tina1992
20. jún 2020
213 

#test_dm26

Čauky - ahojky všetci koníkovci. 🙂

Bola som jednou z tých šťastných, ktoré boli vybrané, aby otestovali skvelú radu štrnástich super-skvele-úžasných produktov od DM na vypucovanie a udržanie čistej  a voňavej domácnosti. Tak tu ich máme: 

Tramtadadááááá 

Počas dvoch týždňov som prala, leštila, umývala a prevoňala celý byt. Veď s týmito výrobkami to išlo hravo. 🙂

Keďže je opakovanie matka múdrosti a mnohé z nás si dajú poradiť na základe skúseností iných, postupne vám ešte opíšem jednotlivé produkty a poviem, čo som o nich zistila.

Začnem napríklad utierkami/handričkami. Každá z nás ich používa, či ide o jednorázové, papierové, alebo také, čo si skrátka operieme a fungujú ďalej. 

Skúšala som: Profissimo Univerzálne utierky - kusov v balení.

Neminula som všetky, ešte mi nejaké ostali aj na neskôr a hlavne, dajú sa opakovane použiť. Žiaľ, do nekonečne nie, ale zopár krát áno. Keď som ich niekoľko krát vyžmýkala, celé sa zhúžvali. Ich super vlastnosť je perfektná savosť, takže čokoľvek rozliate bez problémov zotriete. Rovnako sú dobré aj na utieranie prachu, ale o tom neskôr. Za mňa skvelý produkt, ktorý vrelo odporúčam.

Ďalšou skvelou pomocníčkou mi bola - Profissimo mikrofázová leštiaca utierka na sklo.

S ňou mi išla práca - ako sa vraví od ruky. Je proste skvelá, skvelá, skvelá. Samozrejme, ako som spomenula v krátkej recenzii, neodporúčam ju používať na špinavé okná a sklené povrchy. Tie najskôr pretrite nejakou...napr. aj univerzálnou utierkou a potom povrch mikrofázovou utierkou vyleštite. Už žiadne stierky či novinové papiere ako kedysi. Táto handrička je dobrá a dlho vydrží. Oprala som ju v teplej vode, vysušila a používala ďalej. A aj používať budem. Znie to ako reklama z topshopu, ale čo k tomu dodať? Je dokonalá. Top vlastnosti? Dobre saje, na jedničku s hviezdičkou leští a dlho vydrží!

Poslednou handričko-utierkou je Profissimo mikrofázová utierka na podlahu. 

Celkom určite je dobrá. Povrch pekne umyla a ostal čistý a bez šmúh. Iste si ale niektoré spomínate, teda ja určite, lebo u nás to tak bolo, doma sme nemali mop, ale na veľkú a širokú metlu sme založili handru, ktorou sme umývali gumovú podlahu. Bolo to pracné, ale raz dva sme to mali hotové. Táto handrička mi pripomína časy minulé. Umývala som na všetkých štyroch, aby som ju vyskúšala, ale aby som ju požívala stále? To asi nie. Je príliš veľká, ale možno sa mi raz hodí, keď nás vytopí a bude treba použiť aj nemožné, len aby sme vodu zo zeme utreli čo najskôr. Handrička sama o sebe je inak príjemná, saje a nezanecháva šmuhy, takže z tohto hľadiska je fajn.

Tak poďme ďalej a presuňme sa napríklad do kuchyne.

V kuchyni som používala skvelých pomocníkov. Boli to: Denkmit vysokoúčinný čistiaci prostriedok na mastnotu v spreji. 

S ním som bola spokojná. Varnú dosku vyčistil skvele, ale nejaké tie pripáleniny neodstraňuje. Na to treba iných pomocníkov. Ale čistila som s ním aj rúru a tá dopadla na výbornú. Rúra zostala čistá a prevoňaná. Je to penový čistič, ktorý treba potom zotrieť mokrou handričkou. Použila som na to tie univerzálne a bol to dobrý výber. Takže plusy - Keďže je penový, nerozprskuje prostriedok všade dookola, ale len na určené miesto. Skvele čistí mastnotu a príjemne vonia. 

Za mňa mínus len to, že neodstraňuje aj pripáleniny. Škoda, bol by všestrannejší. Inak skvelý výrobok. 

Poďme umyť riad. 🙂 s Denkmit čistiacim prostriedkom na riad  Beach Breeze. 

Každá z nás je dennodenne v kuchyni a umýva riad. Ak samozrejme nepatrí k tým šťastnejším, čo majú doma umývačku. 🙂 Ja k ním nepatrím a každý deň sa pasujem so špinavým riadom. Tento prostriedok je tiež jeden z tých šťastlivcov, ktorých chcem mať doma neustále. Za mňa - úžasne vonia, skvelo a dostatočne pení a umyje aj mastný riad bez ťažkostí. Žiadne kožné problémy sa u mňa nevyskytli, takže ho vrelo odporúčam. Cenu som nesledovala, ale určite zaňho nezaplatíme celý majetok. K obsahu fľaše dodám, že je tak akurát a dobre padne do ruky.

Okolo vodovodnej batérie sa nám vyskytuje všadeprítomný vodný kameň. Máme totiž fakt tvrdú vodu. Použila som naňho Denkmit - čistiaci prostriedok proti vodnému kameňu. 

Manžel ho nalial aj na usadený vodný kameň (niekoľkoročný), pretože odmontoval tyč, na ktorej bola pripevnená sprchovacia hlavica. Celý natešený mi hlásil, že to s týmto prostriedkom perfektne pustilo, lebo s ničím iným to dole nešlo. Takže sme boli obaja spokojní, pretože účel splnil. Plusy - vodný kameň ozaj odstránil a fľaša je malá a dobre sa s ňou pracuje. 

U nás do kuchyne patrí aj prací prostriedok. Možno zvláštne, ale v kuchyni máme umiestnenú práčku. Takže pridávam aj tento produkt: Denkmit - prací prostriedok na farebné prádlo.

Tento prášok je u nás doma tiež varený-pečený. Aj keď požívam aj iné prášky, lebo mám rada aj zmenu, k tomuto produktu nemám žiadne výhrady. Perfektne vypral a ešte aj odstránil škvrny z oblečenia a prádlo prevoňal. Voňavé ostalo samozrejme aj po vysušení a uložení do skrine. Vypraté prádlo našej rodinke nespôsobovalo žiadne svrbenie či červenanie pokožky a to som ho už x-krát požila. Aj roky dozadu. Nič sa nemenilo k horšiemu, takže skvelá správa. Ďalší skvelý výrobok. 🙂

Plynulo prejdem do obývačky.

Tam som použila: Denkmit - ošetrujúci sprej na nábytok.

Parádny prostriedok. Za mňa lepší ako Pronto. Spolu s univerzálnymi utierkami a pol hodinkou k tomu, sa náš nábytok v obývačke leskol ako nový. Potom som nábytok pozorne sledovala, lebo u nás sa prach víri a usádza jedna radosť. Bola som veľmi milo prekvapená, pretože ochrana pred usadzovaním prachu fungovala niekoľko dní. Nehovoriac o tom, že dcérine packy sa tam hneď neukazovali. Fľaša nie je ťažká, dobre sa drží, len to striekanie....navrhujem nastriekať na handričku a potom utierať. 🙂 Plusy - ošetruje, čistí a leští, odpudzuje prach na niekoľko dní 🙂

Do obývačky som umiestnila aj Profissimo vonný set  - kúzlo sviežosti.

Príjemná a nevtieravá vôňa z tohto malého flakónika, nám prevoňala celý byt. Vždy keď prejdem okolo, vôňa je intenzívnejšia, ale to nič nemení na fakte, že keď vstúpim do bytu po pobyte vonku, zacítim vôňu v celkom byte. Proste paráda a všimla si to aj návšteva a pochválila prevoňaný byt. 🙂 Plusy? Proste a skrátka - skvelá a jedinečná vôňa

Po nejedných raňajkách na gauči pri telke, sa na poťahu objavia škvrny. Vraj samé od seba sa tam vzali, tvrdí moja Taša. 🙂 Ale my vieme svoje. 

Tak som vytiahla Denkmit - čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenia. 

Hravo a bez problémov si poradil so škvrnami bez toho, aby zanechal nejaké stopy či "mapy" okolo vyčisteného miesta. Je to skvelý výrobok. Fakt perfektný. Použili sme ho aj na čalúnené stoličky v kuchyni, na ktorých sa škvrny vyskytujú najčastejšie. Dopadlo to na výbornú. 🙂  

Je to veľká nádoba, takže aj dlho vydrží na bežné škvrny, ak ju nevystriekame naraz na celý koberec. 🙂 Plusy - perfektne čistí, nezanecháva neželané stopy, neutrálna vôňa a veľká nádoba pre dlhšiu výdrž. 

Moja malá pomocníčka spolu so mnou pracovala aj na umytí okien v celom byte. Použili sme na to samozrejme Denkmit - čistič na okná s rozprašovačom, úžasnú mikrofázovú utierku na sklo, ale aj univerzálnu utierku, aby sme si predtým pripravili okná. 

