yvanielka
13. jún 2020
849 

Baby friendly Manufaktura – jemná, voňavá starostlivosť pre najmenších

Priaznivcom prírodnej kozmetiky nie je treba túto českú značku dvakrát predstavovať. Vyrábajú vlastnú originálnu a poctivú kozmetiku inšpirovanú prírodou. 

Ja mám rada ich kamenné obchody, človek sa tam cíti veľmi príjemne medzi všetkými tými vôňami, soľami do kúpeľa, bylinkami a najrôznejšími doplnkami. Ale pohodlne nakúpite aj cez ich eshop. 

A keďže mysleli aj na tie najcitlivejšie pokožky, zaradili do svojej bohatej ponuky aj radu určenú pre detičky. Detská rada obsahuje 4 produkty, ktoré sme s trojmesačným Jurkom a takmer 5-ročnou Hankou spoločne testovali. Môjho osobného víťaza testu spomeniem hneď na začiatku. Ide vlastne rovno o dva produkty, takže si prvenstvo delia Jemná detská umývacia a kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom a Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom. 

  • oba produkty spája úžasná jemná vôňa (mne pripomína mandľový sprchový olej od L’Occitane),
  • praktické dávkovanie pumpičkou, to oceňujem hlavne pri kúpaní menších detí 
  • umývacia emulzia krásne zjemnila a prevoňala pokožku,
  • šampón je vhodný, podľa mňa, hlavne na kratšie a jemné vlásky, na hustých u nás až tak nezabodoval, aj keď prevoňal,
  • stačí jedna dávka na kúpeľ, takže balenie (obe majú po 320 ml) vydrží dlho a bábätkám ani veľa netreba.

Keby si mám však kúpiť ale iba jedinú vec z celej rady, tak by to bola umývacia emulzia. Tú jednoducho musíte skúsiť, ak máte radi prírodnú (edit: inšpirovanú prírodou keďže obsahuje 96,6% zložiek prírodného pôvodu), jemnú a babyfriendly kozmetiku. Už len kvôli tej vôni 🙂

Čo okrem vône spája všetky 4 produkty, sú milé, veselé detské ilustrácie. Dcérke sa páčili a sú, okrem mnohých ďalších, aj súčasťou pexesa, ktoré bolo pribalené v balíčku a je možné si ho v Manufaktúre taktiež kúpiť. Mne osobne sa páči najviac tento zajac, úplná ja, keď idem k vode.

Ďalším produktom s dokonalou vôňou a zvláčňujúcim účinkom je olej. Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom. Jurkovi sa veľmi páčila večerná masáž a mne zase tá relaxačná vôňa. Natieram si ním často ruky. Nezanecháva mastný film a rýchlo sa vstrebe. Zo začiatku pri natieraní vonia naozaj krásne, to keď som ho prvýkrát ovoňala, myslela som, že to bude víťaz testu, ale jeho nevýhoda je, že má trošku taký mydlový „dojazd“ - základ vône. To som cítila až ráno na pyžamku a pokožke. Olej ale neobsahuje žiadne farbivá, konzervanty, ani minerálne oleje. Čiže palec hore za prírodné zložky. Hor sa do natierania.

Posledný produkt si získal najmä Hanku. Už ho má privlastnený v izbe, je spokojná, že má vlastný krém so psom na bicykli 🙂 Balenie je detsky elegantné. Skvelo hydratuje. Detský krém obsahuje cenný beta-glukán, ovsený a mandľový olej, kakaové maslo, squalane a vitamín E. Keďže som netušila, čo je squalane, tak som si zistila, že to je lipid prirodzene sa vyskytujúci v rastlinách a živočíšnych bunkách. Ehm, ok, to mi stále nič nehovorilo. Takže v ľudskej reči – jeho najdôležitejšou funkciou je to, že udržiava pokožku hydratovanú, v bunkách funguje ako prirodzená bariéra. Uzatvára póry, uzamyká v pleti vlhkosť, dodáva jej hydratáciu a napomáha k zlepšeniu jej prirodzeného vzhľadu. (Obsahuje ho aj detský olej od Manufaktury).

Testovanie sme si užili a veľmi pekne ďakujeme @konik_testuje

#test_manufaktura4  #recenzia

Ktorý zo štyroch produktov zaujal vás? 

No ako vidim, budeme skúšať aj my tuto značku 😍 vďaka za recenziu

13. jún 2020

Aj ja mám rada ich obchody 😊veľmi príjemné 🤗... A teda asi skúsime emulziu keď má takú úžasnú recenziu. 😉🤗

13. jún 2020

Zmenila som kozmetiku a mladšej dcérke zrejme nerobí dobre na pokožku. Musím vyskúšať takúto prírodnú značku, nech sa to zlepší.

13. jún 2020

Musim vyskusat 😊

13. jún 2020

jeej musime aj my poskusat 🌷

14. jún 2020

Ja by som ju určite svojim deťom nedala. Nie všetko, čo sa prezentuje ako prírodná kozmetika, ňou aj je. Určite treba čítať zloženie, tu je napr. zloženie detskej umývacej emulzie: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Almond Oil Glycereth-8 Esters, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Beta-Glucan (Oat), Maltodextrin (Oat), Sodium Cocoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, Citric Acid, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

19. jún 2020

@maxinaca ja sa v tých zložkách až tak nevyznám, čo konkrétne z toho je zlé, alebo celkovo to množstvo?

19. jún 2020

@yvanielka píšete, že neobsahujú konzervanty, pričom posledné dve zložky sú konzervanty, z ktorých sa môže uvoľňovať karcinogenny benzen, úprimne, je to riadna zmes chémie za prehnanú cenu, nie poctivá prírodná kozmetika. Treba si veci najskôr naštudovať a potom písať recenzie, nakoľko to môže uškodiť iným (napr. deťom s kontaktnou dermatitidou).

19. jún 2020

@maxinaca yvanielka píše, ze olej neobsahuje konzervanty a ten ich neobsahuje.

19. jún 2020

@maxinaca Priznám sa, že takéto zložky naozaj nemám naštudované, keďže našťastie moje deti nemajú žiadne kožné problémy, ale myslím že mamičky ktorých deti majú nejaký problém, napríklad tú kontaktnú dermatitídu, tak už to majú v oku a naštudované, načítané a nekúpia si niečo len tak. Viem, že testovala aj mamička ktorej dieťatko má atopický ekzém @tinka349

19. jún 2020

Ale viem, čo máte na mysli - Manufaktura nie sú 100% prírodní, oficiálne uvádzajú že vraj v jednotlivých produktoch percentuálne na 97-99,5%, mňa čo zaujalo pri tejto detskej rade bolo že neobsahuje sulfáty, parabény, ropné oleje..

19. jún 2020

@maxinaca
@yvanielka v prvom rade bezne mamicky nepatria k chemickam, ktore by vedeli rozobrat zlozenie do detailov a zistit , ktora zlozka je skodliva 🙂 v druhom rade pisete, ze posledne dve zlozky su skodlive...konzervanty a karcinogeny. Ja som napr k benzoatu sodnemu nasla toto :

19. jún 2020
19. jún 2020

@maxinaca
@yvanielka takisto sorbat draselny... obe zlozky su POVOLENE v prirodnych kozmetikach ...

19. jún 2020

@yvanielka na tejto stranke su latky rozdelene podla skodlivosti :

https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/...

@maxinaca Neviem ci ste studovala
Chemiu kedze tvrdite ze je to zmes chemie ktoru by ste svojim detom nedala ale zaujimalo by ma aku kozmetiku pre vase deti pouzivate vy ktora ma 100% prirodne zlozenie, kludne mi napiste aj do spravy

19. jún 2020

@tinka349 v dnešnej dobe netreba študovať chémiu, dostupných zdrojov je veľa, odporúčam pozrieť www.slozenikozmetiky.cz

19. jún 2020

Keďže mám obe deti atopikov a dokonca dcéru, ktorej bežná detská kozmetika (žiaľ aj tá, ktorá sa označovala ako prírodná) spôsobovala hormonálne zmeny, niečo som si o zložkách v kozmetike naštudovala, netvrdím že viem všetko, to naozaj nie, aj ja som zo začiatku synovi natierala na odporučenie pediatrická ekzém modrou indulonou, ale vďaka cenným info som sa posunula ďalej a vďaka tomu máme ekzém aj iné problémy zvladnute.

19. jún 2020

@tinka349 Ďakujem veľmi pekne, no mne ako laikovi v jednotlivých zložkách sa to nezdá až taký chemický koktejl 🙂

@maxinaca Rozumiem, čiže vy to máte preštudované, je možnosť voľby a hlavne dnes je obrovská dostupnosť najrôznejších produktov a je už na tej konkrétnej mamičke v čom dieťa vykúpe 🙂 Pripadne keď naozaj má problémy ako aj u vás tak hľadáte, skúšate. A teda aj keď ja nejdem po detskej kozmetike za účelom liečenia nejakého problému, nikdy som si nemyslela že hocijaká kozmetika, aj označená ako prírodná, je automaticky určená na každý typ detskej pokožky, nie to ešte problematickej. Keby bol problém, riešim s Dr. ktorej by som dôverovala, prípadne hľadala ďalšie zdroje

19. jún 2020

@shani1588 nevyjadrovala som sa k oleju

19. jún 2020

@maxinaca ona myslela na to, že v článku píšem že olej neobsahuje konzervanty..

19. jún 2020

@maxinaca pozeram tu stranku ale na tych dvoch komponentoch ktore ste spominala ani na vami odporucanej stranke nepisu nic zle 🤔

19. jún 2020

@maxinaca ak mate niekde clanok ze sa z tych dvoch zloziek uvolnuje karcinogenny benzen tak rada si to nastudujem

19. jún 2020

@maxinaca a stranka ktoru som pisala vyssie ja obsahuje niekolkonasobne vyssi pocet popisanych komponentov v kozmetike, cize odporucam ju prestudovat

19. jún 2020

Začni písať komentár...

Odošli