vikkiss
7. dec 2018
1445 

Testovanie dmBio produktov

Ahojte,

tak dnes mám pre vás recenziu na ďalšie produkty značky dmBio, ktoré som mala možnosť testovať. Musím sa priznať hneď na úvod, že tieto produkty mám veľmi rada a často ich nakupujem. No ani zďaleka som neskúsila všetky produkty, takže som veľmi rada, že som mala možnosť otestovať ďalšie dobrotky a opäť som si našla nejaké obľúbené výrobky, ku ktorým sa určite vrátim 🙂 Tentokrát som sa veľmi tešila na ghee maslo a kokosový olej, agáve sirup či jahodový džem. 

Maslo ghee je vlastne prepustené maslo bez vody, bielkovín a laktózy a patrí medzi veľmi obľúbené produkty u tých, ktorí sa zdravo stravujú. Mne veľmi pripomína klasickú bravčovú masť, len je oveľa žltšie a obsahuje veľa omega 3 či vitamínov A,D,E,K. Ja som toto masielko používala takmer na všetko 🙂 Môžete ho používať na chlebík ako klasické maslo, pridať do raňajkovej kaše, použiť ho ako základ do omáčok či polievok namiesto oleja. Šup s ním pokojne do pečenia namiesto masla a koláčiky sú hneď o čosi zdravšie. Musím sa priznať, že mne veľmi chutí aj čisté ghee maslo, lebo je jemné a chutné. 

Kokosový olej si neviem vynachváliť. Na jeho používanie som zvyknutá už dlhšie a tento z dm je jeden z mojich obľúbených. Krásne vonia, samozrejme po kokose, je jemnučký a tiež je chutný aj sám o sebe 🙂 Obsahuje veľa nasýtených mastných kyselín, preto ho uznávam :D Ja ním rada nahrádzam olej pri pečení. Používam ho pri príprave palaciniek či šišiek, pretože po jeho použítí sú voňavé, o čosi chutnejšie a hlavne nie sú mastné. Klasické šišky robím rada zo špaldovej polohrubej múky a vyprážam ich na kokosovom oleji. Vydržia dlho mäkké 🙂 Keď som už doma mala džemík, rovno som ho použila na šišky. Bol skvelý a nebol presladený, ako sme u niektorých džemoch zvyknutí, takže super. Ja osobne nemám rada, ak v džeme necítim nič iné, len cukor. Tento jahodový mi vyhovuje a určite skúsim aj iné príchute.

Ďalším výrobkom, ktorý mi hneď sadol, je agáve sirup. Podobá sa na med, aj chutí podobne, len by som povedala, že je o čosi jemnejší, redší a chuťovo sa troška líši. Agáve používa väčšina ľudí ako zdravé sladidlo. Toto agáve je ako droga 🙂 U nás doma rýchlo zožalo úspech aj u manžela, ktorý rád skúša nové chute. Používam ho napríklad do kávy, na osladenie ovsenej či inej kaše, na vianočku s maslom a tiež na osladenie rôznych smoothie či horúcich nápojov. Použila som ho aj v recepte na výborné domáce chai latte na mojom blogu.

V ďalšom recepte na vianočný fit perník som využila aj bio kakao, ktoré je kvalitné, chutné a voňavé. Niet čo vytknúť, určite ho do pečenia použijem častejšie. Recept nájdete tiež u mňa na blogu. Aby som nezabudla pochváliť ani kypriaci prášok, ktorý je vegánsky, vyrobený z vinného kameňa. Pri pečení som s ním nemala problém, že by sa cesto nenadvihlo alebo podobne, takže super zdravšia náhrada klasického kypriaceho prášku. 

Pokračujem v pečení. A ďalším obľúbeným receptom u nás doma sú domáce keksíky, ktoré pečiem často. Tentokrát som ich piekla zo špaldovej múky, ktorú vlastne používam skoro vždy ako náhradu bielej múky. Je oveľa chutnejšia a výživnejšia 🙂 Do keksíkov som pridala aj čokoládu s lesným ovocím, ktorá je však skvelá aj sama o sebe, takže nemusí ísť iba do pečenia. Je tvrdšia ako napríklad nejaká klasická, maslovejšia čokoláda, čo je fajn, pretože aspoň viem, že neobsahuje žiadne margaríny a podobne :D Recept na keksíky nájdete tu.

Ešte som testovala hrozienka, ktoré boli taktiež veľmi chutné. Nie sú presladené a balenie je veľké, čo je super, lebo vydrží dlhšie. Respektíve, môžem ich využiť vo viacerých receptoch 🙂 Rada z hrozienok pripravujem nejaké raw koláčiky, takže ani teraz tomu nebolo inak 🙂 Recept na vianočné čoko guľky ešte nemám spracovaný, ale aspoň vám napíšem, čo potrebujete: 200 g hrozienok, 100 g mletých orechov, 1 lyžicu kakaa (opäť som použiola naše dmBio), 2 lyžice kokosového oleja, 70 g kokosu, 2 lyžice medu. Všetko rozmixujeme v mixéri a z cesta tvarujeme guličky, ktoré obalíme v mletých orechoch. Mňamka 🙂 

No a potom tu máme kokosové lupienky, ktoré som ani nestihla odfotiť, lebo u nás sa do nich všetci hneď pustili, keďže sa dobre chrumkajú 🙂 Nie sú presladené, ani tvrdé, takže sú super pochúťkou k čaju či k telke. Posypujem nimi rada ovsené kaše či koláče 🙂 

Tak, aby som to nejako zhrnula, s výrobkami dmBio som veľmi spokojná a môžem ich určite len odporučiť. Niektoré sú trocha drahšie, ale ja si myslím, že sa oplatí občas takto zainvestovať a naučiť sa používať zdravšie produkty aj pri klasickejších receptoch a nahradiť aspoň biely cukor, bielu múku či olej, za zdravšie varianty, keďže dnes je toho už k dispozícii veľa 🙂 Prajem pekný a chutný víkend, snáď vás čaká veselé vianočné pečenie. 

#test_dm19 #recenzia

Krasna recenzia s nadhernymi fotkami 🙂

7. dec 2018
vikkiss
autor

@1kriosa1 teším sa že sa páči 🙂

7. dec 2018

Začni písať komentár...

Odošli