Je to taký obyčajný prostriedok, nijako výnimočný. Okná sa umyli dokonale, ale skôr by som zásluhy pripísala handričke na leštenie, než samotnému prípravku. Okrem toho, je to fakt zbytočne obrovská fľaša, ktorá je ťažká a preto sa s ňou aj zle pracuje. Žienky, ktoré pravidelne umývajú okná isto vedia, že sa dá okno umyť aj čistou vodou, takže tento prípravok sa skôr za mňa hodí na zrkadlá (opackané mastnotou, či zubnou pastou). Tam spotrebujem trochu prípravku, zrkadlá nie sú až také špinavé a raz dva sa vyleštia. 

Tak nám ešte ostalo WC a kúpeľňa.

Na toalete prebýva Denkmit - osviežovač vzduchu fruit sensation.

Je to príjemná ovocná vôňa, ktorá zaplnila celé WC. Obal je pekný, vhodný na akúkoľvek poličku - do kúpeľne či WC, ale mám podozrenie, že veľmi rýchlo stráca na vôni. Keď tam teraz vstúpim, už tu vôňu skoro vôbec necítim. Myslím, že tento gél či želatína nie je najlepším riešením prevoňania. Radšej by som investovala do niečoho tekutého, alebo osviežovača v spreji. Bola by to lepšia voľba. Plusy - pekne vyzerá a aj nejakú tú chvíľu fakt nádherne vonia. Mínusy - vonia fakt len chvíľu. 

Oveľa radšej som pracovala s eko Denkmit WC - čistiacim gélom. Tento je jeden z ďalších top perfektných výrobkov.

Ja viem, farba nie je dôležitá, ale pre mňa je. :D Ale jeho super-skvelosť nespočíva samozrejme vo farbe, ale v jeho účinkoch, sile pôsobenia a aj v neodpudivej a príjemnej vôni. Usadeniny pekne odstránil aj nad aj pod hladinou. Vodný kameň v mise nemáme, takže odstraňoval len bežne sa vyskytujúce špiny. Ale bola som s ním veľmi spokojná a určite u nás bude mať čestné a stále miesto. 

Plusy - odstraňuje usadeniny a špinu pod aj nad hladinou a príjemne vonia. S fľašou sa dobre pracuje a hrdlo fľaše má perfektne prispôsobené na to, aby sa gél dostal tam kam treba. Aj hustota gélu je perfektná, takže sa pekne rovnomerne rozleje a nestečie hneď dole. 

Posledným skúšaným produktom je Denkmit - čistiaci prostriedok na kúpeľne.

Z hľadiska čistenia, je ozaj dobrý. Pekne odstránil mydliny aj usadeniny po každodennom sprchovaní, ale mne osobne vôbec nevonia. Má by som povedala až nepríjemnú a dráždivú vôňu. Kúpeľňu som po použití musela dlho odvetrávať a prostriedok ma dráždil v hrdle. Ale fľaša je veľkostne fajn a aj rozprašovač. Tento prostriedok ja osobne už nebudem používať, lebo mám malú kúpeľňu a asi by som sa v nej udusila :D :D. Plusy - odstraňuje usadeniny a mydliny, takže je dobrý a komu nevadí dráždivejší zápach, ten bude spokojný. 🙂

Boli to úžasné týždne skúšania nových, ale aj už doma používaných DM - Denkmit či Profissimo produktov. Som fakt rada, že som tú možnosť mala a môžem sa s vami podeliť o svoje zistenia a skúsenosti. Podľa mňa má sieť DM veľmi kvalitnú, ekologickú, účinnú a cenovo dostupnú radu čistiacich prostriedkov, preto ak po akomkoľvek výrobku siahnete, nebudete veľmi ľutovať. Áno, sú určite niektoré lepšie, iné menej dobré, ale ani jeden výrobok, s ktorým som mala čo do činenia, nebol vyslovene na nič a neúčinný. Takže sa nebojte siahnuť po týchto značkách. Je to záruka spokojnosti. 🙂

A ak by som mala vybrať svoje top produkty, ktoré sa u nás budú aj stále dopĺňať, boli by to tieto:

Denkmit čistiaci prostriedok na riad

eko Denkmit WC - čistiaci gél

Profissimo mikrofázová leštiaca utierka na sklo

Denkmit - čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenia

Denkmit - prací prostriedok na farebné prádlo

Denkmit - ošetrujúci sprej na nábytok.

Ďakujem DM a ďakujem Modrý koník za to, že som tieto výrobky mohla testovať. 

#test_dm26 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli