vikkiss
    7. dec 2018    Čítané 1445x

    Testovanie dmBio produktov

    Ahojte,

    tak dnes mám pre vás recenziu na ďalšie produkty značky dmBio, ktoré som mala možnosť testovať. Musím sa priznať hneď na úvod, že tieto produkty mám veľmi rada a často ich nakupujem. No ani zďaleka som neskúsila všetky produkty, takže som veľmi rada, že som mala možnosť otestovať ďalšie dobrotky a opäť som si našla nejaké obľúbené výrobky, ku ktorým sa určite vrátim 🙂 Tentokrát som sa veľmi tešila na ghee maslo a kokosový olej, agáve sirup či jahodový džem. 

    Maslo ghee je vlastne prepustené maslo bez vody, bielkovín a laktózy a patrí medzi veľmi obľúbené produkty u tých, ktorí sa zdravo stravujú. Mne veľmi pripomína klasickú bravčovú masť, len je oveľa žltšie a obsahuje veľa omega 3 či vitamínov A,D,E,K. Ja som toto masielko používala takmer na všetko 🙂 Môžete ho používať na chlebík ako klasické maslo, pridať do raňajkovej kaše, použiť ho ako základ do omáčok či polievok namiesto oleja. Šup s ním pokojne do pečenia namiesto masla a koláčiky sú hneď o čosi zdravšie. Musím sa priznať, že mne veľmi chutí aj čisté ghee maslo, lebo je jemné a chutné. 

    Kokosový olej si neviem vynachváliť. Na jeho používanie som zvyknutá už dlhšie a tento z dm je jeden z mojich obľúbených. Krásne vonia, samozrejme po kokose, je jemnučký a tiež je chutný aj sám o sebe 🙂 Obsahuje veľa nasýtených mastných kyselín, preto ho uznávam :D Ja ním rada nahrádzam olej pri pečení. Používam ho pri príprave palaciniek či šišiek, pretože po jeho použítí sú voňavé, o čosi chutnejšie a hlavne nie sú mastné. Klasické šišky robím rada zo špaldovej polohrubej múky a vyprážam ich na kokosovom oleji. Vydržia dlho mäkké 🙂 Keď som už doma mala džemík, rovno som ho použila na šišky. Bol skvelý a nebol presladený, ako sme u niektorých džemoch zvyknutí, takže super. Ja osobne nemám rada, ak v džeme necítim nič iné, len cukor. Tento jahodový mi vyhovuje a určite skúsim aj iné príchute.

    Ďalším výrobkom, ktorý mi hneď sadol, je agáve sirup. Podobá sa na med, aj chutí podobne, len by som povedala, že je o čosi jemnejší, redší a chuťovo sa troška líši. Agáve používa väčšina ľudí ako zdravé sladidlo. Toto agáve je ako droga 🙂 U nás doma rýchlo zožalo úspech aj u manžela, ktorý rád skúša nové chute. Používam ho napríklad do kávy, na osladenie ovsenej či inej kaše, na vianočku s maslom a tiež na osladenie rôznych smoothie či horúcich nápojov. Použila som ho aj v recepte na výborné domáce chai latte na mojom blogu.

    V ďalšom recepte na vianočný fit perník som využila aj bio kakao, ktoré je kvalitné, chutné a voňavé. Niet čo vytknúť, určite ho do pečenia použijem častejšie. Recept nájdete tiež u mňa na blogu. Aby som nezabudla pochváliť ani kypriaci prášok, ktorý je vegánsky, vyrobený z vinného kameňa. Pri pečení som s ním nemala problém, že by sa cesto nenadvihlo alebo podobne, takže super zdravšia náhrada klasického kypriaceho prášku. 

    Pokračujem v pečení. A ďalším obľúbeným receptom u nás doma sú domáce keksíky, ktoré pečiem často. Tentokrát som ich piekla zo špaldovej múky, ktorú vlastne používam skoro vždy ako náhradu bielej múky. Je oveľa chutnejšia a výživnejšia 🙂 Do keksíkov som pridala aj čokoládu s lesným ovocím, ktorá je však skvelá aj sama o sebe, takže nemusí ísť iba do pečenia. Je tvrdšia ako napríklad nejaká klasická, maslovejšia čokoláda, čo je fajn, pretože aspoň viem, že neobsahuje žiadne margaríny a podobne :D Recept na keksíky nájdete tu.

    Ešte som testovala hrozienka, ktoré boli taktiež veľmi chutné. Nie sú presladené a balenie je veľké, čo je super, lebo vydrží dlhšie. Respektíve, môžem ich využiť vo viacerých receptoch 🙂 Rada z hrozienok pripravujem nejaké raw koláčiky, takže ani teraz tomu nebolo inak 🙂 Recept na vianočné čoko guľky ešte nemám spracovaný, ale aspoň vám napíšem, čo potrebujete: 200 g hrozienok, 100 g mletých orechov, 1 lyžicu kakaa (opäť som použiola naše dmBio), 2 lyžice kokosového oleja, 70 g kokosu, 2 lyžice medu. Všetko rozmixujeme v mixéri a z cesta tvarujeme guličky, ktoré obalíme v mletých orechoch. Mňamka 🙂 

    No a potom tu máme kokosové lupienky, ktoré som ani nestihla odfotiť, lebo u nás sa do nich všetci hneď pustili, keďže sa dobre chrumkajú 🙂 Nie sú presladené, ani tvrdé, takže sú super pochúťkou k čaju či k telke. Posypujem nimi rada ovsené kaše či koláče 🙂 

    Tak, aby som to nejako zhrnula, s výrobkami dmBio som veľmi spokojná a môžem ich určite len odporučiť. Niektoré sú trocha drahšie, ale ja si myslím, že sa oplatí občas takto zainvestovať a naučiť sa používať zdravšie produkty aj pri klasickejších receptoch a nahradiť aspoň biely cukor, bielu múku či olej, za zdravšie varianty, keďže dnes je toho už k dispozícii veľa 🙂 Prajem pekný a chutný víkend, snáď vás čaká veselé vianočné pečenie. 

    Už sa chystám na recenziu #test_dm19, ešte skúšam nejaké ďalšie recepty, takže pribudne zajtra, alebo piatok, už mám však hotový recept na domáce keksíky s čokoládou kto by chcel 🙂

    http://victoriakitchenstories.com/index.php/201...

    , #test_dm19 Včera boli šišky 🙂 Mňam, dlho sme nemali tak dobre padli. Piekla som ich na kokosovom oleji a boli perfektné, keďže kokosový olej dodá jemnú ovocnú chuť a vôňu. Skúsili sme aj jahodový džemík a tiež chutil, super že nie je presladený, ale cítiť poradnú chuť ovocia.

    Máte radi perníky ? U nás doma ich milujeme takže ich pečiem často. Dnes som využila aj skvelé kakao DMBio a upiekla tento rýchly perník 🙂 Osvedčil sa mi aj bio kypriací prášok, #test_dm19

    Recepet nájdete aj na mojom blogu http://victoriakitchenstories.com/index.php/201...

    Ďalší recept na tému #test_dm19, domáce keksíky s čokoládou 🙂 Využila som rovno 3 veci a to hladkú špaldovú múku, kypriaci prášok a skvelú čokoládu s lesným ovocím, určite neskôr pridám aj recept 🙂

    vikkiss
    Správa bola zmenená    29. nov 2018    

    #test_dm19 Skvelý agáve sirup DMbio som použila aj do tohto domáceho chai latte 🙏 Je výborný a prikladám aj recept z môjho blogu http://victoriakitchenstories.com/index.php/201...

    Dnes dorazili výrobky na testovanie, už sa teším samé dobrotky 🙂 #test_dm19

    vikkiss
    18. jún 2018    Čítané 266x

    Test Yves Rocher

    Výrobky Yves rocher Hydra Vegétal testujem už cca druhž týždeň a som veľmi rada, že som mala túto príležitosť, pretože v lete sa k ním určite ešte vrátim. Môj tip pleti je zmiešaný a preto je niekedy náročnejšie nájsť vhodné prípravky, keďže niektoré časti pleti su suché ako napr. čelo a niektoré sa zvyknú mastiť či lesknúť hlavne nos a okolie. 

    Pri používaní tejto rady som mala pocit, že sa pleť zjednotila a zmatnila a po ich používaní sa neleskla a bola taká šťavnatá 🙂 Myslím, že aj nejaké tie póry sa stratili, čo beriem ako veľké plus. Výrobky slúžia prevažne na hydratáciu pleti, čo je v lete nesmierne dôležité a nemali by sme nato zabúdať. Ja som si všetky prípravky vzala so sebou aj na dovolenku a musím uznať, že splnili účel, pretože moja pleť bola po celý deň hydratovaná aj počas slnečných horúcich dní a vtedy dostáva poriadne zabrať. 

    Vždy ráno som začala čistiacím tonikom, ktoré pleť očistí a pripraví na ďalšie použitie, vôbec neštípe, je jemné a šetrné na pleť. Potom na radu prichádza pleťový gél, ktorý slúži ako denný krém, teda aspoň ja som ho tak používala. Po nanesení sa dostaví veľmi príjemný chladivý pocit na tvári, ktorý dlho zotrvá, čo je fantastické hlavne v horúčave. Gél som používala aj ako podklad pod make-up. 

    Na čistenie tu máme gél a peeling, obé veľmi svieže a pleť naozaj poriadne prečistia, po čistení som vždy mala pocit, že moja pleť je taká "čistá" a svieža 🙂 Na ich používanie si ľahko zvyknete 🙂 

    No a potom odličovacie mliečko, ktoré som si obľúbila a to sa musím priznať, že nemám vôbec rada odličovacie mlieka, pretože mi často zanechávajú mastný pocit v okolí očí a to nemusím. Pri tomto som to nepostrehla a navyše aj príjemne chladí 🙂 

    Celkovo by som toto testovanie zhrnula veľmi pozitívne a aj z predošlých skúsenosti viem, že do tejto kozemtiky sa investovať oplatí, pretože dostanete presne to, čo výrobky sľubujú 🙂 

    #test_yvesrocher5 odličovacie mliečko veľmi fajn, nezanecháva mastný filter čo veľmi oceňujem 🙂

    Tak takmer po týždni testovania týchto skvelých produktov Hydra Végetal #test_yvesrocher5 môžem povedať, že som veľmi spokojná. Môj typ pleti je zmiešaný a hlavne v lete mám problém s niektorými časťami ako nos a líca, zvyknú sa lesknúť a mastiť. Od kedy používam tieto výrobky, mám pocit že je to lepšie a pleť je matnejšia a pružnejšia 🙂

    čistiací gél #test_yvesrocher5 za mňa super, použila som ho zatiaľ len dva krát, ale je skvelý, pleť je po ňom taká "čistá" a svieža a celkovo všetky tieto výrobky zanechávajú príjemný chladivý pocit, čo je v týchto horúčavách super

    Včera prišli produkty na testovanie od Yvesrocher, už sa teším, lebo vyzerajú sľubne a v lete sa o pleť treba poriadne starať, keďže dostáva zabrať #test_yvesrocher5

    (2 fotky)
    vikkiss
    16. máj 2018    Čítané 470x

    Dm bio testovanie

    Ahojte, dnes mám pre vás poriadne dlhý článok na tému jedlo a niekoľko skvelých zdravých receptov. Čo sa týka môjho varenia, snažím sa variť zdravo a vyvážene, samozrejme nie som úplným maniakom a neprežívam to ako blázon. Hlavne používam zdravý rozum a snažím sa, aby jedlo obsahovalo to, čo by malo, aby telo dostalo všetky prospešné látky. Snažím sa vyberať tie lepšie suroviny a skúšať nové veci. Som tak trochu na bio a vždy ma to dostane, aj keď viem, že niekedy je to len reklama a podobne. Akosi však mám zafixované že bio – dobré, čo tak samozrejme nie vždy musí byť, preto som občas sklamaná a občas nadšená.

    Minulý týždeň som mala možnosť otestovať niekoľko výrobkov z dm. Niektoré výrobky poznám a kupujem pravidelne, niektoré boli pre mňa novinkou. Nechcem vám len písať o tom, ako mi výrobky chutili, ale chcem aby ste z toho niečo mali aj vy. Takže som pripravila niekoľko receptov, ktoré môžte skúsiť a verím tomu, že vám budú chutiť. Všetky sú naozaj jednoduché a rýchle. Pretože moja príprava raňajok, obeda či večere musí byť zmáknutá do pol hodiny, prípadne trocha dlhšie, ale nie o veľa 🙂

    Takže prvými v poradí sú kokosové mlieko a Basmati ryža. Basmati ryžu milujem, pretože sa nelepí a krásne vonia 🙂 Čo sa týka kokosového mlieka, toto mliečko bolo naozaj veľmi kokosové 🙂 Presne také, aké má byť. Nebolo riedke a jeho vôňa a chuť v hotovom recepte bola neskutočná. Rozhodla som sa teda pripraviť ryžový nákyp, trocha zdravšie a netradičnejšie ako sme zvyknutí a vyšiel teda na parádu.

    Na prípravu ryžového nákypu s basmati ryže a kokosového mlieka budeme potrebovať:

    • 300 g basmati ryže
    • 400 ml kokosového mlieka
    • 2 šálky polotučného mlieka
    • 3 lyžice trstinového cukru
    • 1 vajíčko
    • štipku soli
    • 2 lyžice kokosového oleja (môžeme nahradiť maslom)
    • slivky (ja som použila zavárané)
    • mletú škoricu

    Do hrnca nasypeme ryžu, pridáme kokosové a polotučné mlieko, štipku soli, trstinový cukor, vajíčko a premiešame. Dáme variť na sporák a za takmer stáleho miešania varíme cca 15 minút, kým ryža nezmäkne. Keď je ryža mäkká a vytvorí sa nám kaša, vmiešame do nej kokosový olej alebo maslo a premiešame. Na vymastený a strúhankou vysypaný plech nalejeme ryžovú zmes. Na vrch poukladáme slivky a posypeme ich mletou škoricou. Nákyp dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme 30-35 minút pri 180 stupňoch. Nákyp je hotový, ak je vrch trocha zlatistý. Necháme ho trocha vychladiť a až tak podávame. Nenechávajte ho v rúre dlhšie aby sa nevysušil.

    Ďalším produktom bolo BIO paradajkové pyré, z ktorého si môžete pripraviť aj skvelú paradajkovú polievku, alebo hocičo iné. Ja som sa rozhodla pre cestoviny, keďže paradajkové môžem 🙂 Pyré je veľmi chutné, no troška sa mi zdalo horkejšie, čo však pri príprave cestovín vôbec nevadilo, pretože sa tam pridáva korenie a zelenina. Čo je skvelé, tak cestoviny sa vôbec nevysušili a aj na druhý deň boli šťavnaté. Polovica balenia mi ešte zostala, nakoľko je to veľká fľaša.

    Paradajkové cestoviny s kapari a cuketou:

    • 300 g farfalle cestovín
    • olivový olej
    • 2 strúčiky cesnaku
    • soľ
    • 150 g cherry paradajok
    • sušená bazalka (lyžička)
    • 300 ml paradajkového pyré
    • sušené oregano
    • polovica cukety
    • 2 lyžice kapari

    Dáme variť cestoviny a medzi tým pripravíme omáčku. Rozpálime olivový olej vo väčšej panvici. Pridáme nakrájaný cesnak a opražíme ho do zlatista na nižšom stupni aby nezhorel. Pridáme nakrájané cherry paradajky, cuketu a kapari. Všetko osolíme a posypeme sušenou bazalkou. Necháme chvíľku opekať cca 5 minút a sem tam zmes premiešame. K zelenine pridáme paradajkové pyré a chvíľku povaríme, kým nezačne omáčka vrieť. Pridáme k nej uvarené cestoviny a poriadne premiešame. Cestoviny môžeme posypať strúhanou mozzarellou a podávame 🙂

    Testovala som aj ovsenú raňajkovú kašu, ktorej príprava je jednoduchá (stačí zaliať vodou) a je na vás, ako si ju dochutíte, či ozdobíte 🙂 Ja som pridala čerstvé jahody a vlašské orechy a celé som to poliala ryžovým sirupom, ktorý nie je presladený, ale má veľmi príjemnú chuť. Zvyknem si ním niekedy aj osladiť kávu 🙂 Chuťou pripomína agéve sirup alebo med, len je menej sladký 🙂

    Ďalším produktom na testovanie bola červená šošovica. Rozhodla som s pripraviť polievku, keďže táto šošovica je uvarená na rozdiel od klasickej veľmi rýchlo, čo naozaj oceňujem. Chuťou mi pripomína žltý hrach. Polievočka je chutná a dosť sýta 🙂

    Na polievku z červenej šošovice potrebujeme:

    • 1 malú cibuľu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 mrkvy
    • 200 g červenej šošovice
    • soľ
    • polovicu zeleninového bujónu
    • olivový olej
    • pol lyžičky sladkej červenej papriky

    Na oleji opražíme nakrájaný cesnak a cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájanú mrkvu a posypeme troškou červenej papriky. Zalejeme vriacou vodou a pridáme prepláchnutú šošovicu. Pridáme bujón a soľ a varíme cca 15 minút, kým šošovica nezmäkne. Potom tyčovým mixérom polievku rozmixuejeme. Je naozaj výborná 🙂

    Konečne prišiel čas na niečo sladké 🙂 Pomleté slnečnice mi pripomínali proteinový prášok a najprv som si myslela, že je to proteín, kým som prečítala zloženie. Keďže ide o pomleté slnečnicové semienka, jediné čo mi napadlo urobiť z tejto zmesi bol koláč a dobre že tak, pretože bol skvelý. Táto chuť bola pre mňa úplne nová, keďže slnečnicové semienka ma nikdy nenapadlo pomlieť na múčku. V koláči mi troška pripomínala arašidové maslo.

    Rýchly koláč s čerešňami:

    • 3 vajíčka
    • 5 lyžíc trstinového cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 1 kypriaci prášok
    • pol šálky oleja
    • pol šálky mlieka
    • 2 lyžice pomletých slnečníc
    • 4 lyžice špaldovej celozrnnej múky
    • čerešne
    • vlašské orechy

    Vyšľaháme vajíčka s cukrami do peny a postupne pridávame všetky suroviny. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na vymastený plech. Koláč posypeme čerešňami a vlašskými orechami a dáme piecť na 180 stupňov na cca 15 – 20 minút. Koláčik vyberieme, keď budú kraje upečené do zlatista.

    Potom tu máme ľanové semiačka. Semiačka mám veľmi rada a používam ich často najmä do šalátov či koláčov. Tieto ľanové príjemne ozvláštnia chuť šalátu a je s nimi aj omnoho sýtejší a výživnejší. Ja som ich použila konkrétne do šalátu s morčacím mäsom.

    Šalát so semiačkami a morčacím mäsom:

    • Rukola
    • Paradajka
    • Avokádo
    • Morčacie prsia
    • Bryndza
    • ľanové semiačka
    • tekvickové semiačka
    • soľ
    • olivový olej

    Do tanierov vložíme šalát. Nakrájame paradajky a avokádo a poukladáme na rukolu. Polejeme trochou olivového oleja a osolíme. Šalát posypeme bryndzou, ľanovými a tekvicovými semiačkami a pridáme na vrch grilované morčacie mäso. To robím tak, že ho osolím, okorením a opečiem na prudkom ohni z oboch strán.

    Tak a na záver si dáme dve chuťovečky 🙂 Prvou sú sušené banány, ktoré sú mojou srdcovkou a od mala ich milujem. Takmer vždy ich nosím v kabelke pre prípad, že ma prepadne hlad. Je to taká prvá pomoc 🙂 Na týchto banánoch oceňujem, že sú mäkké a je to asi prvý krát v živote, čo si na nich nejdem polámať zuby. Niektoré sušené banány mám ozaj problém pohrýzť. Tieto sú ozaj ako chipsy a ľahko sa pochrúmajú 🙂

    A to najlepšie na koniec 🙂 Na sladké som zaťažená, to je jasné, ale snažím sa vždy v zdravšej forme a neopúšťať sa 🙂 Ochutnala som aj bielu makovú čokoládu, na ktorú som bola mimoriadne zvedavá, keďže ja ochutnám rada každú čokoládu 🙂 Navyše mám veľmi rada mak, čo vidno aj na mojom pečení, takže toto bola neodolateľná kombinácia. Priznám sa, ani som netušila že existuje čokoláda s makom 🙂 Príjemne ma prekvapila jej jemná sladká chuť 🙂 Maku tam bolo ozaj dosť, takže som si pochutila.

    Tak aby som túto testovačku nejako zhrnula 🙂 Ja osobne rada skúšam nové veci a aj v kuchyni sa málokedy stáva, že varím viac krát to isté. Väčšinou skúšam stále nejaké nové kombinácie a chute, takže sa poteším všetkým novým výrobkom, ktoré som ešte nechutnala, hlavne ak ide o výrobky, ktoré sú kvalitné. Myslím, že tieto výrobky z radu DM BIO sú dobrou voľbou, ak chcete svoj jedálničiek troška zlepšiť, a aj ak ste vegáni či vegetariáni 🙂 Ja osobne nie som ani jedno z toho, pretože jem všetko, aj keď z mäsa mám len pár druhov, ktoré mi chutia. Ako som spomínala na začiatku, každé jedlo by malo byť vyvážené a ak je to možné, tak bez zbytočných prísad, dochucovadiel či kadejakého bordelu. Myslím, že je to len na nás čo si vyberieme 🙂 Niekedy sa oplatí zaplatiť troška viac a máte ozaj kvalitnejšiu surovinu. Samozrejme nie vždy je pravidlo čím drahšie tým lepšie. Takže som rada, že som mohla ochutnať niektoré produkty a pripraviť vám zopár receptov, z ktorých si dúfam vyberiete 🙂

    Čo som ešte chcela napísať, niekomu sa cena niektorých produktov môže zdať vysoká. Samozrejme treba odlišovať. Mne sa ceny zdajú primerané tomu čo kupujem, až na pár výnimiek ako napríklad basmati ryža, ktorá mi príde naozaj drahá (niečo vyše 5 €). Ale je množstvo produktov, ktorých cena je úplne v pohode 🙂 Takže toľko odo mňa 🙂

    Dnes testovačka ovsenej kaše, veľmi jemná príjemná chuť, vôbec nie je presladená ako niektoré kupované kaše. Posypala som ju jahodami, orechmi a posypala ryžovým sirupom (ktorý, taktiež nie je presladený, ale taký sladkastý, fajnový) 🙂 #test_dm15

    (2 fotky)

    #test_dm15 Dnes som skúšala paradajkové pyré 🙂 Pyré je chutné, no prišlo mi troška horké, našťastie to nejako nevadí, pretože keď sa pridajú koreniny a zelenina je to úplne v pohode. Boli z neho cestoviny, všetky recepty pridám už na ďalší týždeň, lebo to musím troška spracovať 🙂

    (2 fotky)

    Polievočka z bio červenej šošovice, výborná, chuťou mi pripomína žltý hrach 🙂 #test_dm15

    vikkiss
    Správa bola zmenená    9. máj 2018    

    ryžový nákyp s basmati ryže a kokosového mlieka 🙂 Pridala som slivky a škoricu 🙂 #test_dm15

    #test_dm15 testovanie bio produktov z DM 🙂 Dnes som skúšala prvé výrobky, bol ryžový nákyp s kokosovým mliekom aj polievka z červenej šošovice 🙂

    (3 fotky)