Veľké brucho v 38. týždni. Je možné, že lekár nevidí dvojičky?

nikola599
16. mar 2015

Ahoj baby chcela som sa spýtať či je možné čakať dvojicky a doktor nemusí to druhé vidieť či je tu taká možnosť lebo sa mi niečo nevidi ani manzelovi mam strašne veľké brucho . Či sa to niekomu už stalo že doktor do druhé nevidel. A porodili ste dve ďakujem za odpovede 🙂

rebeka7501
16. mar 2015

@nikola599 prepáč, ale tesne pred pôrodom by musel aj slepý lekár vidieť, že sú tam dve. Možno pred 40-timi rokmi keď nebolo sono. Veľkosť brucha nie je rozhodujúca pri počte detí. Niektorá čaká 2 a bruško malé, niektorá čaká 1 a brucho má ako dodávku.

jana_eyre
16. mar 2015

vies ake obrovske brucho som mala ja pri oboch mojich detoch? a fakt sa mi vzdy narodilo iba jedno :D
dufam, ze nikoho nepohorsim fotkou, ktora bola robena ked som bola v 7dmom mesiaci.. 😀

cerez
16. mar 2015

@nikola599 V profile čítam, že čakáš druhé dieťatko. Je to možno aj tým. Obe moje deti boli 3kg a cca 47cm a predsa som mala pri druhom dieťati veľké bruško než pri prvom.

ava11
17. mar 2015

Ja som mala obrovske brucho pri oboch detoch a bolo mi ho aj vidno strasne skoro, uz v tretom mesiaci som bola jasne tehotna. Okolo siesteho mesiaca si uz vsetci mysleli, ze som tesne pred porodom a to som pritom tie najhorsie mesiace mala pred sebou. V druhom tehu som mala brucho este vacsie a skor ako v prvom a nakoniec sa z neho narodila len jedna ledva trojkilova bambula 🙂

nice202
17. mar 2015

juuj, ja som mala pri prvej take obrovske brucho, ze mi neznama predavacka v takku gratulovala k dvojickam. Som sa hanbila ako pes.... Dcera mala pri narodeni 4,8kg

lucia2358
17. mar 2015

Keď som bola prvý raz tehotná, bruško mi bolo vidno od 6. mesiaca. V 9. mesiaci som mala brucho 🙂 V druhom tehotenstve mi bolo bruško vidno už 3. mesiaci a v 9. mesiaci som mala ešte väčšie brucho. Môj doktor povedal, že to bude 4kg bábo a nakoniec mal malý pri narodení len 3,5kg 🙂 Môže byť, že máte veľa plodovej vody, preto máte veľké bruško.

j.a.n.e.7
17. mar 2015

Podľa mňa v tomto štádiu tehotenstva a pri dnešnej technike je to vylúčené. Ale ja som mala tiež obrovské brucho, lebo som mala skoro 5l plodovej vody (polyhydramnion) + 4,4 kg dieťa k tomu... takže som mala určite väčšie brucho ako tá, čo čaká 2 x 2,5 kg dvojičky 🙂 Neboj, za chvíľu bude po brušku, tak si ho radšej pekne užívaj.

jasminet
17. mar 2015

@nikola599 za 39tt by urcite aspon 1 lekar videl, ze cakas dvojicky 😀 skor myslim, ze si otehotnela skor, ako sa telo zregenerovalo a dostalo do normalu po prvom porode a z toho je to vacsie brucho 😉

lennulik1
17. mar 2015

@nikola599 aj ja som mala velke brusko a v nom bolo len jedno babo (i ked porodnu vahu mal 4,3kg). na mne bolo tehotenstvo vidiet uz koncom 2.mesiaca (a teraz presne tak isto), v 7.mes. si ludia mysleli, ze idem rodit a kratko pred porodom som bola ako lokomotiva, teda len brusko myslim :D musela som rodit cisarskym, pretoze maly bol velky a ja utla, ze by som ho nevytlacila. no a ked ho vyberali, tak podla slov lekarov som mala strasne moc plodovej vody. v tehotenstve som pribrala 14,5kg a prisla som z porodnice lahsia o 12,5kg :D (to som tam bola iba 5 dni).

katrin21
17. mar 2015

vzhladom na to, ze mas jedno dieta do roka po druhom , co do roka, do 11 mesiacov ( a to mas len 20r, fuha..), tak podla mna sa ti ani poriadne nestiahla este maternica po prvom dietati a uz sa musela nachystat na druhe, co teda dost nestandardne...
Uz len samotna otazka, co si tu dala, mi napoveda, ze asi velmi zrela nebudes, podla mna by si si mala po tomto porode zacat davat pozor, co s partnerom robite a zacat sa nejako chranit.... Nechcem ta sudit, na to nemam pravo, ale takymto tempom budes mat v 30tke 10 -11 deti....
Deti su dar, ano..ale.....
ja som v tehu pribrala skoro 30kil a nechci vediet, ake som mala brucho 😀 nastastie ani nemam fotky, len dve z asi 7- 8 mesiaca .. bolo to davno, este nebola era mobilov a fotenia sa s bruskami...

libka1
17. mar 2015

@nice202 si ma pobavila 😀

miskaska
17. mar 2015

Moju starku kvoli velkosti brucha poslali na RTG...aaale bolo tam iba jedno 😉

jasminet
17. mar 2015

@miskaska rtg v tehotenstve? to sa hadam nerobilo ani v polke min. storocia 😅 😅 😕

miskaska
17. mar 2015

@jasminet evidentne ano 😉 toto boli roky 60te 😉 ale este overim info u mamky.

miskaska
17. mar 2015

@jasminet overene..nola na RTG..ale to bol uz posledny trimester

nikola599
autor
17. mar 2015

@katrin21 keď mienis súdiť a nevies ako to vlastne je či sme to to dieta chceli alebo nie s potratom som nesuhlasila a ani manžel ja užívať ochranu nemozem lebo mam zle výsledky . Co keď mam 20 tak musim byt nezrelá som dospelí človek a viem co chcem a teba do toho hovno koľko deti budem mať aj keby som ich mala 100 keď som zabezpecena s manzelom a máme peniaze na to . To to babo sa objavilo nečakane . Pytala som sa iba jednu hlupu otázku či je to možné alebo nie tak ...........

jana_eyre
17. mar 2015

@katrin21 maternica sa stahuje standartne par mesiacov po porode - urcite to netrva 11mesiacov..
a nestandartne otehotnenie po 11 mesiacoch je to podla koho - podla teba?

ak nechces sudit, tak si odpust taketo komentare pre buducnost - pretoze formulka "nechcem sudit" nevymaze sudenie z tvojho prispevku..

katrin21
18. mar 2015

@jana_eyre nepochopila si ma.... jasne, ze sa nestahuje 11mes.. ale u nej sa len zacala stahovať a hned otehotnela a maternica sa - este dobre nestiahnuta- zacala zase rozťahovať,... MOzno to ma nejaky vplyv, mozno nie 🙂
Ja som ju nesudila, sudit niekoho je nieco ine..
nicola599 manzel nemoze pouzivať kondom?? o tom som este nepocula 🙂 jedine ze by si mala alergiu na latex, ci z coho to je , o com pochybujem... alebo potom aspon metoda plodnych a neplodnych dni, najmenej spolahliva, ale lepsie ako nic.. 🙂
Ja som proti HAK napríklad 🙂 je to velmi skodlive.
Tu nezrelost som myslela, ze si schopna sa vôbec opytat taku veci, ze ci nemohol lekar po x sonách prehliadnut druhe dieta v bruchu, keby tam bolo. VObec neriesim vase finance zabezpecenie, peniaze este nikomu zrelost nezarucili, skor naopak..

katrin21
18. mar 2015

@jana_eyre nejako ti nevychadzaju pocty.. ona ma doma 10mes. dieta.. a je pred pôrodom druhého.-. cize otehotnela mesiac po porode, nie 11 mesiacov .

mata90
18. mar 2015

@nikola599 aj ja som mala velikánske bruško, rodila som 2 týždne pred termínom, malý mal 3800 a mala som strašne veľa plodovej vody, myslím si že v dnešnej dobe nieje možné aby lekár nevidel keby tam boli dvojičky.

jana_eyre
18. mar 2015

"tomto porode zacat davat pozor, co s partnerom robite a zacat sa nejako chranit.... ale takymto tempom budes mat v 30tke 10 -11 deti...." toto podla mojho meritka sudenie je - vobec netusis ziadne okolnosti, zazemie, plan.. zakladatelka si predsa nepytala radu, ci sa jej zivot ubera spravnym smerom..

to, ze ma 20rokov, neznamena ze je nezodpovedna, ze nemoze chciet viac deti s malym vekovym rozdielom.. moje druhe dieta tiez prislo skor ako sme planovali a preto, ze prislo skor ako je nejaka "nepisana norma" som nezodpovedna?

kvoli jednej nelogickej otazke nemozem niekoho povazovat za nezreleho - kazdy ma snad pravo sa obcas pozastavit nad blbostou.. aj mne sa to stava a nevidim na tom nic hrozne..

vejula
18. mar 2015

@jasminet ešte 30 rokov dozadu robili všetkým tehulkam povinne RTG pluc 😉

jana_eyre
18. mar 2015

@katrin21 a ano, pocty mi nevychadzali, pretoze som nepozerala zakladatelkyn profil - reagovala som na tvoj prispevok: "vzhladom na to, ze mas jedno dieta do roka po druhom , co do roka, do 11 mesiacov"

z pisaneho som pochopila, ze otehotnela po 11tich mesiacoch, nie ze sa po 11tich mesiacoch narodi.. v kazdom pripade je to uplne jedno - ale suhlasim, ze v takom pripade mozno este naozaj maternica stiahnuta nebola..

jana_eyre
18. mar 2015

inak este chcem dodat, ze mne gynekolog hovoril, ze velke brucho mam preto, lebo som mala placentu pred dietatom v oboch pripadoch a preto moje brucho bolo velke.. taktiez mam tendenciu priberat najma v tychto partiach..

jungle201
18. mar 2015

Pri oboch detoch som mala obrovske brucho...druhorodena v 35 tt mala miery hlavicky na 37 tt a ked sa narodila mala len 47 cm ale bolo mi povedane ze som mala obrovsku placentu tak preto aj to obrie brucho..pri sone v tejto dobe by istotne videli keby su tam dve deticky..

katrin21
18. mar 2015

@jana_eyre ja si myslim zase, ze som to napisala jasne,ze do 11 mesiacov ma druhe dieta na svete, cize logicky otehotnela hned po porode.. 🙂
a tu nezodpovednost som myslela po mentálnej - zrelostnej stranke pisatelky...to som aj napisala, nepisala som o jej zazemi, ale skor o tom, ci je mentalne pripravena a zrela mat dve deti tak skoro, ked sa toto dokaze opytat.. Mne sa totiz nezda normalne dat tuto otazku..
ALe nevadi, nechajme to tak 🙂 peace 🙂

sahraa79
18. mar 2015

@katrin21 prepac ,ale ty aj tvoje prispevky su uplne mimo 😂 .

zenulkaaa
18. mar 2015

tak ono velkost bruška je u každej ženy individuálna. Závisí to od samotnej genetiky, proporcií matky, jej výšky, velkosti dietatka, atd. S tým nič neurobiš. Proste tvoje telo sa prisposobuje bábätku najlepšie ako vie. Je to ako s váhou, jedna priberie 8 kil, druhá 30. Prečo?? Pretože každá je iná, inak sa stravuje, má inu genetiku.
Pochybujem, že v dnešnej dobe by si lekár nevšimol dvojičky.
Len tak pre zaujímavosť, čo znamená velké? Aký máš obvod bruška? Skús nakuknut do tejto témy a tam sa porovnat s inými ženami. Uvidiš, že nie si jediná..
https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/ake-mate-vahu-pohyby-pocity-a-obvod-v-3-trimestri/

p_etrisha
18. mar 2015

Ja som porodila jedno, 2,5kilove a brusisko som mala obrovitanske! Ku koncu sa ma vsetci pytali, ci mam dve...No nie, len som bola velka. Neobhajujem, ale mala som vela plodovej vody (neviem,ci to az tak vplyva) a napriek tomu, ze som sa ledva suchtala, brucho bolo vidno pol minuty predomnou, straaasne mi chýba 🙂 ☹

katrin21
18. mar 2015

@sahraa79 a tvoj je k teme? 🙂 nemam chut sa hadat,ono totiž cela tato tema je na hlavu postavena...
takze pekny den 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre