doma Ferrari, keď nevieš šoférovať, že áno?!


    Sama sebe si zuby umyť viem, teda aspoň v to verím, ale tiež ma dobehla moja nevedomosť a po tomto víkende sa medzizubka stala pevnou súčasťou mojej dennej dentálnej hygieny.

    No iné kafe je umývať zuby deťom: ono sa to hmýri, neposedí, nemá trpezlivosť, neviete, kde začať, ako silno pritlačiť, či s pastou, či bez atď. Tak nakoniec tie malinké zúbky horkoťažko nejako umyjete, hlavne tam, kde to v rámci možností vidíte a ide sa ďalej... Ach, však to je v pohode, však sú to „len“ mliečne, však moje dieťa nemôže mať pokazené zuby, však moje dieťa nemôže predsa bolieť zub.

    A bodaj by to tak bolo, všetkým želám len zdravé malé zúbky, ALE, nás to dobehlo... Staršia dcérka má problémy s kazivosťou zubov aj napriek nášmu zubnému arzenálu a mladšia začína ísť v jej šlapajách, no vďaka tomuto poučnému a zážitkovému víkendu s CURAPROX pevne verím, že to zastavíme a otočíme v náš prospech.

    A ako na prednáške povedal skvelý detský zubár MDDr. Mikuš alias doktor Adam: pri detských, mliečnych zuboch sa to dokazilo, netrápte sa, ešte príde čas na reparát... No bude len jeden... A tam si to už naozaj nepokazíme.

    A ako motivujem naše deti k čisteniu zubov? Hmm... Bohužiaľ, u nás to bola bolesť. Ale aj pred tým, ako sa tieto patálie začali sme nemali nejaký problém s čistením, deti spolupracovali, lebo videli nás ako si čistíme, od malička mali v rukách kefky v tom čase, keď sme si čistili my a snažili sa umyť si zúbky, samozrejme vždy sme nakoniec prevzali štafetu my dospelí a zúbky sme prešli a dočistili. A dievčatá, čím sú väčšie si pri čistení vymýšlajú aj svoje vlastné variácie

    Myslím, že už ste od nás za posledné obdobie čítali toho celkom dosť ako správne čistiť, no viete čo, k téme zubného kazu vám poviem ešte jedno veľké tajomstvo.

    Viete vy vlastne, ako vzniká kaz?

    Sú potrebné 4 faktory: zuby, baktérie, cukor, čas. A to všetky 4 spolu.

    Na zúbkoch žijú baktérie, tak dobré ako aj zlé, a tie papajú stravu – cukor a počas času, keď sa tie zuby nevyčistia, baktérie vylučujú tekutinu a tá ničí našu zubnú sklovinu a tak vzniká kaz... Pardón za trošku infantilný opis, ale proste je to tak 🙂

    A prečo som to doteraz nejako netušila? Lebo až na tomto víkende mi to bolo povedané tak nejak laicky: po lopate. Jednoducho, krásne a priamo. A ako tomu všetkému predísť? Čistiť zuby tou správnou technikou (netlačiť príliš na zuby – hrozí zodranie zubnej skloviny, prípadne až ďasien), správnymi pomôckami (mäkká kefka s veľkým počtom štetiniek) a hlavne postarať sa o medzizubné priestory (medzizubná kefka, podľa veľkosti priestoru medzi jednotlivými zubami).

    To je všetko, vážení. Žiadne čárymáry fuk. Žiadna veľká veda. Proste každy deň si pekne tie naše poklady v ústach správne vyčistiť a hotovo... Kazy sa proste nevytvoria, v čistých ústach, nie je z čoho.

    Prepáčte, že skáčem z témy na tému, no čo mňa osobne ešte veľmi zaujalo je, že firma Curaprox sa veľmi aktívne venuje aj prevencii u detí – ich projekty dentálnej hygieny Dentalalarm (pre škôlky a školy) a Brusher (pre stredné školy), ale zároveň aj udržateľnosti životného prostredia... Nie je veľká veda niečo produkovať ale veda je, sa o to po jeho použití vedieť aj postarať a recyklovať.

    Tak u nich vznikol další projekt - Ekolarm a zber kefiek, z ktorých sa vyrábajú plastové koše na zber plastov a papiera. Je naozaj málo takých firiem, ktoré myslia aj na to, čo tu po nich ostane. Veľmi vám fandím a tlieskam milý #curaprox

    A na záver, ešte trošku ponaučenia a rozumu. Pokiaľ neviete ako zareagovať pri úraze zubov vašich detí, tu máte dva návody ako na to. No pevne verím, že sa vám to nikdy, nikdy nestane.

    Takže milý #curaproxslovensko, ďakujem ešte raz za skvelý, vzdelávací víkend; milí páni doktori, ďakujem za vaše nekonečné poznatky, vašu trpezlivosť a váš dennodenný boj za zdravé zúbky; milé spoluvýherkyne, ďakujem za to, že som vás mohla spoznať a snáď si nájsť aj pár nových kamarátstiev...

    A prosím, naozaj nezabudnite na krásne motto, ktoré hovorí za všetko:

    VEČNÝ TEDA ČISTÝ, ČISTÝ TEDA VEČNÝ

    #test_curaprox3

    Naša staronová pômocka pri čistení detských zúbkov, kefka Curakid je veľká parádnica. Deťom sadne tak akurát do ich malej ručičky, je pogumovaná, čiže si s ňou neublížia a má mäkkú a malú hlavu, ktorá sa vojde presne do ich malej pusinky a vie sama stáť, to je fakt super. Mladšia ju síce drží a používa všelijako (raz som ju pristihla, ako s ňou išla čistiť zuby našej mačke!!! Nebojte, včas som to zastavila 🙂 ) ale teda už aj ona chápe, že je to len a len na ľudské zúbky a staršia sa už zase čím ďalej tým viac dožaduje „dospeláckej kefky“, takže čoskoro určite prejdeme pri nej na Smart-ku.
    Jediné, čo mi deti vytýkajú je, že kefka nie je „pinková“ preklad – ružová 🙂 takže nabudúce prejdeme z modrej do tej pinkovej.

    (2 fotky)

    Viem, že zuby nie sú stredobod vesmíru nikoho z nás...pokiaľ sú v poriadku...ale ako náhle príde prvý problém či bolesť, tak sa tým stredom stanú a rýchlo! A keď už máte detičky a tie zuby bolia ich....tak to je sakra veľký problém. Trápi sa dieťa, rodič, starí rodičia, zubár aj sestrička...za 5 rokov života mojej dcéry sme si prešli už všeličím: zaplombované zúbky, vypadnuté a znovu urobené plomby, najnovšie má v puse odumretý, otvorený zub z ktorého vyteká hnis...(viď foto) no pevne verím, že nám svitá na lepšie časy.
    Zúbky sme vždy poctivo čistili, od prvého zúbka, no až teraz som prišla na to správne orechové. Zubná kefka, jednozväzková kefka a medzizubná kefka. U nás Svätá trojica!
    Prvé dve sme dlho poznali aj používali, ale keďže nám chýbalo to tretie, tam padla kosa na kameň...či vlastne kaz na zúbky...
    No už sme poučení a dávame si druhú šancu.
    No nezabudnite na to, že u vás to môže od toho prvého malinkého zúbka vyzerať inak a hlavne zdravo a bezbolestne.Treba sa venovať mliečnym zubom, síce raz vypadnú, no návyk na správne čistenie ostane navždy a bolia úúúúplne rovnako ako tie trvácne.
    Čistím zúbkom zdar!
    #test_curaprox3

    #test_curaprox3
    Úžasný wellnes vzdelávaci víkend s #curaprox stál brutálne za to. Naučila som sa konečne to, čo mi dlhé roky v dentálnej starostlivosti chýbalo. Dôležitá je hlavne prevencia, aby miesto nej nemuseli nasledovať bolestivé a samozrejme nie lacné dentálne úkony...čistiť, čistiť a čistiť...no to správnou technikou a tými správnymi pomôckami...nič iné za tým nehľadajte, nie je to žiadna jadrová fyzika, je to len správny návyk a pár minút venovaných svojmu zdraviu.
    Zuby sú pre nás darom a máme len jedny, tak sa o ne správne starajme a začnime s tým už od mala...
    PS: aj vy máte dnes taký krásny jarný farebný a zdravý dník ako ja? 🙂)))
    #curaprox

    (2 fotky)