sabusik321
    Správa bola zmenená    16. apr 2022    

    Veľká noc v pohybe…dnes 11 000 krokov po Pražskej ZOO 😊 ale zas raz sme ju neprešli celú 🤣
    #zoo #fitshaker

    misinka0611
    16. apr 2022    Čítané 1891x

    EkoPark Pieštany, pekne strávený deň v príjemnom prostredí

    Vo štvrtok sme sa rozhodli spraviť si celodenný výlet a voľba padla na EkoPark Piešťany. Rozhodla som sa napísať článok a možno vám pomôcť v rozhodovaní, ak ste uvažovali o návšteve tohto parku.

    EkoPark Pieštany sa nachádza medzi obcou Drahovce a mestom Piešťany. Najepšie sa do EkoParku dostanete autom, parkovanie je bezplatné.  V areáli parku sa nachádza reštaurácia Rybársky dvor s vonkajším posedením ( cenník je voľne dostupný na internete ), jazero s možnosťou plavby na lodi, kontaktnú ZOO, veľké detské ihrisko s množstvom prvkov, bufet s vonkajším posedením a detskými odrážadlami ( ten však nebol otvorený, predpokladám, že funguje skôr v letnej sezóne. EkoPark ponúka aj možnosť ubytovania.

    VstupnéPri kúpe ZOO + ihrisko je vstupné pre deti od 3 rokov a dospelí 6 eur celodenný lístok. Neviem či cez leto je vstupné v inej výške, kedže na stránke toto vstupné uvádzajú ako dočasné. Každopádne dá sa informovať e-mailom alebo zavolaním na telefónne číslo, ktoré uvádzajú na stránke. Čítala som, že sa dá kúpiť aj samostatný vstup na detské ihrisko ktoré vás výjde 3-4 eurá pre dieťa od 3 rokov, pričom dospelí tento vstup neplatia, túto informáciu každopádne na stránke momentálne neuvádzajú.

    Kontaktná ZOO EkoParkuZOO je menšia, napriek tomu má čo ponúknuť. Ako uvádza EkoPark na svojej stránke v ZOO môžete vidieť až 170 zvierať z rôznych kútov sveta. Časť ZOO je kontaktná, takže deti môžu vojsť priamo ku zvieratám, pohladkať si ich, alebo ich nakŕmiť. Kŕmenie zvierat je povolené len z ich jedlom, ktoré si za malý poplatok viete zakúpiť priamo pri zvieratách. Vstúpiť sa dá k morčatám, k papagájom ( za prítomnosti ošetrovateľa ) zajacom, ku kozám alebo k lamám. Ďalej zvieratá ktoré v tejto ZOO môžte vidieť sú zebry, plameniaci, orly, nosále, alebo veveričky. Cestičky sú kombinácia betón, štrk a práve ten štrk môže byť pre malé golfové kočíky problém, každopádne môj mestský kočík Greentom, napriek menším kolieskam ho zvládol, horšie to bolo na ihrisku.

    Detské ihrisko v EkoParku: Detské ihrisko je pomerne nové, vybudované približne v máji 2021. Ihrisko je pomerne veľké s množstvom prvkov, takže zábava pre deti na niekoľko hodín. V ihrisku sa nachádzajú nafukovacie trampolíny, ktoré však neboli nafúknuté od rána, ale začali ich nafukovať cca 11:30hod. Neviem, či je to bežné. Nachádzajú sa v ňom aj milé detské domčeky, preliezky, šmýklavky, pieskovisko, nafukovacie lopty a veľký hrad s tobogánom, miestami na lezenie, schodíkmi atd. Nechýba ani malá detská lanovka na spúšťanie sa alebo húpačky. V priestoroch ihriska sú aj lavičky na sedenie, no mne vzhľadom na rozlohu ihriska prišlo, že ich je málo. My sme však so sedením nemali problém, kedže EkoPark bol poloprázdny a dokonca sme dosť dlho boli na ihrisku sami. Ihrisko sa nám veľmi páčilo z toho hľadiska, že deti sa na ňom dokážu dostatočne vyšantiť, priestor je veľký. Ihrisko je pokryté z veľkej časti kamenmi a kamienkami. Na trampolínach sa pochopiteľne skáče bez topánok, no ak chce dieťa z trampolíny zliesť, postúpa po kameňoch a tým pádom má úplné špinavé ponožky, preto odporúčam zobrať si náhradný pár ponožiek. S kočíkom sa na ihrisku nedostanete všade, neprejdete cez kamienky. Najväčším mínusom tohto ihriska je, že neposkytuje takmer žiadny tieň, takže natieranie detí a pitný režim by som v žiadnom prípade nepodcenila. Ja by som v lete zvolila skôr ihriská s dostatočným množstvom tieňa. Na ihrisku sú síce nejaké stromy, ale neposkytujú takmer žiadny tieň.

    V letných mesiacoch tam hrozí riziko úpalu a prehriatia, preto ak sa tam chystáte, alebo budete chystať medzi povinnú výbavu určite patrí šiltovka alebo klobúk, opaľovací krém a dostatočné množstvo vody. Ocenila by som na tom ihrisku nejakú fontánku na vodu, alebo na osvieženie zátylku, tváre.

    Hodnotenie: 8/10b.

    EkoPark Piešťany hodnotím celkovo kladne, my sme boli spokojní, deti cestou domov v aute zaspali, takže sa dostatočne unavili. Vstupné je adekvátne, mínusom, ako som už vyššie spomínala v letných mesiacoch je nedostatok tieňa, preto park odporúčam navštíviť skôr na jar alebo na jeseň, verím tomu, že v lete sú zvieratá tiež poschovávané.

    #zoo BRatislava #parkovanie..baby, ako to tam vyzera s parkovanim..ideme z ineho konca republiky na buduci tyzden a chceli by sme sa stavit aj v ZOO