Tehotenstvo a kontakt s pásovým oparom

radhikaoswaldova
5. mar 2019

Dobrý deň, som asi v 4 týždni tehotenstva a môj manžel má pásový opar. Na google neviem ohľadom tohoto nič nájsť. Je tu niekto, kto by mi poradil, či sa mám obávať, alebo nie? Ovčie kiahne som prekonala ako malá. Dakujem za skoré odpovede 🙂

zuzka565
5. mar 2019

@radhikaoswaldova ahoj môj manžel mal tiež pásový opar. Síce už malý bol na svete. Ale išla som radšej k mame. On s tým skončil v nemocnici. Ja by som radšej išla aspoň na týždeň preč predsa je to infekčné ochorenie. A keď si mala kiahne tsk to môžeš dostať aj ty. Neriskovala by som.

greeetas
5. mar 2019

@radhikaoswaldova ja som toto iste riesila ked som bola v 20 tyzdni. Pytala som sa gynekologicky, povedala, ze ak som mala kiahne v detstve tak je to ok, ale mam sa vyhybat tej osobe pre istotu. U mna to bol svokor, ktory byva sice s nami, ale na prizemi v dome, takze sa to dalo.

lubik87
5. mar 2019

@radhikaoswaldova muž mal.pasovy opar detská nemali kiahne a nič nedostali ani ja pásový opar....musíte dodržiavať hygienu. Vlastný uterák nech spí sám denne meniť oblečenie..môj to mal na chrbte pri ladvinach tak vyššie. Vírus sa prenáša hlavne dotikom tej tekutiny v pľuzgieri

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre