Nezahasiteľný smäd v 9. týždni

somtoja13
28. jan 2015

Baby už druhý deň sa neviem dopiť čo som furt smädná.Poraďte čo pomáha. ;) Nepijem žiadne sladené vody len minerálku a poprípade čaj.

bonaqa2013
28. jan 2015

@somtoja13 zavolaj lekárke, aby to nebolo niečo vážnejsie

liebling98
28. jan 2015

@somtoja13 môže to byť cukrovka. Určite k dr.

katarinamarkova
28. jan 2015

@somtoja13 caj odvodnuje( zeleny, cierny, vacsina bylinkovych) a mineralka smad nezahana, ale naopak mineraly v nej viazu vodu, tak potreba pit je este vacsia.

somtoja13
autor
28. jan 2015

@bonaqa2013
@liebling98 Myslíte že by to mohlo byť niečo takéto? To ma voooobec nenapadlo že by to malo zdravotný podtext.No nič tak si zajtra zavolám. Ďakujem za rady ;)

trgypadl
28. jan 2015

@somtoja13 ked Ti budu odoberat odbery na TK tak Ti odoberu aj glukozu,takze uvidis ako si na tom,ale myslim si,te bude ok

somtoja13
autor
28. jan 2015

@trgypadl v kolkom tyzdni sa to robí? lebo dake mi uz robili a tie su v poriadku

liebling98
28. jan 2015

@somtoja13 pozri sa do tehotenskej knižky, máš tam glukóza a číslo. Ak je to číslo do 6mmol/l je to ok.
Vyšetrenie na cukrovku sa robí v 24-28 tt, tam je dôležitá nielen hodnota nalačno, ale aj po 2 h od vypitia tej sladkej vody.
Ale smäd je príznakom už rozvinutej cukrovky, takže v tom pripade by si mala aj hodnoty nalačno zvýšené.

trgypadl
28. jan 2015

@somtoja13 zavisi od gynekologa,niekto robi prve odbery uz pred 10 tt,niekto v 10 a niekto v 12 tt,ale ak boli odbery v poriadlu,tak mas glukozu urcite v norme

somtoja13
autor
28. jan 2015

@liebling98 no popozeram to ale ten smäd citim len teraz dva dni predtým bolo v pohode všetko preto ma to prekvapilo.A doktor mi pred tehotenstvom robil testy a bolo všetko ok. No ale čo nebolo môže byť. Uvidime.

bonaqa2013
29. jan 2015

@somtoja13 tiež som mala na mysli cukrovku, ale nechcela som ťa strašiť. návštevou lekára nič nepokazíš

lijenka
29. jan 2015

to je isto tehotenská cukrovka utekaj k lekarovi, nech ti co najskor urobi testy

duun
29. jan 2015

A aj keby sa to nepotvrdilo, je tam kopčisko iných možnosti, čo sa môžu ukázať. Ja som v tehu zadržiavala vodu v tele - cukor - glukoza bola tesne pod hranicou cukrovky, ale problém robila pečeň. Nakoniec som bola na prísnej diéte, veľa bielkovín, žiadnu soľ (nepridávať ani nejesť nič slané). Priberala som desivo (najmä posledný mesiac) ale to všetko bola len voda, mala som spuchnuté nohy, ruky. Nechcem ťa desiť.

Najlepšia je na pitie čistá, obyčajná voda. Podľa krvného obrazu možno aj tie bielkoviny chýbajú, ale to ti musí povedať lekár. Na čaje pozor - niektoré bylinky nie sú vôbec vhodné, teda radšej ovocné čaje, pomenej a striedať.

Skontrolovať cukor nalačno je skutočne najmenej, rýchlo, napr. aj u interného. Nedať sa odbiť. Ak si ešte nebola o obvodného na preventívku počas posledných dvoch rokov, tak si ju daj spraviť, tam máš nárok aj na test na glukozu. Ja som pri tých problémoch s pečeňou musela obísť hádam všetkých lekárov, čo som mohla, pretože každému preplatila na mňa poisťovňa len jeden pečeňový test a ja som potrebovala sledovať úroveň, či mi lieky zaberajú, alebo nie. Píšem ja, lebo môj gynekológ dostal mesiac a pol pred mojím termínom infarkt a všetci, čo sa tam striedali to mali na háku alebo o pacientkach nevedeli nič. O každej si čítať celú kartu nemali čas, keďže v čakárni bol nátresk. Ale to zrejme poznáte. Nechcem znižovať profesionalitu lekárov, poznám zopár, ku ktorým mám nesmiernu úctu, ale aj tí v našom zdravotnom systéme nevedia robiť zázraky.

bibistec
31. jan 2015

@somtoja13 kamoska mala tehotensku cukrovku cize len pocas tehotenstva ani pred ani po. takze radsej si daj urobit tie testy, ak by sa potvrdilo len dodrzuj tu odporucanu dietu drzim palce

biancaadamko
25. feb 2015

ja to mam tiez a cukrovku nemam, ten strasny smad maju zeny prve tri mesiace 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre