olejka
6. aug 2013

Ideš na potrat z naivity alebo tvrdého srdca?

Ani neviem ako, začala som sa na tejto stránke špecializovať na tému potrat...

Bojujem proti nemu , lebo je toho toľko že až pri srdci ma stíska...spoznala som ženu,  ktorá bola na umelom prerušení tehotenstva..hoci mimomaternicového..veľmi trpela, týtrala sa výčitkami, trápi sa podľa jej slov každý deň .Predstavuje si to dieťatko ako by asi vyzeralo  na koho by sa podobalo, keby žilo, koľko by už malo rokov počíta a chodí na cintorín zapáliť sviečku vo výročie jeho termínu pôrodu aj vo výročie jeho ukončenia tehotenstva..má dvakrát narodeniny...lebo to dieťa stále žije.

Veľmi ma jej slová poznačili, otvorilo mi to nový obzor...nechcený a tvrdý ale reálny..   

,, Nebudem súdiť!" ..to si stále vravím ..veď tieto ženy potrebujú hlavne si odpustiť...ublížili predovšetkým sebe..

Mimomaternicové tehotenstvo je iná skupina ja teraz bojujem proti umelému prerušeniu  ,,neproblémového" tehotenstva, aj keď vo svojej podstate je to jedno.

Viem ako to bolí ,keď Vám povedia že dieťa ktoré nosíte pod srdcom nebude v poriadku, vraj by ste ste sa ho mali vzdať pre svoje aj jeho ,,dobro"..

Mali by ste mali chrániť svoj a nie jeho život. Keď som v tehotenstve stratila veľa krvi, lekári mi odporučili potrat..odmietla som a teraz som šťastná, aj keď vediac, že to moje dieťa počulo, akú zlú skúsenosť má s lekármi...lebo vie, vo svojom nevedomí , že aj keď pomohli, predsa len ho mohli aj zabiť...neviem aké hlboké zranenia vlastne prežíva...

Ale možno je dieťa v poriadku a Vaša tehotenstvo tiež, len sa bojíte Vy, ako to budete zvládať finančne...ako málo sa budete asi venovať deťom ktoré už máte..Stále je spôsob, stále je cesta, keď sa chce, vždy sa dá...Vždy sa nájdu ľudia ktorí pomôžu a vždy sa môže zmeniť situácia.

Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24

Tu je jedne prípad ako to žena nebude nikdy ľutovať že sa napokon rozhodla nechať si dieťa,aj keď ho vôbec neplánovala.

http://web.pravonazivot.sk/nebudete-lutovat/

Keby sme si len uvedomili, že človek vzniká už pri počatí, už pri spojení mužskej a ženskej bunky je doňho vdýchnuta duša, nikdy by sme nezapochybovali že odmietnutie toho človiečika bolí...On cíti že jeho mamka naňho nebola pripravená a treba sa mu za to ospravedlniť, on chce byť milovaný, lebo ak nie je,  trpí celú večnosť.

Ľudská duša je  totiž nesmrteľná.Trpí aj keď jej telo vyhodia ako biologický odpad v zákrokovej miestnosti..Duša trpí naďalej.

V jednom mojom príspevku sa mi v komentári naivné dievča snaží tvrdiť že potrat dieťa v maternici nebolí.

Čo si myslíte Vy?

Toto bolo jedenásťtýždňové dieťatko...bolí keď, vám niekto s nožnicami prestrihne hruď a odcvakne hlavu!??!!

Toto bolo osemtýždňové dieťatko.Bolí to keď Vám rozštvrtia telíčko ?

Táto ručička patrila človeku ktorý bol zaživa pochovaný v tele svojej matky.

,,,,srdce nenarodeného dieťaťa bije pred koncom tretieho týždňa po počatí. "Činnosť srdca sa začína do 22 dňa (embryonálneho) života." (van Heeswijk, Nijhuis & Hollanders, "Fetal heart rate in early pregnancy", Early Human Development, 22, 1990).

Mozog embrya je úplne sformovaný do šiesteho týždňa (predtým, než sa vykonáva väčšina chirurgických potratov), aby vytváral činnosť mozgových vĺn, ktoré zachytáva elektroencefalogram. Činnosť mozgových vĺn je právnym štandardom, podľa ktorých určujeme, či dospelé obete choroby alebo zranenia sú mŕtve alebo živé. (Manlin, H.M.D., "Life of Death by EEG", The Journal of the American Medical Association, 190 (2) (12.10. 1964): str. 112-114).""

zdroj http://www.stopgenocide.sk/

Ak  je na Slovensku potratených asi štyridsať detí denne , je to preto že ženy ktoré sa pre umelý potrat rozhodli netušia do čoho idú keby vedeli, určite by si to rozmysleli..už keď sú tak sebecké, že neváhajú zabiť dieťa, iste ak by vedeli že idú ublížiť sebe, zastavili by sa a pre tento dôvod by to dieťa radšej donosili a dali na adopciu.

,,,,Chýba informovanosť o psychických následkoch umelého potratu

Ešte roky po tom, ako v jednotlivých krajinách začali legálne robiť potraty vyškolení zdravotníci, sa o možných popotratových problémoch nevedelo. Prečo? Príčin je niekoľko:

  • Prvá príčina je v tom, že ženy po potrate trpia nie jedným, ale rôznymi psychickými problémami, ktoré sa často nedávajú do súvisu s potratovou skúsenosťou.
  • Druhou príčinou je fakt, že vnútorné napätie vnútri ženy môže byť dlho skryté a potlačené, takže sa navonok prejaví po rôzne dlhom čase od potratu. U niektorej ženy to môžu byť dni až týždne, u inej celé roky po zákroku. Spúšťacím mechanizmom je často iná kríza v jej živote: rozchod s partnerom, začiatok prechodu (menopauzy), odchod posledného dieťaťa z domu (ktorý sa prirovnáva k vyprázdneniu hniezda), narodenie ďalšieho dieťaťa alebo vnúčaťa. Veľmi často sa prejavy psychickej poruchy zhoršia v dňoch výročia potratu alebo vypočítaného termínu pôrodu dieťaťa.
  • Ďalšou príčinou, prečo sa o psychických následkoch potratu dlho nevedelo, je skutočnosť, že mnohé ženy o nich nechcú hovoriť alebo ak aj chcú, nemajú s kým. Väčšina ľudí sa k tomu totiž stavia tak, že žena má, čo chcela, a potratom sa mal jej problém vyriešiť. Ženu, ktorá potratila samovoľne, bez vlastného pričinenia, alebo takú, ktorej dieťa zomrelo, ľudia z jej okolia ľutujú. Chápu, že sa jej stalo čosi ťažké, a neprekvapuje ich jej smútok, nespokojnosť, náhle záchvaty plaču. Okolie s ňou súcíti, snaží sa ju povzbudiť a potešiť. Ženu, ktorá sa dobrovoľne rozhodla pre umelý potrat, takmer nikto neľutuje. Hoci často trpí podobne ako ženy, ktoré stratili dieťa proti svojej vôli. A možno ešte viac, práve preto, že si uvedomuje svoj vlastný podiel zodpovednosti za túto stratu.!""

 zdroj http://web.pravonazivot.sk/postabortivny-syndrom/

A čo lekár ? Ako je na tom človek, ktorý chodí možno na Veľkú noc aj na Vianoce do kostola a pritom vraždí nenarodené deti?

Ako mu chutí obed po interupcii, ktorú vykonal? Ako sa pozerá na dieťa v kočíku, ktoré vidí pred nemocnicou  s mamičkou na prechádzke?

Nútil ho k tomu zločinu nejaký zákon dávno zvrhnutého režimu!????

,, „Nie všetky štátne nemocnice vykonávajú všetky legálne zákroky, napr. plastické operácie, či transplantácie

orgánov, ktoré si pacienti môžu žiadať, a nikto neprotestuje,“

konštatuje riaditeľka Jana Ray-Tutková.

„Komunistický potratový zákon umožňuje výnimku z trestného zákona, aby žena podstúpila umelý potrat na

žiadosť v prvom trimestri bez udania dôvodu, štát však nie je viazaný, ako ani žiadna štátna nemocnica jej v

tom vyhovieť. Žiadna medzinárodná zmluva ani Ústava SR nedefinuje „právo na umelý potrat“ a preto ani

lekári nemajú „právo na vykonávanie umelého potratu“.“

Lebo aj lekárska prísaha vraví  ,,nepodáš žene prostriedok na vyhnanie plodu z jej tela!"

Slová lekára:

Doc. MUDr. Mgr. Marian Bartkovjak, PhD. MPH.
Gynekologicko-pôrodnícka klinika FN Trnava

,,,,,,,,Po biologickej stránke dochádza k vzniku nového jedinca s genetickým programom pri spojení pohlavných buniek. Rovnako ako po narodení, treba túto ľudskú bytosť už pred narodením chrániť a vytvárať jej optimálne podmienky k životu. Prostredím pre vývoj nenarodeného jedinca je jeho matka. Konfliktný vzťah medzi matkou a nenarodeným dieťaťom zo spoločenských dôvodov považujem za funkčnú poruchu. Riešením tejto poruchy nemôže byť chirurgická intervencia, ale psychologická podpora.

Preto si uplatňujem výhradu vo svedomí a umelé potraty nevykonávam. Vážne porušujú právo na život. Dlhodobo fixujú vnútorný konflikt, čo sa prejavuje poruchami prežívania a správania. Tento konflikt môže byť až sebazničujúcim, častejšie vedie ku samovraždám.

Umelý potrat má veľa obetí, stretávam sa s tými žijúcimi.

Nestaňte sa jednou z nich!""""

zdroj http://web.pravonazivot.sk/marian-bartkovjak/

Ešte stále Váhaš či budeš matkou mŕtveho dieťaťa alebo matkou živého!!??!!??

Vlastne je to zle postavená otázka, Ty už si matkou!

nech si to precita kazda zena... dobry clanok navrhujem do vybrali sme

6. aug 2013

skoda, ze niektori neveria na nejaku dusu. vyhovaraju sa na to, kedy sa vlastne clovek stava clovekom hodnym zivota, kedy zacina vnimat a byt vnimany ako ludska bytost. skoda, ze stale su zeny, ktore si najdu ospravedlnenie pre taketo ciny a potom prahnu po polutovani. nezasluzia si ho. je to taka skoda, ze sa to neda slovami ani vyjadrit. za vsetky tie deticky vytrhnute z matkinho lona, kde mali byt v bezpeci, kde im bolo najlepsie a kde sa mali a chceli citit milovane, sa mi chce velmi, velmi plakat :(

6. aug 2013

Zaujimavy clanok. Som nazoru.ze zena by sa mala sama rozhodnut ci donosi dieta. A s rozhodnutim bude musiet zit do konca zivota

26. máj 2020

Začni písať komentár...

Odošli