zuzike123
14. apr 2020
2965 

Boj o život(y) 55

Leto 2019 utieklo ako voda, keď sú doma všetky deti, človek ani nevie ako to letí. Neustále vyváranie, vypekanie, zaváranie, záhradka,... aspoň sme si krátili dni cyklovýletíkmi na blízke jazerá. Sofinka už konečne vedela sedieť, a tak sa mohla viezť v cyklosedačke. Voda ju príliš neoslovila a ani kamenistá pláž. Asi ju kamene tlačili na nôžky. Nosili sme k vode so sebou veľký kruh-koleso, kde si sadla a nohami sa mohla odrážať od dna. Takto sa sama motkala popri brehu. Uvedomila som si aké by bolo pre ňu prospešné plávanie, spevnilo by jej celý trup, a tak som začala uvažovať nad jesenným kurzom plávania. Zatiaľ nám stačilo jazero, len škoda, že letná idylka trvá tak krátko. 

Začiatok školského roka priniesol so sebou aj ďalší, nateraz posledný, pobyt v Adeli. Zároveň to bol Sofinkin prvý pobyt v obleku. Nasekané terapie za sebou boli veľkou výzvou. Cez obednú prestávku stihla krátko pospať a čosi zjesť. Ak sme končili pred obedom, nakŕmila sa v aute a hajde domov. Spánok bol zaručený. Posledné dni sme tam pár krát prespali, bolo to naozaj náročné obdobie. 

Zároveň si opäť skúsila cvičenie bez mamy, čo som využila na nákupy alebo čítanie knihy. Áno, knihy, hurááá 😁 

Nemohla som zostať v dosahu. Raz som bola zvedavá ako jej to v obleku ide, tak som zostala blízko telocvične, nech ju vidím chodiť s terapeutkami po chodbe, ale bola to chyba. Keď ma zbadala, odmietala ďalej pokračovať a chcela už len mamu. Potom som ju videla až na konci, keď mi terapeutky ukazovali ako ju rozcvičovať, ako ju nútiť dvíhať nožičky, chodiť po schodoch a ďalšie cviky. 

Všetci terapeuti sú tam profíci a som naozaj rada, že sme tam mohli byť. Sofinka posilnila bruško, určite tomu dopomohol aj ich oblek. Po návrate z Piešťan začala chodiť! Áno, skúšala to už niekoľko mesiacov predtým, ale po pár krôčikoch. Viac tomu nedala. Zakaždým sa zosunula na zem a pokračovala ďalej štvornožky. 

Teraz, vo veku 2,5 roka Sofinka oficiálne začala chodiť!

Jej chôdza je trhaná, neistá, nejde v rovnakom tempe cez obe nohy, ľavú akoby ťahala, čiastočne ide v predklone, pomáha si rukami ako ročné dieťa. Stále je čo vylepšovať, ale dokázali sme to! Ona to dokázala!!! Chodí. Aj keď len na krátke vzdialenosti, ale chodí. Bojovníčka naša. 

Ste úžasné👍👍👍

14. apr 2020

To je skvele 👏👏❤️❤️🙏🙏🤗🤗

14. apr 2020

Úžasné! Vždy si pri takýchto úspechoch spomeniem na vaše začiatky. Dokázali ste úžasné veci. A klobúk dole ako to zvládate celá rodina!👍❤

14. apr 2020
14. apr 2020

Sikulka..dokazala to!!! 😊😊😊

14. apr 2020

Veľmi sa teším 👍👍👍👍🙏🙏🙏❤️❤️❤️

15. apr 2020

Sikovne ste baby🍀🤗💞

16. apr 2020
27. apr 2020

Začni písať komentár...

Odošli