Môžem sa dať vypísať na maródku od 7. týždňa tehotenstva?

timea5
8. jan 2014

Som na urade prace a pracujem ako casnicka na dohodu.Mozem sa dat vypisat na marodku,dostanem nieco?Alebo ako to mam inac vyriesit ked mi je zle.

evakva
8. jan 2014

Ja som bola PN od uplneho zaciatku tehu kvoli preoslemu potratu a problemom. Niekedy sa da dohodnut s lekarom. Ak robis vo fajciarskom prostredi, mozes to aj na to zviest. Pripadne ak ti je velmi zle a vracias, mozes skusit aj to ako dovod. Niekedy nechce dat na PN gynekolog, potom dava vseobecny. Je to o ochote lekara. Ci nieco dostanes to neviem, lebo neviem, ako dlho si robila.

sami51
8. jan 2014

ano, mozes, ja bola na pn od 5 tyzdna.az do konca tehu

ri_jana
9. jan 2014

No toto ma zaujalo , tiež pracujem ako čašníčka ...je to zároven herňa ...fajčí sa tam a na všetko som sama...čiže tovar-sudy...atď.
U lekára som bola prvý krát v utorok a som v 9tt. Pýtala som sa ho či sa dá ísť skôr na PN ,že v akom prostredí robím...
No on mi povedal, že mi nemôžeme dať len tak pn pokial nemam zdravotné problémy... že nemôže mi dať pn len kvôli tomu,že pracujem v nevhodnom prostedí..ale že nech nič nedvíham a že nieje dobre že sa tam fajčí...ale na to je zamestnávatel ,aby mi dal vhodnu prácu.
Mala som operovaný krčok, druhe dieťa cisárskym a tak mam trošku obavy.
No taktiež mi je zle , zvraciam a som slabá ako mucha... (o vracaní som mu nehovorila, nevedela som že aj to môže byť dôvod na pn)

...tak neviem či mam ísť k obvodnemu a skúsiť či ma on nevypíše na pn...alebo počkat do dalšej poradne.
Neviem ako je to s prípadnými kratšími Pnkami ...či by ma kvôli tomu nemohol zamestnávatel vyhodiť. Mam pracovnu zmluvu na dobu určitu do 1.augusta...a v augute mam termín 🙂

stanislavao
9. jan 2014

baby, otazka bola, ci nieco dostane, ked je na UP. neni zamestnana. vypisat sa mozete dat, ale ked ste na UP tak na tom urcite nezarobite. a casnicku v zafajcenom prostredi by ste urcite mali nechat tak, lebo dym vam a babatku skodi.

habibi78
9. jan 2014

@timea5 mozes ist na marodku...ale neviem aku diagnozu ti urci lekar... kedze casnicka nepatri medzi rizikove povolania v tehotenstve...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre