Tvrdnutie bruška a svadba - skúsenosti

piiitr5
27. mar 2017

Ahojte mamičky.. prosím Vás o Vaše skúsenosti.. momentálne som v 24 tt.. asi dva týždne do zadu mi začala občasné tvrdnutie bruška.. najskôr som nevedela ani čo to je.. neskôr keď sa to opakovalo viac krát, šla som lekárke.. dala mi magnézium Magnerot a kľudový režim.. čakám svoje prvé bábätko a tak sa dosť pozorujem :D občas ale neviem, či naozaj ide o tvrdnutie bruška, alebo sa len bábo hmýri v brušku.. niekedy cítim tlak a vypučenie celého podbruška, bez bolesti, po niekoľkých sekundách to odoznie.. inokedy sa mi vypučí bruško bud na pravej alebo ľavej strane.. tiež to po pár sekundách odznie.. snažím sa oddychovať.. samozrejme že to je aj normálne, no ak je to príliš časté, tak to nie je sranda.. mám z toho mierne obavy, pretože za 5 dní ma čaká vlastná svadba a hoci budem mať všetko prispôsobené tak, aby som sa namáhala čo najmenej, predsalen sú to starosti a človek je na nohách celý deň, som z toho trošku nesvoja.. ak ste si dali tú námahu a dočítali to až sem, potešili by ma Vaše skúsenosti, ak ste s týmto tiež bojovali, čo pomáhalo, ako ste zvládli svadbu a pod 🙂 ďakujem..

bosoriak
27. mar 2017

@piiitr5 Ja som asi divna, ale ja by som kvoli nejakej party neohrozila svoje tehotenstvo. Akekolvek bolesti podla mna nie su normalne a ak mas naozaj potvrdene tvrdnutie brucha, tak by som to nepodcenovala.

Za takychto okolnosti by som svadbu presunula. Akoze lezat cely den na svadbe a setrit sa a strachovat sa? Stoji to za to? Sama si odpovedz, vies ako, nam to tu moze byt jedno a ziadna z nas ti nezaruci, ze to dopadne dobre ani ze to nedopadne dobre. Ani skusenosti ostatnych ta nemaju ako ukludnit, pretoze kazde tehotenstvo je ine.

Drzim ti palce, nech to dopadne dobre.

gir
27. mar 2017

Bruško tvrdne pri zaťaží, Dr. mi povedal, že ak by bolo tvrdé stále celý deň,tak treba prísť, ináč len kľud a do pár minút to má prejsť.

alaguema
27. mar 2017

@piiitr5 máš naordinovaný kľudový režim. To je snáď jasné dosť. Svadba a už vôbec nie v úlohe nevesty, nie je nič, čo by sa aspoň vzdialene podobalo kľudovému režimu. To máte normálnu regulérnu veľkú svadbu s celým cirkusom? Ešte keby sa jednalo o obrad a nejaké malé rodinné posedenie, ktoré naozaj môžeš aj na lehátku stráviť, tak to by som možno zvažovala. Ale určite nie na nohách celý deň. A skúsenosti? Ako píše kočka nadomnou - sú neprenosné, každý organizmus je iný. Mne bruško tvrdlo až ku koncu tehotenstva a robila som len to, že som bola v kľude 🙂

luci1983
27. mar 2017

Vydavala som sa v 26tt tiez bolo tvrdnutie bruska a pod. Mali sme malinku svadbu obrad na urade a obed dokopy nas bolo 14 ludi,a veru neviem ci by som to este takto riesila, vsetko bolo v poriadku tesili sme sa zo svadby ale brusko mi miestami velmi tvrdlo.a muz s mojou mamou ci brat boli v kuse pri mne keby nieco...drzim palce ale urcite si davaj na seba pozor!!! Je to proste stres!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre