petka1411
    Správa bola zmenená    17. jan 2024    

    Niečo na zakusnutie 🍰🎂
    #torta #kolac #zakusok 😉

    (36 fotiek)

    Kysnutý tvarohový koláč s broskyňami #tvaroh #kolac

    Idem sa pochváliť...
    Dnes hovorím doma idem upiecť koláčik bez múky, bez cukru, bez mlieka...a začala som sa smiať, lebo reakcia môjho manžela bola : a to bude čo za koláč??? 😀😃🙂
    Keď som ho upiekla a degustovala, dopadlo to tak že som si dala aj dupľu 😀😃🙂
    #zdravepecenie #kolac #dnespeciem

    Jednoduchý ovocný koláč s ovocím z mojej záhrady, super rýchla a nenáročná príprava #kolac

    skvelo
    27. júl 2017    Čítané 172x

    Ríbezlový koláč

    INGREDIENCIE:

    450 gmúka hladká

    250 gHera

    150 gcukor práškový

    4 ks žĺtok

    1 ksprášok do pečiva

    PLNKA:

    500 g ríbezle

    4 ks vaječný bielok

    150 g kryštálový cukor

    1 PL citrónová šťava

    Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame Heru, cukor a žĺtka a postupne pridávame hladkú múku. Ku koncu pridáme k múke aj prášok do pečiva.

    Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na strúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.

    Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a naň rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom (ak máme málo ríbezlí, môžme časť nahradiť ríbezľovým džemom).

    Z bielkov vyšľaháme v elektrickom šľahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto strúhame na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!

    Viac fotiek nájdete na @je.skvelo (insta,fb) @je_skvelo (twitter)

    mirka907
    7. máj 2017    Čítané 444x

    Rýchly tip na nedeľný koláč

    Radi maškrtíte ale neradi trávite veľa času vypekaním?

    Tak to ste ako ja :D
    Tento koláč ale v pohode zvládam a nám doma chutí..takže ak nemáte ideu a akurát čakáte hostí,  je nedeľa a chcete potešiť svojich blízkych nejakou mašrktou, vyskúšajte tento rýchly ovocný fitness koláč 🙂

    Je nenáročný na prípravu aj na ingrediencie.

    Ingrediencie:

    2 ks vajec

    1 ks prášku do pečiva

    2 ČL javorového alebo agávového sirup (prípadné iný zdravý sirup podľa vášho výberu)

    250 g orechov (vlašských)

    250 g ovocia (lesné ovocie, ako sú maliny, jahody, černice, ríbezle, brusnice)

    Postup:

    Nachystajte si mixér a rozmixujte v ňom orechy. Do nich pridajte 2 vajíčka a prášok do pečiva. Všetko spolu zmiešajte. Následne cesto vylejte do pripravenej formy. Posypte ho rovnomerne ovocím. Koláč ešte polejte javorovým sirupom. Vložte do rúry a pečte 30 minút pri 180 °C.

    Dobrú chuť 🙂

    Ak si predsa len čas na pečenie nenájdete,  môžete si pochutnať aj na niektorej zo zdravých TEKMAR tyčiniek 😉

    TEKMAR koníkovská skupina

    Máte chuť na niečo jarné? Tu je quiche s medvedím cesnakom, špenátom a bryndzou 🙂 #obed #vecera #kolac

    https://www.youtube.com/watch?v=7k8gefBm55k

    #kolac
    čokoládovo tvarohový koláč
    https://lnk.sk/lT12

    #kolac tip na vikend
    kiwi rezy
    https://lnk.sk/wPZ4

    #kolac
    čokoládový zákusok trojboj
    https://lnk.sk/lvC8

    https://www.youtube.com/watch?v=Nr_BuIxxRCk

    Nemusí byt na pohľad uplne krásny, hlavne ze je zdravý 🙂
    Gluten free #bezlepkovy #kolac

    #kolac cokoladovy 🙂
    1 a 1/4 hrnceka celozrnna spaldova muka
    1 caj.lyzicka prasok do peciva
    1/4 caj.lyzicka soda bikarbona
    3 poliev.lyz. kakao
    3 poliev.lyz. trstinovy cukor
    100 ml voda
    100 ml rozpustene maslo
    2 rozslahane vajcia
    1 rozpuceny banan
    trosku brusnic
    trosku 90% cokolady
    citronova stava

    Najskor som zmiesala sypke prisady, potom banan, maslo, vodu, vajcia, brusnice a kusky cokolady. Cesto som dala do vymastenej formy. Piect cca 30 az 35 minut na 170 stupnov. Po upeceni som kolac zvrchu poliala citronovou stavou s trosickou trstin.cukru. Dobru chut 🙂