kocky tu je vela recptov zo spaldovej muky
    Testovanie biomila #test_biomila vrelo odporucam, najdete tam aj moje aj na spaldovu krupicovu kasu 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-biomila/

    (2 fotky)
    lola77
    6. nov 2016    Čítané 153x

    Test Biomila

    Keď som bola medzi vyvolenými, čo sa týka testovania produktov značky Biomila, veľmi som sa potešila a myslím, že aj celá moja rodina.

    Keď mi vo večerných hodinách doniesol kuriér veľkú škatulu, tak som vedela, že nás čaká týždeň plný zdravých vecí 😊👌🏻

    Moj malý syn sa hneď po otvorení balíku dožadoval špaldových celozrnných minigrissinov. A či chutili? Rozhodne áno. Dcérka z nich len ochutnala, ale mne a Markusovi chutili a budeme ich kupovať určite častejšie.

    Na druhý deň som sa rozhodla, že na obed bude zdravá tarhoňa. Pre moju rodinu to novinka nebola lebo práve špaldová tarhoňa v našej domácnosti nikdy nesmie chýbať a je proste mňam.

    Chuťovo trošku iná, od klasickej, ale pre nás je proste TOP.

    Mojim koníčkom je pečenie toriet a potešila ma požiadavka na zdravú tortu. Bohužiaľ som tortu nemala možnosť ochutnat, ale hostia ju na oslave chválili a teda ražnú, hladkú múku možem s kľudným svedomím odporučiť.

    Aj vďaka domácej pekárničke a špaldovej, chlebovej múky sa u nás jedno ráno po celom byte rozliehala voňa čerstvého chlebíka. Niekedy som piekla chleba takmer denne, ale teraz pri dvoch deťoch uprednostňujem pekáreň....vy ste mi však pripomenuli tie krásne, voňavé rána s čerstvým chlebikom v ruke a rozhodla som sa, že víkendové raňajky budú už len takéto. Odporúčam túto múku 👏🏻👏🏻👏🏻

    Moj syn, dcérka a ja sme asi v minulom živote žili v Taliansku 😅 A chuť k cestovinán nám pretrváva dodnes.

    A ako tathoňa z Biomile, tak aj špaldové, celozrnné cestoviny sú u nás doma vždy...lebo ich milujeme, lebo sú zdravé, lebo chutia božsky, lebo je moderné zdravo žiť a lebo...lebo...asi by som tieto cestoviny mohla chválit a chváliť...ale poradím vám, vyskúšajte ich aj vy. U nás sa podávali s cuketovo-syrovou omáčkou ❤️ Mňam. 

    Krupica je tiež výborná, až tak výborná, že som dnes svoje deti pri jej jedení nestihla ani pofotiť lebo okrem toho, že má Markus fázu JA SÁM a krupica okrem jeho úst bola všade (rozumej oblečenie, stena, záclona), skončila aj na mojej tvári, tak som ratovala seba a veci dookola a na fotenie som akosi pozabudla. 😁

    A čo čajík? Ten čaká ešte na svoju veľkú chvíľku pri dlhých, zimných večeroch...ale už teraz viem, že mi bude v spojení s medom a s citrónom velmi chutiť. 

    Ďakujem spoločnosti Biomila a Modrému koníku za možnosť testovať, mať zas o niečo zdravšie dni, pripomenúť mi krásne chvilky s chlebíkom.

    Ste super 👌🏻

    bambulka9988
    5. nov 2016    Čítané 79x

    Test Biomila

    Jedno krásne ráno som si našla skvelú správu , že ma vybrali na testovanie BIO slovenských výrobkov od značky Biomila. To bola radosť! Týmto sa chcem veľmi pekne poďakovať spoločnosti Biomila a Modrému koníkovi za úžasnú príležitosť otestovať skvelé výrobky.

    Testovala som:

    - čaj s echinaceou

    - špaldové minigrissiny celozrnné

    - špaldovú celozrnnú krupicu

    - špaldové celozrnné cestoviny – špirály

    - špaldové celozrnné cestoviny – tarhoňa

    - špaldovú chlebovú múku graham

    - ražnú celozrnnú múku hladkú

    Ovocno – bylinný čaj s echinaceou

    Echinacea je vhodná ako prevencia pred mnohými ochoreniami, preto určite potešíte svoje zdravie. Čajík krásne vonia a príjemne zahreje. Dochutila som si ho citrónom a chia semienkami – čajík mi veľmi chutil. Bylinky v čajoch Biomila pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Bylinky sú spracované šetrným a citlivým spôsobom, takže všetko cenné zostáva v nich zachované. Čajík určite odporúčam.

    Špaldové minigrissiny celozrnné

    Tak tie sú výborné. Celý balíček som zjedla na posedenie. Minigrissiny obsahujú špaldovú celozrnnú a pšeničnú múku. Sú chrumkavé a hodia sa k vínu, či pivu. Dokonca sa hodia aj ku krémovým polievkam. Určite si ich nakúpim do zásoby, aby som mohla zdravo chrumkať.

    Špaldová celozrnná krupica

    Na krupicovej kaši sme vyrastali asi všetci. Je to spomienka na detstvo. Kaša zo špaldovej celozrnnej krupice je luxusnejšia a zdravšia. Chuťovo mi pripomína jemne orieškovú kašu, je výborná, jednoduchá a ešte k tomu aj zdravá. Kašu som si spravila na raňajky so škoricou, mňam.

    Špaldové celozrnné cestoviny – špirály

    Cestoviny majú vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Cestoviny som si spravila so syrovo-brokolicovou omáčkou a veľmi som si na nich pochutila. Cestoviny boli jemné a vôbec sa nelepili.

    Špaldové celozrnné cestoviny – tarhoňa

    Priznám sa, že túto tarhoňu si kupujem už dlho. Je fantastická a má vysoký obsah vlákniny. Cestoviny sú vyrobené z bio celozrnnej múky vyrobenej z bio špaldovej pšenice, dopestovanej v ekologickom poľnohospodárstve. Tarhoňa je výborná ako príloha k mäsu, či do polievky. Milujem ju napríklad v rajčinovej polievke. Tentokrát som si tarhoňu uvarila a k nej som si pripravila omáčku z koreňovej zeleniny a uvarila hovädzie mäso.

    Špaldová chlebová múka graham

    Múku som použila na prípravu špaldovej bagety s tekvicovými semienkami. Bageta bola chuťovo výborná, zvrchu jemne chrumkavá a v strede mäkučká a vláčna. Túto múku som skúšala prvýkrát a určite z nej vyskúšam aj ďalšie zdravé recepty. Múka je typická príjemnou orieškovou chuťou. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie.

    Ražná celozrnná múka hladká

    Z múky som upiekla Sušienky, ktoré boli príjemne chrumkavé a zdravé. Chrumkala som bez výčitiek. Ďalej som piekla bublaninu s lesným ovocím. Cesto bolo veľmi chutné, jemné a vláčne. Skvelý a zdravý koláčik na raňajky, alebo ku kávičke. Aj ražnú múku som skúšala prvýkrát a milo ma prekvapila.

    Záver:

    BIOMILA = zdravé a chutné potraviny pre Vaše zdravie zo Slovenska. Potraviny na ktorých som si veľmi pochutila a určite im zostanem verná. Ešte raz ďakujem za testovanie.

    1mirka1
    4. nov 2016    Čítané 82x

    Zdravé dva týždne s Biomilou

    Testovať Biomilu som si veľmi želala a vraví sa sa,  že čo  si veľmi želáme to sa nám aj splní, splnilo sa mi až nad očakávanie.

    Myslela som si na začiatku,  že to nemôže byť nič  náročné veď som stále v kuchyni,  varenie mi celkom ide ale ja som aj tak dostala rešpekt pred produktmi od Biomily.

    Pri rozbaľovaní balíka najviac mal radosť najmladší syn, ale to poznáme každá 🙂

    Prišiel deň oslavy a mne sa naskytla veľká, nová, neznáma vyskúšať k vínku prvý produkt, bez roboty len otvoriť a nasypať do misky.  

    Špaldové minigrissiny celozrnné BIO

    Len sa mi potvrdilo ako sľubuje výrobca že je to chutný, chrumkavý snack na každú príležitosť  či len tak na prestávku v práci alebo ako chrumka pre najmladšie detičky v nečakaných chvíľkach budete vynaliezavá mamina🙂  Ja som si ich obľúbila,  ak viete kedy prestať, neublížite tým ani svojej postave ani svojim pocitom že ste maškrtili a viem si ich predstaviť aj do krémovej polievky.

    Múky : 

    Ražná celozrnná múka hladká BIO 900g

    Špaldová chlebová múka graham BIO 1kg

    Popravde pre mňa niečo nové aj veľký rešpekt a zážitky,  ale aspoň som po dlhšej dobe vcítila do všetkých neskúsených  pekárok. Určite poznáte situáciu, neviete do čoho idete alebo si len myslíte, okrajovo ste už počuli ale nevyskúšali,  konečne keď sa rozhodnete, skúsite to od naj kompetentných a zlyháte.

    Vysvetlím,  pre mňa pečenie z ražnej múky naozaj veľká neznáma, chcela som upiecť niečo čo bude aj jedlé, pre mojich chlapov, vybrala som si zo stránky Biomila, recepty – mrkvový chlieb, už pri pripravovaní som tušila, že to  asi nebude dobré aj keď som chcela zameniť múku, veď to veľa krát robím ale tušenie sa potvrdilo, snažila som sa zachrániť ale nepodarilo sa. Hneď na prvý krát som bola sklamaná, že som aj ja natrafila na recept ktorý predtým nikto nepripravil, len napísal, ale takých je veľa, úprimne som to nečakala od tejto stránky. Vzdať sa, je moja slabá stránka a preto idem ďalej skúšať ale pekne vytvorenú stránku , prehľadnú  kolónku recepty radšej vynechám.

    Vyskúšala som z overených receptov ale už po svojom, ale z ražnej múky, musím napísať že múka je naozaj iná, kvalitná, ako sme zvyknuté berie oveľa menej vody na seba. Ale podaril sa pizza veniec ktorý trvanlivosťou aj na druhý deň bol výborný.

    Z chlebovej, graham múky som si napiekla obľúbené žemle, ktoré si rozdelím, niektoré idú rovno do mraziaka, vytiahnem vždy keď je chuť na skvelé, domáce pečivo.

    Špaldová celozrnná krupica BIO 500g

    tak táto krupica ma veľmi prekvapila v dobrom, krupicovú kašu naozaj poznáme každý ale celozrnnú určite odporúčam je veľmi chutná  a ako informuje výrobca -  jemne oriešková chuť poteší nejeden maškrtný jazýček, pripravila som ju prvý krát a viem že nie posledný.  A  ešte vám prezdradím jeden zdravý tip z krupice na chutné šúlance.

    Taká maličká info, teraz je krupica v akcii v tescu .

    Cestoviny

    Špaldové celozrnné cestoviny - tarhoňa BIO 400g

    Špaldové celozrnné cestoviny - špirály BIO 400g

    vedeli ste že tento výrobok zvíťazil v spotrebiteľskej súťaži o najobľúbenejšiu "BIOPOTRAVINU ROKA 2014"!

    BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené, zdravá strava určite zaručená, môj chlap asi na tieto dva najzdravšie,  týždne nikdy nezabudne a bude sa mu aj snívať o Biomile🙂  za mňa veľmi kvalitné špaldové cestoviny, ktoré chutili aj môjmu najmladšiemu stravníkovi.

    Sama som pokukovala na produkty od Biomily a pri cestovinách ma zaujali aj

    Bazalkové celozrnné cestoviny - špirály BIO 300 g

    Špaldová slovenská ryža BIO 400g

    Špenátové celozrnné cestoviny - špirály BIO 300 g

    Pšeničné trojfarebné cestoviny - mušle BIO 250g teraz aj v akcii na stránke Biomila.

    Čaj s echinaceou BIO 40g

    Obal v celku zaujímavý ale viac sa nedočítate, len že je to

    ovocno - bylinný čaj s Echinaceou purpurovou,
    zloženie: šípky*, ibištek*, fenikel obyčajný*, echinacea purpurová* (5%), repík lekársky*, skorocel kopijovitý*.
    * z ekologického poľnohospodárstva a návod k príprave .

    Čaj je pre mňa ako všetky ostatné čaje, len záleží na aký máte chuť,  škoda že výrobca neinformuje na obale  zdraviu prospešné účinky, Čo je veľká škoda lebo echinacea je  stimulátor imunity. Podporuje imunitný systém, bráni šíreniu infekcií, uvoľňuje pri prechladnutí a chrípke, najmä ak sú upchané nosné dutiny. Pôsobí protivírusovo. Taktiež má priaznivé účinky na močové ústrojenstvo. Ale pozor.... dlhodobé užívanie prípravkov s obsahom echinacei môže viesť k poškodeniu pečene. Užívanie echinacei nie je vhodné v tehotenstve a počas dojčenia.

    Nie som spisovateľka ale variť viem🙂 dúfam, že moje zhrnutie testovania bude užitočné ak niečo, viete kde ma nájdete, opýtajte sa, veľmi rada odpoviem.

    Recepty ako vždy v skupinke  https://www.modrykonik.sk/group/8057/ 

    alebo u mňa v blogu.

    Ps: ešte raz ďakujem za túto možnosť, novú skúsenosť pre mňa s novými produktami.

    Ďakujem za dva super zdravé týždne aj pre moju polovičku ,,medzi nami potichu, to potrebuje🙂 ,, ale, ktorá radšej dá prednosť výbornej domácej knedle a sviečkovej ale aj tak zjedol všetko čo som mu navarila a ešte aj pochválil, tomu sa už vraví zdravý úspech🙂 

    Vaša Mirka s modrou vareškou.

    #test_biomila uz sa to blizi a velmi sa tesim, na moje oblubene domace zemle ale tento krat, prvy krat so spaldovej chlebovej muky, grahamovej 🙂 ja, grahamove pecivo mozem s velkou oblubou 🙂

    (2 fotky)

    Aby ste si nemysleli, nezabudla som ale ja stale testujem a dneska vecer, aspon by som chcela🙂 zverejnim recenziu tu https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-biomila/
    ale dneska este upeciem domace zemle🙂 #test_biomila

    kathy7337
    3. nov 2016    Čítané 259x

    ♥ Naša cesta ku zdraviu – s Biomilou ♥

    S manželom sme sa 18 mesiacov stravovali výlučne paleo a jedli sme výrobky bez klasickej pšenice. Keďže nič netrvá večne, začali sme postupom času poľavovať. Sem-tam sme skočili na pizzu, kúpili si chlieb alebo iné neduhy 🙂

    Keď to tak spätne hodnotím, paleo nebolo pre nás dlhodobo udržateľné. I keď svoj účel v mojom prípade toto stravovanie splnilo, schudla som 11kg.

    Začali sme ale hľadať niečo, čo by sme mohli aplikovať dlhodobo. Proste zdravý spôsob stravovania, na ktorý môžeme ukecať aj naše deti. Pretože si myslím, že paleo a život bez pšenice nie je pre deti vhodný.

    Tak sme hľadali, čítali a našli sme zdravšiu formu pšenice – špaldu. Špalda je síce druh pšenice, ale nakoľko nie je umelo šľachtená, zachováva si oproti klasickej pšenici cenné nutričné vlastnosti.  Pri konzumácii špaldy sa tuk v tele neukladá tak intenzívne, nakoľko je ľahšie stráviteľná než všetky ostatné obilniny.

    Vždy sme zvykli kupovať hlavne slovenské výrobky a tým podporovať slovenské firmy . Hľadali sme a našli. Áno,  Biomila – spĺňa proste všetko, na čom si zakladáme. Začali sme kupovať špaldové cestoviny, špaldovú múku, špaldovú krupicu, no proste sa z nás stali špaldo-maniaci.  Už prebehlo niečo cez rok a presne toto je tá správna cesta. Ľahko uvaríme čokoľvek zdravšie a nielenže nám to chutí, ale spokojné sú aj naše deti.

    Výrobky, ktoré som dostala na testovanie by som rozdelila do dvoch skupín. Prvá, väčšia skupina (vľavo) obsahuje výrobky, ktoré sú bežnou súčasťou našej domácnosti už vyše roka. Tie dva vpravo vyskúšame prvýkrát.

    Každé moje ráno začína pohárom vody s citrónom. Kým sa deti naraňajkujú, postavím vodu na čaj. Náš najobľúbenejší je Ružové ráno od Biomily.  Na jeseň a v zime zvyknem kupovať  čaj s echinaceou, nakoľko jeho hlavnou zložkou sú šípky. Tie sú jedným z najlepších zdrojov vitamínu C, ktorý naše telo tak veľmi potrebuje. Echinacea je skvelá bylinka pri liečení chrípky a viróz. Čajíky od Biomily máme veľmi radi, pretože nepoužívajú žiadne chemikálie pri ich výrobe.

    Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického i kváskového chleba. Naša rodina sa prednedávnom vybrala cestou kváskovania. Môj manžel nám začal piecť kváskový špaldový chlebík. Áno, môj manžel 😀

    Kváskový chlieb je ľahšie stráviteľný, netreba ho zjesť veľa a nenafukuje z neho. Dokonca mám pocit,že sa z neho aj chudne. Každé ráno si dám kváskový chlieb s maslom, necvičím a moja váha ide proste dole. Dnes mám 61kg, čo je takmer 14 kíl odkedy sme začali žiť zdravšie.

    Špaldové celozrnné cestoviny – špirály sú najobľúbenejšími cestovinami mojich detí. Majú vysoký obsah vlákniny a pripravujeme si ich s kuracím mäskom pokrájaným na kocky a s domácou paradajkovou omáčkou. Špirály varím maximálne 9 minút. Vtedy sa určite nerozvaria. A chutia výborne.

    Ražnú celozrnnú múku hladkú som tentokrát použila do našej najobľúbenejšej rodinnej maškrty – cookies. Recept mám od kamarátky Tinky (z Tinkine recepty) a sú famózne.

    Synovi ich zvyknem nabaliť do školy na desiatu. Zasýtia, dodajú energiu a zaženú chuť na sladké. Z jednej dávky vyjde 30 ks. Po vychladnutí ich uskladňujem v sklenenej uzavretej nádobe a do 2 dní sú fuč. 

    Recept nájdete tu https://www.tinkinerecepty.sk/cookies-cokoladou-orechami/

    Špaldové minigrissiny celozrnné deti okamžite ochutnali, nakoľko zaregistrovali doma čosi nové.

    Dcérka si ich hneď zabalila do ruksaku, pretože nás na druhý deň čakal koncert Smejka a Tanculienky. Toto bolo to pravé „orechové“ ako zabaviť 3-ročné dieťa čakaním na obľúbenú  meškajúcu dvojicu. Utíšili sme nimi aj dvoch nespokojných chlapčekov, ktorí sedeli za nami. Minigrissiny obsahujú špaldovú aj pšeničnú múku. Sú chrumkavé, výborne sa držia v rúčke a hlavne sa nedrobia.

    Minimálne jedenkrát do týždňa u nás nesmie chýbať špaldová krupičná kaša. Má zvláštnu orieškovú chuť, niekto si na ňu proste musí zvyknúť. Ale naša 4-členná rodina ju má veľmi v obľube. Vždy robím z 1 litru ozajstného mlieka od šťastnej kravy, ktorá sa pasie na tráve 🙂 Keď začne prichádzať mlieko do varu, pridám 110 gramov krupice a 30g trstinového cukru. Keď to zhustne, nalejem do tanierov. Pridávam aj kúsok masla a horkú čokoládu min.70%-nú. Deťom zvyknem do kaše kvapnúť aj vitamín D, pretože ten je rozpustný len v tukoch. Mne a manželovi navyše posypem kašu mletou cejlonskou škoricou, ktorá je veľmi zdravá. Podporuje trávenie a pomáha pri chudnutí.

    Špaldové celozrnné cestoviny – tarhoňa bola skvelou prílohou kuracieho perkeltu. Deťom síce chýbali obľúbené vrtulky, ale nepohrdli ani „guličkami“.

    Takže toto bola naša cesta k Biomile. Plynulá a nenásilná. Postupom času akosi neuznávam názory, že zdravé stravovanie je drahé. Keby každá domácnosť prestala kupovať aspoň polovicu sladkostí a iných výrobkov, ktoré sú súčasťou ich špajze, plné cukru, éčiek, glukózového sirupu alebo nebodaj aspartamu, tak by zostalo kopec peňazí na zdravšie potraviny a plnohodnejšie stravovanie. 

    katkamario
    3. nov 2016    Čítané 67x

    "Došiel na psa mráz" alebo Ako sme testovali s Biomila 🙂

    Sú to už asi dva týždne, čo som si všimla príspevok od #konik_testuje, že hľadajú mamičky na testovanie zdravých Biomila produktov. Aj napriek vete - hľadáme mamičky, ktoré sa najlepšie cítia v kuchyni, rozhodla som sa aj ja požiadať o možnosť vyskúšať si zdravé varenie. Aby sme sa nechápali zle, niežeby som sa cítila v kuchyni mizerne a vyhýbala sa jej (mám predsa manžela a dve deti)... proste varím v pohode, ale zbytočne navyše kuchynské priestory nevyhľadávam. 

    Som typ kuchárky, ktorá sa veľmi rýchlo nadchne z kulinarskeho umenia iných, rada ochutnávam, častokrát sa už vidím, ako aj ja pripravujem tieto chutné a zdravé skvosty, ako si pochutnáva celá rodina, dokonca si opíšem recept, ale priznám sa - k samotnej realizácii málokedy dôjde. Prečo? Nemám čas? Peniaze na niektoré suroviny? Zdá sa mi to ťažké? Prešla ma už chuť? Asi z každého rožku trošku. 

    Viem, že základom zdravej a vyváženej stravy sú zdravé, plnohodnotné potraviny!

    Už dlhšiu dobu som sa odhodlávala kúpiť si zopár základných špaldových ingrediencíí, s ktorými prinesiem viac zdravia do našej kuchyne.
    A tak som sa prihlásila do testovania a dostala som možnosť. A priošiel na psa mráz, konečne som sa "musela" rozhýbať - za čo veeeeeeľmi ďakujem, pretože teraz už viem, že zapojenie zdravých potravín do varenia nie je nič náročné a dokonca je to aj veľmi chutné.

    1. deň som si povedala, že začnem zľahka, aby som nič nepokazila  

    Biomila čajík s echinaceou má krásnu vôňu aj farbu, výborné liečivé zloženie - šípky, ibištek, fenikel, echinacea, repík, skorocel - a je naozaj lahodný...dokonca ani deti si ho nedochucovali!
    Chvílu som nevedela dôjsť na chuť špaldovým celozrnným minigrissinkám, ale vo štvrtok kuse som ich zase nevedela prestať vyjedať  Malá Katka dokonca našla skvelú kombináciu v spojení s polievkou.

    2. deň som dostala chuť na špaldové celozrnné cetoviny - tarhoňu, alebo ako manžel hovorí - broky .
    Pripravila som kuracie prsia na šampiňónoch. Pri varení špaldovej tarhone som postupovala ako je písané na obale (uvariť v osolenej vode, nechať dôjsť a scediť), ale tak ako aj pri bielej variante, chutila mi viac, keď som ju dodatočne opiekla.

    3. deň som sa (po predchádzajúcom tarhoňovom úspechu u mojich detí) rozhodla pripraviť im obľúbenú krupicovú kašu s masielkom a grankom - samozrejme zo špaldovej celozrnnej krupice. Zaujala ma jej farba a veĺmi zaujímavá - akoby jemne oriešková chuť. Deťom veľmi chutila. Spokojný nebol iba ocko....Pretože mu prvýkrát nezostalo nič na dojedenie.

    4. deň som si už verila natoľko, že som dostala chuť upiecť slaný koláč!
    Je to vlastne sezónny koláčik (cuketový, tekvicový), v ktorom som, okrem iného, použila ražnú celozrnnú múku. Najprv som sa obávala, pretože do receptu mala ísť múka hrubá, ale zistila som, že celozrnná múka hladká je hrubšia už sama o sebe. Koláčik sa vydaril a chutil skvelo. 🙂

    5. deň som venovala cestovinám. Priznám sa, to je asi jediné jedlo, ktoré ma naozaj baví aj pripravovať aj jesť. Poznáme a jedávame špaldové cetoviny, takže aj tieto splnili moje očakávania. Na testovanie som dostala špaldové celozrnné vrtuľky. Predvarené som ich zapiekla so smotanou, syrom, sušenými rajčinami, brokolicou a bylinkami. Sú zdravé, ľahko stráviteľné a chutné.

    6. deň som si dala voľno! Teda, pozrela som do balíčka a vykúkala na mňa už len posledná - špaldová chlebová múka graham - moja najväčšia výzva. A tak som svoj rešpekt z tohto produktu poslúchla a celú sobotu len premýšľala.

    Zatiaľ sa jej venovali deti:
    - zistili, že má úžasne pevný obal, ktorý sa nepoddá ani karatistickým úderom
    - a že keď má mamička z niečoho strach, treba jej to vyzdobiť.

    -6. deň D, vymyslela som si nasledovné: keďže múka má v názve prívlastok chlebová, pečie sa z nej chlieb (to, že sa z nej dá upiecť aj veľa iného - dokonca ľahšieho - som sa dozvedela až neskôr). Samozrejme som sa riadila receptom na zadnej strane obalu, vypracovala som si kvások, zamiesila aj "vypufkala" som cesto, nechala ho odpočívať na teplom mieste a dal piecť na vymastený pekáč.

    Aj napriek úplnému dodržaniu všetkých pokynov sa mi chlebík pekne nenadvihol, ale akoby vylial do pekáča, samozrejme zospodu sa aj dosť prilepil.  Viem, moja vina - vlastne nie - len môj prvý pokus!!
    Určite existuje mnoho grifov ako a čím pečenie chlebíka vylepšiť a budem rada ak sa so mnou o nejaké podelíte. 🙂

    V každom prípade som na seba pyšná - aj keď to nevyšlo úplne na 100 %.
    Som rada, že som sa konečne odhodlala - začala zdravšie variť, vyskúšala si tieto výborné produkty a rozhodne v tom budem aj pokračovať!
    Lúčim sa s vami chlebíkom, síce bez kôrky (čo ocenil syn, že sa nemusí toľko prehrýzavať do striedky), ale konečne prvýkrát mojim!

    Katka s rodinou...
    ...a samozrejme ďakujem #konik_testuje sa skvelú príležitosť #test_biomila 

    #test_biomila pre mňa niečo nové a stále je čo testovať, naozaj si to užívam, aj cestoviny som pripravila trošku nečakane inak, pre chlapa. Cestovina pripravená ako tarhońa, mňaam🙂
    Všetky recenzie na Biomilu nájdete do 6.11.2016 tu

    #test_biomila pre mňa niečo nové a stále je čo testovať, naozaj si to užívam, aj cestoviny som pripravila trošku nečakane inak, pre chlapa. Veď samé uvidíte.
    Všetky recenzie na Biomilu nájdete do 6.11.2016 tu https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-biomila/

    schvarzy
    2. nov 2016    Čítané 88x

    Testujeme BIOMILU

    Testujeme BIOMILU

    Začalo to jedno upršané ráno, keď ma ujo kurier prekvapil veľkým balíkom, ktorý obsahoval toto všetko. Poznáme to všetky niet nad rannú radosť z kuriera, ktorý niečo donesie.

    Ako prvé som okoštovala čajík, pršalo tak nebolo o čom.

    Čaj s Echinaceou, ktorá je veľmi dobrá na imunitu, čo sa v tomto sychravom období určite zíde. Čajík má mierne kyslastú chuť, ja som si ho troška osladila medom k nemu dala domáce brawnies a raňajky ako lusk na svete. Môjmu manželovi chutí natoľko, že kúpil aj mätový čajík o Biomily, tak si teraz ranné rána užívam so šálkou čajíka. Inak odporúčam moju vychytávku, ja si vždy na jeseň dávam do čaju aj troška škorice, krásne to prevonia celú kuchyňu a ešte je to aj zdravé. Jedinou nevýhodou tohto čaju a čo ja vo všeobecnosti nemám rada je to, že chýba šnúrka nerada to vyťahujem lyžičkou, ale tak to je malý detail. 

    Špaldové celozrnné minigirissiny, s ktorými mi ochotne pomohol aj môj trojročný drobček a chutili nám obom. Za mňa pozitívne hodnotím, že sa nedrobia, čiže z nich nie je žiadny neporiadok aj ked sa mu ich podarilo rozsypať po gauči, a ani z nich nebol ulepený, čiže určite odporúčam aj pre menšie detičky do kočíka, dobre sa držia v ručičky a aj kočík bude bez ujmy. Majú peknú zlatistú farbu a sú chrumkavé, čiže určte by boli fajn aj k večernému vínku a k syru. A za mňa veľké plus, lebo nie sú slané, ale majú neutrálnu chuť. 

    Ražná celozrnná múka sa u nás dlho neohriala a už sú kúpené ďalšie dve. Ako prvé som ju skúšala na bábovku a poviem Vám bola vborná, mnohokrát sa mi stáva, že keď pečiem a dám požadované množstvo múky aké je uvedené v recepte aj tak ešte musím dosýpať, lebo cesto je riedne a nemá požadovanú konzistenciu. Teraz som dvakrát nemusela dospať a to ani pri bábovke a medovníkoch z čoho mi vyplýva, že múka je kvalitná a má požadovanú hustotu a pritom je jemnučká.

    Špaldová chlebová máka Graham, tak túto múku som zakomponovala pri pečení medovníkov, kde bola hlavnou zložkou. Je tmavšia a medovníky aj vďaka nej chytili peknú zlatistú farbu.

     Pridávam svoj recept na medovníčky, dnes s obmenou aj so zdravšou múkou sú mäkkučné a sladučké, čisté Vianoce u nás doma. 

    špaldová chlebová grahamová múka 350 g

    Ražná celozrnná múka 350 g

    Hera/Helia/Maslo 80 g

    Práškový cukor 4PL

    Med 4PL

    škorica 1čl

    Perníkové korenie 2 čl

    Sóda bikarbóna pol lyžičky

    4 vajcia a potom pekne zmiešať všetko dokopy a nechať postáť minimálne 12 hodín.

    Medovníčky sme spolu s malým aj patrične ozdobili. Bola z toho celovečerná zábava.

    Špaldová celozrnná krupica

    Tak krupička mala u nás obrovský súpech hlavne v haluškách, ktoré veľmi často robievam do polievky pekne zasýtia a tá chuť, no mňam, k zeleninovej polievke ako stvorené. Krupička je jemná, halušky sa mi nerozpadávali, boli skvelé.

    Špaldové celozrnné cestoviny

    nedeľný obed aj so špaldových celozrnných cestovín. Robila som morčacie prsia so zeleninou s hermelínom a k tomu sme si dali cestoviny. Cestoviny majú dosť výraznú chuť špalde, takže ak nie ste na túto príchuť naučený môže vás to zo začiatku prekvapiť, nakoľko ja tieto používam už veľmi dlho, lebo som s nimi začínala variť pre malého sme na ne zvyknut. Varia sa okolo 12 min a nelepia sa, čo považujem ja za veľkú výhodu.

    Druhé menšie cestovinky som využila na zahustenie polievky nerobila som ich zvlášť len som za hrsť hodila do polievočky. Troška som sa bála či polievka nebude múčka, ale nebola, Bola perfektná.

    #test_biomila
    prvý krát som skúšala aj krupicu zo špaldovej celozrnnej krupice, ďakujem za tip @katkadr urobila som presne ako ty a musím npísaŤ že naozaj veľmi dobrá, klamem pre mňa a mojich chlapcov výborná🙂

    #test_biomila
    dneska prvý krát zo špaldovej celozrnnej krupice, šúlance s makom🙂
    receptik do pondelka v skupinke aj s fotoreceptom pre začiatočníčky🙂

    (2 fotky)

    Chcela som spizy ale povedala som si na co to budem napichovat ked aj tak to budeme davat dole zo spajdle 🙂 na jednej panvicke, rychlo a zdravo.
    Zemiakova kasa aku robieva kazda.... maslo ,mlieko, len ja som teraz pridala aj syr a sulance kto by ich nepoznal ale tieto su zo spaldovej krupice, prvy raz, skuska #test_biomila a mozem len odporucit ale len ty co maju radi zdravsie lebo mojmu chlapovi moc nebrali, ale to len asi preto ze bol doma a videl z coho robim sulance , lebo z ovsenych vlociek zje ako nic aj slivkove gule, ale nesmie vediet z coho su 🙂 kompletne recepty a fotorecept aj pre zaciatocnicky na sulance, do pondelka v skupinke🙂

    (2 fotky)

    Hotovo a musím napísať že božské #test_biomila Kočky, fakt som mala rešpekt či mi to doma prejde a nám je málo, našťastie cesto ostalo tak zajtra budú čerstvé, Prosím zoznámte sa v skratke môj prvý pizza veniec z ražnej celozrnnej hladkej múky- Biomila #test_biomila. Zajtra pridám celý fotorecept, uvidíte, zvládne to každá🙂 Prajem krásny večer a keď nie krásny aspoň príjemný, starosti nechajte tak a tešte sa aj z maličkostí, lebo život máme jeden a veľmi rýchlo uteká.

    #test_biomila a ide sa na to 🙂 stale neprezradím, zachvíločkou. Cesto je pripravované zražnej celozrnnej hladkej múky Biomila. ostatné všetko v recenzii

    nezabudla som , len cesto odpociva a moze odpocivat od 12 az 24 hod v chladnicke a ja nestiham, takze az vecer sa ide piect a verim ze bude vyborna vecera, dneska je ten spravny den na nove veci #test_biomila

    (2 fotky)

    Ražná, celozrnná, hladká múka je pre mňa naozaj výzva 🙂 ide sa na to, cesto sa podarilo, ak chceš vedieť čo to bude ak to bude, sleduj #test_biomila nechcem Vás naťahovať ale sama som zvedavá 🙂

    vedeli ste ak nie teraz je ta spravna chvilka.-) #test_biomila

    zamilovala som si ich , moje zdravsie chrumkanie pri tv🙂 #test_biomila

    Dnes som testovala špaldovú celozrnnú krupicu do zeleninovej polievky :! Myslíte, že halušky sa podarili ? Ja áno 🙂 #test_biomila

    (2 fotky)

    Sme sa pozabavali 🙂 #test_biomila

    Príjemné ránko s príjemnou vôňou čaju #test_biomila veľmi vhodný pre chladnejšie, upršané rána

    Tak dnes večer sme s malým robili cesto na medovníčky a zajtra ich budeme piecť nech cesto postojí 🙂 Pridávam svoj recept na medovníčky, dnes s obmenou aj so zdravšou múkou, dúfam, že budú rovnako dobré a mäkkučké, potom neskôr aj fotky z pečenia🙂 #test_biomila
    Recept:
    špaldová chlebová grahamová múka 350 g
    Ražná celozrnná múka 350 g
    Hera/Helia/Maslo 80 g
    Práškový cukor 4PL
    Med 4PL
    škorica 1čl
    Perníkové korenie 2 čl
    Sóda bikarbóna pol lyžičky
    4 vajcia a potom pekne zmiešať všetko dokopy a nechať postáť minimálne 12 hodín 🙂

    (3 fotky)

    Tak dnes sme varili nedeľný obed aj so špaldových celozrnných cestovín 🙂 Robila som morčacie prsia so zeleninou s hermelínom a k tomu sme si dali cestoviny. Cestoviny majú dosť výraznú chuť špalde, takže ak nie ste na túto príchuť naučený môže vás to zo začiatku prekvapiť, nakoľko ja tieto používam už veľmi dlho, lebo som s nimi začínala variť pre malého sme na ne zvyknutí 🙂 Varia sa okolo 12 min a nelepia sa, čo považujem ja za veľkú výhodu. #test_biomila