Ako ste pociťovali tvrdnutie bruška?

1safirka1
10. apr 2012

ahojte baby,
som v 15 tt a neviem rozoznat moju bolest brucha, dufam že nejde o tvrdnutie brucha lebo to by nemalo byt tak priskoro.Proste raz ma bolia vaječniky raz na pravej potom na lavej strane,sem tam ma aj pichne v bruchu a mam v nom taký tlak, ako vy ste pocitovali tvrdnutie bruska?

monyccka
10. apr 2012

@1safirka1 ahoj, mne brusko tvrdlo asi od 20tt, aspon tak si to pamatam. A tvrdlo mi az do porodu. Ale nebolo to pichanie, skor tlak. Akoby ma niekto omotal hrubym uterakom, ktory je prilis utiahnuty.bolo akoby stiahnute. Niekedy to trvalo par minut, niekedy hodinu, niekedy skoro cely den. Hlavne ked som sa viac ponamahala. na konci som uz viac oddychovala ako robila, pretoze mi tvrdlo velmi rychlo. V takomto skorom stadiu a podla toho co pises, by som to ja skor tipla na roztahovanie maternice..u mna to teda tak bolo, pichlo ma raz tu raz tam, zabolelo, natiahlo sa atd.. Ale pokial si nie si ista, skoc k dr., radsej ist dvakrat zbytocne ako raz neskoro. Dufam, ze som aspon trosku pomohla a prajem bezproblemove tehu 🙂

mischelin
10. apr 2012

mne brusko tvrdlo tiez od 20 tt, ale nevedela som, ze fakt ide o tvrdnutie brucha. bol to stav, kedy som citila brucho ako skala, nebolo makke ako normalne. pichanie to urcite nebolo. kedze vsak nebol nalez na krcku, lekar povedal, ze nic sa nedeje. tak som to neriesila, ale tvrdlo casto. v 30. tt som vsak takmer porodila. takze treba na to davat velky pozor a pytat sa a radsej ist castejsie na konrolu.

jabadaba
10. apr 2012

bol to pocit tlaku zvnutra brucha, tlak, ktory pretrval zopar sekund a nasledne polavil. Podla mojej porodnicky ak tieto pocity, teda pocity tvrdnutia brucha nie su 15 krat za den, tak je vsetko v pohode. Skus si to odsledovat, pripadne spocitat kolkokrat za cely den Ti brucho stvrdne. Ono je to fakt akoby stvrdlo, divny pocit. Mozes si kludne dat magnezium, pomaha. To pichanie sem tam akoby vo vajecnikoch je tiez bezne, natahuje sa maternica, vsetky tie upony a to sem tam taha, picha. Ale spomen to lekarovi, poradne su od toho, aby si svoje neistoty prebrala a poriesila.

zuzikkaa
10. apr 2012

@1safirka1 ako pise jabadaba,, akoby taky slabucky krc po celom bruchu.trva par sekund a povoli...mne tvrdlo brucho posledny mesiac vacsinou vecer... naposledy mi tvrdlo tak ze kazdych 6-7minut asi hodku a pol v kuse,,to uz som mala par dni do terminu tak sme isli o pol noci do nemocky a rano uz bol krpec na svete 😉 sice cisarskym ale to uz je ina tema 😀 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre