nugat
9. máj 2017
546 

Ľúbi ma, neľúbi ma. Ja ľúbim.

Každý deň sedím v práci pred počítačom, momentálne sa každý deň po práci učím, čo znamená, že opäť sedím pred počítačom alebo nad knihami. A vlastne, mojim najobľúbenejším koníčkom je čítanie kníh, takže opäť čo? Namáham oči.

Oči si namáham veľa, prakticky denne. Preto sa o ne starám nielen stravou a vitamínmi, ale aj kozmetikou. Nechcem, aby pokožka okolo očí a na viečkach vyzerala zle a unavene, mám len 24 rokov, na vrásky mám ešte čas. No takým tým drobným sa nevyhnem. Chichotavé vrásky mám v kútikoch očí aj v úsmeve, mám kruhy pod očami a oči niekedy ráno opuchnuté, no fotoaparát odmietol detailne spolupracovať, aby som vám to dokázala.  

Veľmi rada vám zhrniem moje testovanie Anti-aging séra na okolie očí a pier so sedmokráskou, Q10 a kyselinou hyalurónovou od českej značky Manufaktura, ktoré by malo riešiť vyššie spomenuté problémy krásy.

Značka Manufaktura mi je dobre známa, pretože ju mám veľmi rada. Je založená na tradičných prírodných surovinách, ktoré sa nachádzajú v prírode kúsok od nás, v Českej republike. Okrem toho, že všetko z ich sortimentu krásne vonia a dobre sa používa, má aj všetko krásny design. A ja ako správna kozmetická maniačka, oceňujem kombináciu toho najlepšieho.

Nepoznáte Manufakturu? Tu nájdete zoznam ich predajní na Slovensku.

Sérum som testovala viac ako dva týždne, čo je relatívne krátka doba, no môžem bez mučenia vyhlásiť: ÁNO, stojí za to. Pomáha.

Nanášala som si ho na okolie očí každé ráno a každý večer vrámci mojich kozmetických seáns, ktoré nevynechávam za žiadnych okolností. Sérum má príjemnú konzistenciu, nevtieravo vonia a čo je, predovšetkým ráno, podstatné, môžem si do 5 minút naniesť make-up a nežmolí, netrúsi sa.

Na okolie pier som ho nenanášala tak poctivo, vynechávala som ho ráno, pretože podstatnejšia je pre mňa oblasť očí. Okolie očí sa mi zdá jemnejšie, hydratovanejšie, kruhy pod očami sú menej výrazné, opuch ráno rýchlo zmizne, čo pripisujem aj vhodne zvolenému materiálu obalu séra - kovovej špičke, ktorá príjemne chladí.

A ako by som zhrnula jeho výhody a nevýhody?

Výhody:

  • nelepí, nežmolí, netrúsi sa,
  • neťahá okolie očí,
  • neštípe (nešikovnosťou sa mi dostalo do očí a neštípalo, no neštípe ani na mojej pokožke),
  • príjemná vôňa,
  • praktický tvar,
  • skladnosť,
  • design obalu,
  • prírodné suroviny,
  • obľúbená značka,
  • hygienickosť (netreba do séra vkladať prsty),
  • celý rad Sedmokráska mi je veľmi sympatický.

Nevýhody:

  • prvé otvorenie a vytlačenie potrebnej dávky je komplikované,
  • balenie je tak skladné (drobné), že mi na poličke vždy padne a zhodí aj niečo iné,
  • pri vytlačení väčšieho množstva sa veľmi dlho vtiera do pokožky,
  • osobne neviem porovnať s inými sérami, pretože som mladá, nie je to must have kozmetika, ešte ju asi nepotrebujem (ale chcem).

A keďže my ženy chceme byť stále krásne a mlado vyzerajúce, našla som pre vás/nás niekoľko tipov boja za večnú mladosť a krásu pleti:

  1. Pokožku treba chrániť. V lete proti UV žiareniu, v zime proti mrazom a chladu rôznymi druhmi krémov. (Slnko však svieti aj v zime!)
  2. Fajčenie je out a trápne. Keďže som nikdy v živote nefajčila, tak tento bod spĺňam viac ako výborne.
  3. Nežmúrte, nehnevajte sa. Keď už vrásky, tak od úsmevu a smiechu ako od večného zachmúrenia a zazerania po druhých.  
  4. Pite veľa vody, jedzte veľa ovocia. Ak máte problém vypiť pohár vody za jedno doobedie, neškodíte len svojej pokožke, ale zdraviu celkovo, takže si dajme jeden trojdecový. Na zdravie!
  5. Krémy, masky, séra, make-up. To všetko je pre krásny vzhľad žiaduce, ale netreba zabúdať na to najpodstatnejšie - odličovanie a čistenie pleti.

Slovo na záver:

So sérom som skutočne spokojná a po jeho spotrebovaní si kúpim aj ďalšie balenie, pretože mi vyhovuje a myslím, že je vhodnejšie skôr pre mladšiu pleť, ako pre zrelšiu, i keď ja mám veľmi mladú pleť. Rad Sedmokráska ma natoľko zaujal, že produkty na pleť rozšírim o Peelingovú hydratačnú pleťovú masku so sedmokráskou a kyselinou hyalurónovou a zaujal ma tiež Osviežujúci bylinný sirup so sedmokráskou, materinou dúškou a citrónovou trávou. 

Mňam, také dobré chladivé osvieženie bude nielen chutné, ale aj prospešné pre moju pleť.

Ďakujem Manufaktura, ľúbim ťa,

Petra

#test_manufaktura

Začni písať komentár...

Odošli