Gynophilus čapiky v 5. týždni

nikpa
15. aug 2020

Včera som volala gynekológovi, ze mi začína mykoza, bohužiaľ tam nebol, sestrička mi kazala kúpiť Gynophilus - probioticke čapiky. No v letáku nepíšu nič o používani počas tehotenstva, naopak všade čítam, ze v 1.trimestri sa žiadne čapiky zavádzať nemajú aby sa nepoškodil plod tak teraz mam strach si ho zaviesť. V prvom tehu som tiež mala problémy s mykozou ale az neskôr, vtedy som uz užívala čapiky na predpis. Ďakujem za rady.

simsalabim
15. aug 2020

@nikpa su to len probiotika. Nijako tehotenstvu neuskodia. A myslim, ze ani volnepredajny liek clotrimazol nie - vygoogli si letak.

nikpa
autor
15. aug 2020

@simsalabim viem, ze probiotika su v pohode počas tehotenstva, skôr som myslela, ci ten čapik volako mechanicky nemôže poškodiť plod ked ho zavediem hlboko. Ale tak snad vkladanie prstom bez aplikatora je bezpečné.

simsalabim
15. aug 2020

@nikpa a ako by sa k tomu plodu dostal? Ved krcok maternice je uzavrety.

nikpa
autor
15. aug 2020

@simsalabim to neviem ale v pribalovom letáku k čapikom s aplikatorom sa píše, ze v priebehu tehotenstva možno vykonať liečbu XY vaginálnymi tabletami, no tabletu je nutné zavádzať bez použitia aplikátora.

simsalabim
15. aug 2020

@nikpa no tak si to zaved prstom. Jemne, s citom. Nemyslim si, ze by to bolo nebezpecne. Gynophilus zrejme ani nema aplikator v baleni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre