Udržanie tehotenstva

zuzada29
1. mar 2018

Mamicky, co ste uzivali, alebo aj jedli na udrzanie tehotenstva? Prave mi tehotensky test ukazal dve ciarky. Este sa netesim, lebo podla menstruacie to vychadza na 7 tyzden, ale ja mam velmi dlhy cyklus, takze to moze byt aj menej. A pred 1,5 rokom sme prisli o druhe babatko na zaciatku. Preto si pytam rady, aby som tomu nejako pomohla. Niekto uziva Femibion a niekto mi hovoril ze to nie je treba.

agathachristie
1. mar 2018

Ak sa nema udržať tak tomu bohužiaľ žiadne lieky nepomôžu.

agathachristie
1. mar 2018

Pokiaľ samozrejme nejde o zrážanlivosť krvi a pod.

ukulela
1. mar 2018

kyselinu listtovu, ladyveetu. k udrzaniu ak je tam vazny problem asi nepomoze, no su to vitaminy pre spravny vyvoj plodu. minimalne tu kys listovu ti odporucia vsade.

mmoni89
1. mar 2018

Na udrzanie ziadne vitaminy niesu,drziim palce

babulkomale
1. mar 2018

Na udrziavanie sa dava Duphaston, Progesteron, ale to zvazi lekar na zaklade tvojej anamnezy. Inak by som urcite zacala hned brat napr.Jamieson Prenatal aby si mala pokrytu potrebu vsetkych latok potrebnych na vyvoj babatka.
Velmi ti drzim palce 💕

elenvision
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luna116
1. mar 2018

Trochu mimo témy, ale na margo k.listovej chcem podotknúť, aké je jej užívanie dôležité, aby sa predchádzalo rázštepom pier, podnebia, poškodenia neurálnej rúry, ...Ide o to, že nie všetky ženy majú enzým, al. sa im netvorí dostatok, kt. zabezpečuje pri štiepení stravy využitie, vstrebanie kys. listovej zo stravy do tela. T.j. vstrebú sa im do tela iba hotové preparáty k.listovej. Naša známa sa takto rozhodla pojedať iba šaláty a narodilo sa im dieťatko s rázštepom.

Ak sa má plod udržať, udrží sa samé i bez liekov.

janemari
1. mar 2018

NA udržanie predpisuje lekár Utrogestan,alebo Dufaston, ale ak sa to nemá udržať ani to ti nepomôže :(

kr058
2. mar 2018

Hlavne sa nebojte. To, že ste prišli o jedno dieťatko, vôbec neznamená, že niečo hrozí tomuto. Hovorí sa o tom málo, ale potratmi končí odhadom až 20% tehotenstiev, väčšinou z dôvodu, že bábätko nie je zdravé. Velka väčšina žien donosi druhé bez problémov.
Takže držím palce, upokojte sa, nesledujte sa stále (viem, je to ťažké, tiež som prišla o prvé) a zdravo sa stravujte. Kyselina listová je dobrá voľba pri každom tehotenstve, takže tu si kúpte.
Pre povzbudenie, o prvé sme prišli v 10. týždni, stresovala som pri druhom strašne (muž bol už zúfalý) a teraz máme dve zdravé deti 🙂
Držte sa

zuzada29
autor
2. mar 2018

@kr058 ďakujem že odpoveď. Je ťažké sa nesledovat. Pri prvom som krvácala asi v 12tt a dopadlo to dobre. A pri druhom som krvácala hneď na začiatku a potratila som. Ďakujem za povzbudenie.

bubinkaaa
2. mar 2018

@zuzada29 podla mňa potrebuješ Fraxiparin,aj keby len preventívne nasadený.....ak máš problémy s krvácaním v tehu,
-a na udržanie odporúčam tiež urcite Utrogestan.....obe trebalo brať uz od zač.tehu alebo čo najskôr....

nikuliacik110687
2. mar 2018

ano suhlasim ak ma zena vynosit babatko tak ho vynosi je to bozia moc. mne meskali 5 dni urobila som si test a bol pozitivny aj test krvy mi to potvrdil ale to som uz krvacala skoro tyzden bol to potrat a bol strasne bolestivy mala som obrovske krce grcala som....strasny zazitok....a o dva mesiace nato som otehotnela opat a v 6tt som opat zacala mierne krvacat bola som hospitalizovana a mam nasadenu liecbu na udrzanie tehotenstva....uz sme doma stale berieme lieky vitaminy a zatial sme v poriadku a to krvacat som zacala ked som bola uplne v klude no stres....je to ozaj v bozich rukach 🙂

zuzada29
autor
2. mar 2018

Takže dnešné vyšetrenie krvi ukázalo že je to asi 3tt, podľa menštruácie je to 7tt, ale ja mám veľmi dlhý a rozhádzany cyklus. Mám Duphaston a femibion a modlitby.

iwulqa
4. mar 2018

@zuzada29 potom daj vediet ako si dopadla kedy mas dalsiu kontrolu ja som 6tt a uz tyzden mam nasadeny duphaston koli speneniu. A dnes som zase trochu spinila na ruzovi a kontrolu mam az 19.3

luxikate
4. mar 2018

Duphaston

luxikate
4. mar 2018

@luna116 a sú aj ženy,kt min3mesiae pred otehotnenim a počas celého tehu jedli kyselinu listovu v tbl a narodilo sa im dieťa s razstepom,to je skôr o genetickej predispozicii.

mirkovci
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luna116
9. mar 2018

@luxikate určite sú i také,čo je hrozné, ale keď je šanca to riziko minimalizovať, tak určite užívať k.listovú. Nie každá genet.predispozícia sa musí prejaviť. Nemám vedomosť o tom, že by za väčšiu časť rázštepov mohla práve spomínaná predispozícia.

dianajudas
1. feb 2021

@iwulqa môžem sa spýtať ako to dopadlo ? Ja mám presne ten istý problém čo vy aj keď viem že to je už dva roky ale zaujíma má či sa podarilo . Ďakujem za odpoved 🙂

zuzada29
autor
2. feb 2021

@dianajudas no takže to tehotenstvo moje dopadlo super, dokonca bolo úplne bezproblémové po prvom problémovom a druhom ktoré skončilo potratom. narodil sa nam krásny chlapček ktorý má už 2 roky. a keď mal 4 mesiace zistila som že som opäť tehotná a tak medzi synom ktorý je druhorodeny a dcérou ktorá je tretia v poradí je rozdiel 1 rok a 2 týždne. takže len kľud všetko je tak ako ma byt, ja verím že Pán Boh to riadi tak aby bolo dobre aj keď občas nechápeme hned jeho zamery.

dianajudas
7. feb 2021

@zuzada29 potesili ste má ďakujem krásne veľa zdravicka prajem ❤️❤️

megan777
1. jún 2021

@zuzada29 krasne Tesim sa ako Vam to dopadlo🌷🌷🌷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre