Nedostatok železa 4 týždne do pôrodu

dankolia
22. apr 2017

Maminky mam 4 tyzdne do porodu a zistili mi ze mam malo zeleza viete mi poradit ako ho doplnit aby to bolo o nieco lepsie myslim len prirodne zelezo tabletky nechcem.😉

sykorkauhliarka
22. apr 2017

nieco prirodne? myslis nieco v strave alebo vyzivovy doplnok ?

dankolia
autor
22. apr 2017

@sykorkauhliarka ano skvor v tej strave

sykorkauhliarka
22. apr 2017

struhany kokos ,trstinova melasa, ovsene vlocky,mak, pazitka,sosovica,lieskove orechy a je toho habakuk len ked uz mas anemiu tak by si to asi musela jest od rana do vecera teraz mas zvysenu spotrebu koli babatku ...k dobrej vstrebatelnosti musis kombinovat s vitaminom c a musis mat dostatok B12 je to hotova veda, podla mna by si mala zvazit vyzivovy doplnok kde to bude vsetko obsiahnute a aj tak sa stravovat zdravo, vies lebo nikto ti nezaruci ze ano v tej sosovici je 9mg ....

sykorkauhliarka
22. apr 2017

a teraz potrebujete zelezo pre zdravy vyvin

dankolia
autor
22. apr 2017

@sykorkauhliarka tak nepovedali mi ze mam anemiu len malo zeleza :(

kacenka151
22. apr 2017

Mne ho idu dpplnit cez infuziu v pondelok, ze tabletky du zbytocne.

ivkp1982
22. apr 2017

Ahoj, ked mas malo zeleza mas anemiu, ide len o to ci lahsiu strednu alebo tazku. Ja som tiez asi 3 tyzdne pred terminom a dali mi tabletky, skusala som ich viac no zo vsetkych mam traviace problemy, najmenej mi je zle z Maltofer kvapiek tak beriem aspon tie v mensej davke a taktiez jem melasu ta ma vraj vela zeleza. Hovadzina brokolica cucoriedky skus si pozriet na nete a totovsetko jedz 🙂 ked ti tabletky nerobia zle aj tie ber, je to dolezite.

kitta
22. apr 2017

Mne pomohol ferrofortis sirup. Je z ciernych ribezli a vdaka nemu ma prestalo zapekat. Na lahku anemiu mi pomohol.

dankolia
autor
22. apr 2017

Maminky citam na nete ze aj ovsene vlocky maju zelezo no len neviem cim ich zaliat voda alebo mlieko? Alebo je to jedno.

janinah
22. apr 2017

určite si kúp melasu ,nič lepšie nepoznám

sykorkauhliarka
22. apr 2017

@dankolia vodou a ktomu si daj jablko aj niektore druhy jablk obsahuju zelezo plus je tam vit c ...mlieko ztazuje vstrebavanie zeleza

dankolia
autor
22. apr 2017

@sykorkauhliarka dakujem vam.🙂

deniska96
22. apr 2017

Ja beriem ferrofolgamma

sykorkauhliarka
22. apr 2017

@dankolia nemas zaco 🙂

maca283
22. apr 2017

@dankolia Alebo narosan cučoriedkovy Velmi dobrý sirup na doplnenie železa vlastna skusenost a dokonca super vec aj na tvorbu miecka a aj pre male deti na doplnenie Neboli zaludok nezapeka Treba si pozriet stranku www.just.sk alebo mi napis mail poslem podrobý popis

siska53
22. apr 2017

@dankolia v tehotenstve to treba doplnat aj tabletkami-napr.acidofolan mne poradili,lebo nezapeka. Osobne v tehu by som sa doplnanim zeleza v tabletkach nebranila..

Dost zeleza je v cvikli,kokose,marhuliach susenych,psene a trstinovej melase. V mase nie je az tolko,ako sa deklaruje a netreba zabudat na viamin C,kedze sa to zelezo lqhsie vstrebe,lepsie vyuzije.

siska53
22. apr 2017

@dankolia
Vsak anemia je malo zeleza!
Ja som sa len blizila k spodnej hranici,ale kvoli vyvoju babatka som si pekne tabletky nasadila. Nechcela som.riskovat.

hettinka
22. apr 2017

@dankolia tie potraviny, čo ti písali dievčatá vyššie + ešte cvikľa a tiež mrkva ma veľa železa. Ja si mrkvu odšťavujem, keďže nemám žlčníka ťažšie mi trávi. Cvikľu nie, tú nemám rada. Tiež vaječný žĺtok je bohatý na železo. Z mäsa najmä hovädzie a morčacie má veľa. kuracie je v tomto ohľade "prázdne". Z ovocia napr. jahody majú veľa.
Zelená zelenina je tiež bohatá na železo, brokolica a všetky hlúboviny. Ale lepšie sa vstrebáva z parenej zeleniny, ako zo surových šalátov.

Dôležitý je prísun kyseliny listovej, vitamínu B12 a aj vitamínu C. A tiež sú potraviny, ktoré bránia vstrebávaniu, najmä mliečne výrobky a aj samotné MLIEKO sa nesmie piť zároveň s prísunom železa, ale aj káva, čaje "vyplavujú" železo.
To železo musíš do seba dostať s aspon 2-hodinovým odstupom od mliečnej stravy. Preto napr. špenát je síce bohatý na železo, ale ako prívarok so smotanou sa ti tie látky z neho poriadne nevstrebajú.

Ak chceš prípravok na prírodnej báze, tak melasa, chlorella, alebo Narosan čučoriedkový od JUSTu.

monilik
22. apr 2017

@dankolia cvikla,cervene maso (hovadzie, telacie), zltka z vajicok, čučoriedky, zihlavovy caj, brokolica. nekombinovat s mliecnymi vyrobkami.

senta_sofia
22. apr 2017

@dankolia povedali ti zelezo? Alebo ze mas nizky hemoglobin? Lebo teda vacsinou v ramci krvneho obrazu robia prave ten a potom to pripisuju nedostatku zeleza, co vsak nemusi byt vzdy pricinou nedostatku zeleza. Ja osobne mam z nedostatku B12. Rezervy zeleza ti vedia zistit tiez rozborom.

pallacinka29
22. apr 2017

Ja som mala 2 týždne pred pôrodom silnú anémiu, plus mi v tom čase po týždni v nemocnici zistili trombózu (august 2016), doteraz beriem Aktiferrin, lebo železa mám stále málo (málo sa mi ho tvorí). Toto mám tretie železo, jediné mi nerobí problém so zapekaním.

kacenka2803
23. apr 2017

@dankolia čisto prírodné tabletky beriem ich aj ja už. Pri druhej tehotnosti sú super kúpiš v lekárni stoja tak 15- 17€ máš ich tam100 berú sa počas tehotnosti kojenia ... Volajú sa Jamieson Prenatal +DHA /ADH kukni si aj na nete majú svoju stránku

bosoriak
23. apr 2017

@dankolia ja som brala maltofer 100mg a aj tak mi museli este v osmom mesiaci davat infuzku so zelezom. Si vypocitaj, kolko cvikly a fazule by si musela zjest DENNE - ak je vo fazuli 50mg zeleza na kilo, tak by si musela zjest 2 kila fazule denne. Preco sa tak branis tabletkam?

dankolia
autor
23. apr 2017

@senta_sofia sestricka mi len povedala ze mam malo zeleza 2.5 idem do poradne tak som zvedava ze co povie doktror 🙂

dankolia
autor
24. apr 2017

Maminky ako uzivate tu melasu len tak do vody alebo...

evina313
24. apr 2017

my sme to davali do bieleho jogurtu

chichi29
13. sep 2018

@dankolia Melasu davam do zihlavoveho caju a vela citronu kvoli Cecku k tomu

juditienka
13. sep 2018

@dankolia ja som používala počas tretieho tehotenstva chcela ferr Forte tabletky a veľmi si ich chválim, nedá sa to hocikde kúpiť ale naozaj zabrali, mala som už dlhšiu dobu anemiu, pila cviklovy nápoj, počas tehotenstiev a po pôrode brala maltoferr a veľmi nepomahalo, tieto tabletky mi poriadne pomohli, cítila som sa fit aj ku koncu tehotenstva

dankolia
autor
13. sep 2018

@juditienka dakujeem moj uz drobec ma rok a pol😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre