Špinenie, sono a iné nejasnosti v prvom trimestri

akopprincezna
12. júl 2021

Ahojte, akurat idem od lekára. Podľa poslednej MS som 5+5. V piatok som náhle začala spinit. Keďže som bola mimo domova, utekala som na pohotovosť do BB. Tam videl vaginálny sonom vacok aj embrionalne štruktúry, bez srdcovej aktivity. Cestou domov som však začala krvacat. Dosť. V priebehu 2 hodín som zakrvacala asi 3x, potom to prestalo a v sobotu som prestala aj spinit. Včera som ale zas začala okolo pol 5 popoludni, pokračovalo to aj v noci a dnes zase nič. Takže som usúdila, ze som asi ne potratila a sla som dnes na objednaný UTZ do nemocnice. Tam ale doktorka vaginálny ultrazvukom nevedela nájsť nič. Uz som sa zrútila. Tak ze zavolá inú doktorku a ze kým príde, pozrie to cez brusko klasickým ultrazvukom. Tam našla gestacny vacok, aj žĺtkovy vak, ze je určite prítomný aj plod, ale stále bez srdcovej aktivity... Odhadovaný gestacny vek 5+0, potom ze 5+2. V stredu mame ist na dovolenku a ja som zrútenia. Aké máte skúsenosti? Je ten UTZ cez brusko mozno menej 0resny?srdiecko by uz asi bit malo

pseudomonas87
12. júl 2021

@akopprincezna ešte by som vyckala, 5plus o teda nemusí byť srdiečko, zvoľ kludovy režim, a nič iné neostáva len čakať.budem.drzat palce.

cloviecka
12. júl 2021

Niekedy vidno ♥️ až v 8. týždni. Treba určite počkať ✊✊✊✊

sirka9
12. júl 2021

ako píšu baby, srdiečko kľudne až v 8 týždni. je to veľmi individuálne. držím palce

nafka0483
12. júl 2021

Srdiecko v 5.-6. tyzdni vobec nemusi bit, to ti kto povedal?
Ja som bola na prvom ultrazvuku 6+1 a bolo vidno gestacny vak, ziadna akcia srdca. Vedela som, ze som mala posunutu ovulaciu o 4 dni, takze aj keby to bolo 5+2, tak stale je to nalez, ktory je uplne v poriadku.
Dalsiu kontrolu som mala 7+4 a srdiecko krasne bilo.

kkovacovak
12. júl 2021

@akopprincezna vôbec nestresuj mne bolo vidieť srdiečko až niekde okolo 8-9tt kvôli posunutej ovulacii. Niekedy to tí lekári tak nešťastne podajú. Počkaj si ešte, funguj normálne a uvidíš.

nikapuggioni
12. júl 2021

Mojej kamarátke sa to stalo minulý týždeň....ona sa presťahovala na sardiniu...mi volala pred 2 týždňami že zistila ze je tehotná veľmi sa tešila....minulý týždeň mi volala ze začala špiniť volala som svojmu gynekológovi a on ze aby sme prišli....v piatok som išla snou keďže nevie po taliansky.....bola presne 6t+5dni...srdiečko bilo.. ale dosť krvacala... nasadil jej progesteron 200mg a hovoril aby mala kľúčový režim ze môže hroziť potrat.. klop klop dnes je v pondelok a od soboty už nekrvaca....ťažké ja by som išla k lekárovi nech nasadí lieky na udržanie plodu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre