zoizoi
16. apr 2022
210 

O tom, ako urobiť radosť deťom a aj dospelým.

Ahojte, už dlhší čas som vytrvalo hľadala na internete čo najviac informácii ohľadom trampolín, keďže sme si ju plánovali kúpiť a chcela som vybrať správne. Začala sa jar, blíži sa leto a my najradšej trávime voľný čas spoločne vonku na záhrade a neviem si predstaviť nič lepšie pre deti ako trampolínu. O to viac ma potešila možnosť zapojiť sa do testovania trampolíny Marimex 305 cm práve na stránke Modrý koník cez @konik_testuje. Mojimi hlavnými kritériami pri výbere trampolíny sú bezpečnosť, kvalita, materiál, nosnosť, priemer, stabilita a priaznivá cena. Trampolína Marimex všetky tieto kritériá spĺňa. Presvedčte sa o tom sami v tomto článku. 🙂 

Hlavnou „testovačkou" trampolíny bola dcérka, ale samozrejme nás navštívili aj iné deti z rodiny a kamaráti. Keď ju zbadala po príchode domov, veľmi sa tešila a v momente bola na nej. Niekedy som až prekvapená, ako dlho vydrží skákať a hrať sa na trampolíne. Vstupný otvor je bezpečný, zaistený zipsom a prackami, ktoré ľahko zvládne zazipsovať aj dieťa. 

Výnimočnosť vnútornej ochrannej siete spočíva v umiestnení v tesnej blízkosti skákacej plochy. Bráni vypadnutiu, kontaktu s rámom a stúpeniu do oblasti pružín.  

Začnem celkom od začiatku. Samotné doručenie bolo rýchle a trampolína bola zabalená v praktickej krabici, ktorá sa dá celá otvoriť zhora a prípadne ju opäť viete použiť (ak  patríte medzi ľudí, ktorí trampolínu na zimu rozkladajú), alebo jednoducho dať do zberu papiera. Na vrchnej strane sú zobrazené všetky potrebné základné informácie, ako aj obrázok trampolíny s vyznačeným priemerom. Ako rodiča ma hneď zaujalo označenie na krabici: BEZPEČNOSŤ OVERENÁ - ATEST (stabilita, odolnosť plochy, pevnosť konštrukcie, bezpečnosť siete). Návod k trampolíne Marimex je v 10 jazykoch. 

Nevydržali sme a hneď po doručení sme trampolínu zložili. V návode nás milo prekvapilo poďakovanie od spoločnosti MARIMEX, že sme si vybrali práve ich trampolínu a prianie pekných chvíľ. 🙂 Taká maličkosť, ale je super, že v balení boli priložené aj dva páry ochranných rukavíc, lebo popravde nám vôbec nenapadlo si ich zadovážiť vopred. 

Pri montáži sme sa riadili inštrukciami v návode. Zostavovala som ju ja s manželom, odporúčané sú minimálne dve dospelé osoby. Návod je písaný veľmi zrozumiteľne v jednotlivých 20 krokoch s obrázkami. Nachádzajú sa tam aj základné techniky skákania.

Takto krásne vyzerá zmontovaná trampolína pripravená k použitiu. Treba myslieť na to, že musí byť umiestnená na rovnom, pevnom a nešmykľavom povrchu. Dokonalú stabilitu zaisťujú tri nohy v tvare písmena U a vnútorná bezpečnostná sieť s oceľovou obručou bráni vypadnutiu detí a kontaktu s rámom a pružinami. Stabilitu trampolíny je prípadne možné zvýšiť položením vriec s pieskom na nosné nohy, ale osobne si myslím, že pri menších deťoch to nie je nutné. Trampolíny Marimex patria k najbezpečnejším na slovenskom trhu.  

A teraz už huráááá skákať. Úsmev na perách hovorí za všetko. Deti skákanie naozaj milujú. Táto trampolína má nosnosť maximálne 150 kg, takže sme ju odskúšali aj my dospelí, ale fotky radšej nepridávam, bolo to veľmi zábavné. 🙂 Skáče sa na nej super!

Vonkajšie umiestnenie pružín, znamená väčšiu bezpečnosť, keďže sa tam nedostane detská nôžka a nehrozí riziko zranenia týmto spôsobom.

Rebrík s protišmykovou úpravou je súčasťou balenia a bol už zmontovaný, čo je super pretože Vám to ušetrí čas. Nie je k trampolíne pevne pripevnený, takže ho viete kedykoľvek odložiť. 

Ďalšia super vec je, že odrazová plocha je špeciálne upravená a zabraňuje odreniu pokožky pri dopade. Určite ocení každá mamička, či otecko, že odreté detské kolienka netreba fúkať. 🙂 Materiál odrazovej plochy patrí k najkvalitnejším na trhu. Plocha je vyrobená zo špeciálneho polypropylénu s ochranou proti UV žiareniu, ktorý zaručuje dlhú životnosť. 

Detská fantázia je úžasná a keď už dcérka nevládala skákať, využila trampolínu aj ako miesto na oddych a hru s plyšovými hračkami. Trávi na nej veľa času. 

PS: Zelektrizovaným vláskom sa nevyhnete.

V návode je uvedené, že na trampolíne smie skákať iba jedna osoba a prakticky tam nesmú byť iné predmety (balóny, loptičky, hračky...) Chcem všetkých ubezpečiť, že deti boli počas aktivít neustále pod dohľadom. 🙂 

Trampolínu sme testovali 2 týždne a počasie je v apríli naozaj nevyspytateľné. Počas tých pár dní sme zažili slniečko, vietor, dážď a dokonca aj sneh. Myslím si, že trampolína sa dá celkovo využiť počas období jar - leto - jeseň (počas pekných dní) a vďaka modernému dizajnu zapadne do každej záhrady pri dome, alebo chate. Moje dojmy počas testovania boli veľmi pozitívne, trošku ma mrzelo nepriaznivé počasie, ale to bohužiaľ neovplyvníme. 

Na záver by som rada zhrnula plusy a mínusy trampolíny MARIMEX. 

PLUSY: 

  • bezpečná a spoľahlivá (zabezpečená krytom pružín a vnútornou sieťou)
  • vstupný otvor so zipsom a bezpečnostnými prackami
  • tyče sú obalené ochranným návlekom z mäkčenej peny
  • 3 nohy v tvare U pre lepšiu stabilitu
  • vysoká kvalita materiálov
  • dostatočne veľká - 305 cm
  • skákacia plocha je vyrobená z UV rezistentného materiálu s dlhou životnosťou
  • sieť má samostatné stojky, ktoré spolu s nohami siahajú až k zemi a zvyšujú tak stabilitu celej trampolíny
  • odrazová plocha je špeciálne upravená neabrazívna (hladká) a zabraňuje odreniu pokožky pri dopade
  • oceľová obruč držiaca ochrannú sieť 
  • schodíky s protišmykovou úpravou
  • nosnosť až 150 kg (vhodná pre deti aj dospelých) 
  • priaznivá cena (na stránkach som videla aj akcie) 
  • trampolíny spĺňajú prísne bezpečnostné normy 

MÍNUSY:  

  • medzi mínusy radím len upínacie lanko, ktoré malo „rozstrapkané" konce a ťažšie sa prevliekalo cez pútka a otvory v ochrannej sieti

Verím, že Vám moja recenzia pri výbere trampolíny aspoň trošku pomôže, prípadne ak máte nejaké konkrétne otázky ohľadom tejto trampolíny, rada vám na ne odpoviem v komentároch pod článkom. Naša rodina trampolínu Marimex 305 cm odporúča. 🙂 

A prečo je nadpis: O tom, ako urobiť radosť deťom a aj dospelým? Jednoducho preto, že deti majú radosť z aktívneho pohybu, skákania a hrania na trampolíne, zatiaľ čo rodičia môžu oddychovať. 🙂 

ĎAKUJEME spoločnosti MARIMEX a @konik_testuje, že na testovanie vybrali práve nás. 🙂            

#recenzia_trampolina_marimex9 #test_marimex  #recenzia

K trampolínam je štandardne dodávané príslušenstvo v podobe ochrannej siete a protišmykového prístupového rebríka. V prípade záujmu si môžete dokúpiť originálny doplnkový sortiment trampolín Marimex. K dispozícií sú ochranné plachty (kryty), ktoré trampolínu ochránia pred nepriaznivými vplyvmi počasia, zašpinením alebo poškodením, náhradné rebríky, odkladacie kapsy, kotviace sady, ktoré zaisťujú perfektnú stabilitu trampolíny a veľa ďalšieho. (MARIMEX) 

Super recenzia, krásne fotky, už sa teším kedy tam budem skákať 🙂

17. apr 2022
zoizoi
autor

@janaia ďakujem krásne ❤️

18. apr 2022

Začni písať komentár...

Odošli