Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    zdenkam
    Správa bola zmenená    22. júl 2018    

    ....tak toto sa mu pacilo.....najstarsi syn dostal ako darcek za snahu pocas celeho skolskeho roka 2 hodinovu lekciu stand up paddle boarding....nieco ako surfing na rieke ale s padlom

    zdenkam
    Správa bola zmenená    22. júl 2018    

    ...ked ideme do prirody, stale mam v batohu bavlneny hrubsi spagat....aha ho, zisiel sa. Chlapci prisli s napadom vyrobit si nositka z konarov. A veru vydarili sa im. Ich sestricka Eliska hrala pacienta. Su vymyselnici...ale toto bol fakt super napad

    (2 fotky)
    zdenkam
    Správa bola zmenená    22. júl 2018    

    u nas doma sa snazime zit bezodpadovo....sme k tomu ale velmi daleko....obchodik so surovinami, ktore nie su balene, tu nemame....ale aspon kde sa da nakupujem do vlastnych nadob, nosim latkove vrecka, presivam a zasivam veci, sadime do drevenych debniciek, co obchod vyhadzuje a opatovne pouzivam co sa da...v duchu vsetko sa zijde...nemusi to skoncit v kosi. v utorok sme nasli vyhodene 2 konstrukcie z bicyklov v potoku, tak ich dnes muz bol odniest do recy centra. potesilo nas, ze niekto iny mal tiez podobny napad a odniesol tam go kart, ktory bol tiez vyhodeny. Stretli sme toho pana pri potoku. A minuly tyzden moja rodina upratovala na plazi. Mala miestna plaz..2 hodiny zberania naplaveneho smetia. Trosku nam aj mrholilo...3 velke vrecia so smetim hlavne kdejake ulomky plastov a rybarske lana. Najskor to tam o par dni bude s5. Ale aspon nejako sme pomohli. Hreje ma dobry pocit a urobili sme to spolu cela rodina..aj ked mladsie 2 deti sa hlavne hrali.

    (3 fotky)

    tak som vzala sama prvykrat deti na stanovacku. {je tazke zladit moje a manzelove dni volna} kusok za mesto...ale nevarit a neupratovat Vam da pocit dovolenky aj par km za mestom. Uzivali sme si pozorovanie prirody, chytanie motylov, rybiciek, vyhlad na okolitu prirodu a hlavne rieku. Milujeme stanovacky.

    (4 fotky)
    zdenkam
    Správa bola zmenená    10. júl 2018    

    Zero waste v podani nasej 5 rocnej dcerky....pretahovali sme mrkvicku.....ma ju velmi rada. Vsimnite si ako obhryzala a svedomito poukladala vnat ......pre kompost.

    (2 fotky)

    .....zivot je plny carovnych okamihov, nemusite kvoli nim cestovat na druhy koniec sveta. My sme boli na stanovacke v divocine...oficinalne registrovany camp 13 min autom za mestom...netusili sme ani ze existuje a to mame zmapovane viac ako vacsina miestnych. Mala som pocit, ze sme niekde inde, hlavne akoby som sa vratila do detstva, nevraviac ze deti si to krasne uzili.

    (5 fotiek)

    Nas najstarsi syn, je clenom skautskej organizacie uz 5 rokov. Tohto roku sa pridal aj jeho mladsi brat. Tematicky maju krasne siroky zaber aktivit a kedze su to Sea scouts maju vela aktivit aj na vode. K nasmu zivotnemu stylu snad lepsia zaujmova aktivita pre dieta neexistuje. V jari upratovali plaz, splavovali rieku a nedavno aj trenovali lukostrelbu. Ale co je najdolezitejsie...chlapcom sa tam paci.

    zdenkam
    Správa bola zmenená    15. máj 2018    

    splnila som si sen-cestovatelsky. Odkedy som sa stala mamou nelakalo ma to nikam inam nez domov na Slovensko v lete a pri vyletoch som hlavne kladla doraz, aby si to deti uzili. (tym staci aj les...isto viac ako muzem ked su mali/ V januari som pocitila volanie dialok opat ako kedysi. A kedze krajina by nebola najvhodnejsia pre uzimenu Elišku. Manžel ju vzal na navstevu jeho domova do Ciech spolu so 8 r synom a ja a 11 rocny syn sme leteli za mojim snom. Este par tyzdnov budem z toho zazitku tazit. Zelam vam nech sa vam plnia sny...male ci velke....skoro alebo neskoro....je to uzasny pocit. Som vdacna, ze mam partnera, ktory moju potrebu chapal. V lete pojde zas on do Kirgistanu s tym istym synom a ja do Sr s mladsimi detmi. A potom si este par dni Sr uzijeme vsetci spolu

    (4 fotky)

    snazime sa o Bez odpadovy zivotny styl. Potravinami neplytvame, zbytky zeleniny atd do zahadneho kompostu, roky nakupujem v charity shope, presivam a zasivam co sa da, ak nieco nove tak sa snazim second hand, plastove vrecka nepouzivame atd. A aj na toto som hrda. Skauti robili upratovanie na plazi. Nas syn bol medzi nimi. Nazberali 20 vriec odpadu vyplaveho morom

    (3 fotky)
    zdenkam
    Správa bola zmenená    12. mar 2018    

    so skautami.....mladatami na vode ....u Skautov nie je nudza o aktivity.....aj preto to Patrick miluje

    zdenkam
    Správa bola zmenená    8. feb 2018    

    ...lebo je fajn mat v dalekom svete pribuzneho, s ktorymi si rozumieme a este vacsia je radost, ak si aj deti rozumeju. Eliska a Tadeas....sesternica a bratranec z druheho kolena jeden slovensko, cesky Ir a druhy polsky Slovak a zabava na zimnej plazi s meduzami

    zdenkam
    Správa bola zmenená    8. feb 2018    

    uz druhy tyzden nepouzivam v obchodoch igelitove vrecka..nosim si latkove site vrecko na pecivo a dalsie site vrecka na ovocie a zeleninu, a krajane maso a syry...na tie mam plastove kontajnery a hrdo hlasim, ze sice som sa prvykrat citila trochu divne, v obchode s tym predavajuci nemaju problem. Dokonca som od jedneho majitela obchodu dostala pochvalu za latkove vrecko na pecivo, zevraj je to skvela myslienka. Moj maly krok ku krajsej planete a lepsiemu prostrediu pre nase deti. Kto sa prida?

    Dnes sme mali sancu zazit jedinecnu akciu.....prejazd vianocnych traktorov mestom. Bolo ich 8 a bolo to nadherne. To sa ozaj da vidiet asi len v Irsku, kde su traktory v centre mesta standard. To by si uzili nielen milovnici traktorov.

    (2 fotky)

    Zvykla som sa zamyslat, ci ak stretnem na ulici cloveka co vyzera ako ja, ci sa v nom spoznam. Ked sa divim na najmladsieho synceka, vidim v jeho ociach svoje oci. Je to zvlastny pocit, ale stale tam vidim svoje oci. A ludia vravia, ze ma moje oci.

    uzivam si matersku a to je velka vec. Po 3 rokoch nerobit vikendy. Mam pocit ako byt na dovolenke. A vsetci si uzivame "jedinackovanie" kym nepride dalsi maly bratcek.