Som v 13. týždni a robím ako čašníčka

majca1995
15. jan 2022

Ahojte v akých prácach ste pracovali počas tehu?🙂.
Som v 13 tt pracujem ako čašníčka v podstate od tých 10-12 hodín denne. Bolievaju ma dosť kríze a s nervami som hlavne na pokraji mojich síl. Nakoľko zajtra je môj 5 deň čo budem robiť v tomto týždni, lebo dve čašníčky nám vypadli skrz koronu.. viem že tehotenstvo nieje choroba aby človek nepracoval,ale počas tehotenstva som vyčerpaná ako nikdy a keď mám jeden deň voľna tak stále musím niečo riešiť a pokiaľ prídem domov je večer a ďalší deň zase robota. Takže si vôbec nestíham oddýchnuť. Nemám vlastne dva dni po sebe voľno že jeden deň si pobeham porobim čo potrebujem a ďalší deň len oddych.

selena_luna
15. jan 2022

@majca1995 tehotenstvo sice nie je choroba ale je pekelne namahave takze mas plne pravo byt unavena. Jedine co ta mozem potesit ze v druhom trimestri budes menej pocitovat tehotensku unavu ( ale zas ta mozu viacej boliet krize :/ )

whatever1
15. jan 2022

@majca1995 pracujes na dohodu alebo na plny uvazok? Ak to mas ako normalne zamestnanie, zamestnavatel ti musi poskytnut vhodne podmienky, napr kratsie smeny, ziadne nocne, nedvihat nic tazke a pod...k tomu aby si mala taketo vyhody, musis zamestnavatelovi oznamit tehotenstvo pisomne. Nie som si ista ale myslim ze gynekolog by ti mal nieco tiez vypisat. Zamestnavatel ti musi vyjst v ustreti, ak nema pre teba lepsie smeny alebo inu vhodnejsiu poziciu, mas mosnost ostat doma s tym ze ti musi nadalej platit mzdu. Dalsia moznost je ist pn ked ti nebyva dobre. Ale financne neviem ci sa ti to oplati.

crystal333
16. jan 2022

@majca1995 ja by som sa radšej dala na PN na tvojom mieste,ja som tiež chcela celé tehotenstvo odrobiť a v piatom mesiaci som skoro predčasne porodila. A to som fyz.narocnu prácu ani nemala ,len veľa pohybu ,skoré vstávanie , nočné,12tky.

louboutins
16. jan 2022

@majca1995 ja mam kancelarsku pracu a som od zaciatku tehu na PN. Plus teraz zacnem dostavat tehotensky prispevok a este pri dlhodobej PN dostavam peniaze aj z mojho zivotneho poistenia, takze mam vyssi prijem ako keby som bola v praci. Inak si vobec neviem predstavit vstava rano a chodit do prace...by som tam asi odpadla alebo uskodila stresom babatku.

louboutins
16. jan 2022

@majca1995 a este dodam, ze sice je pravda, ze tehu nie je choroba, ale tehu je AKO choroba...ja som v 4m, nemozem robit nic, co ma bavi a navyse sa od zaciatku citim ako chora a spavam 11h denne...o tom ako mi bolo zle ani nehovorim.

luccija
16. jan 2022

@louboutins presne niekomu je zle stále zavrate, únava, zvracanie
@majca1995 išla by som na PN

xtimkax
17. jan 2022

@majca1995 urcite by som isla na PN. Peniaze za to nestoja, aj ked je to niekedy tazke financne. Ale mozes poberat PN a tehotensku davku co je cca 220€. Cize nebudes neviem kolko v strate.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre