Billingsova metóda

mia091
7. okt 2021

Ahojte ženy, chcela som sa spýtať či mi viete poradiť. Pozorujem sa, aby som vedela približne kedy je ovulácia. MS mám niekedy aj po polroku a snažíme sa o bábo. Hormóny brať nemôžem zo zdravotných dôvodov. Zdá sa mi ale že plodný hlien mám každý mesiac, no MS nikde. Môže byť ovulácia aj keď nemám MS? Zastupujúca doktorka mi povedala že mám PCOS , potom sa vrátila moja dr ktorá našla žiadne cysty a nevidí problém. Tak mi to nevychádza, že plodný hlien mám podľa mňa každý mesiac ale MS nikde od júna 🙄 snažíme sa o bábo ale priznám sa,že toto nemám ešte tak zmapované lebo som si myslela,že to až také ťažké nebude počať bábo. Ale vidím,že som sa mýlila

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mia091
autor
7. okt 2021

@beata_k neskúšala. Ale už ich mám kúpené

zuzanaete
7. okt 2021

Mat menzes aj po pol roku je velmi dlha doba. Plodny hlien mozes mat a moze to znacit, ze ovulacia by mala prist, ale realne nepride alebo teda po velmi dlhej dobe. Telo sa chysta. Ovulacne testy ti nepotvrdia ovulaciu, ale iba ukazu, ze by mala nastat. Ovulaciu si potvrdis oba merabim bazalnej teploty alebo lekar potvrdi. Vsetky ostatne priznaky su len priznakmi, ale bepotvrdzuju ovulaciu.

zuzanaete
7. okt 2021

A este, ak prebehne ovulacia, tak pride menzes cca o 14 dni. Nemoze sa stat, ze pocas napr. toho pol roka ovulujes kazdy mesiac a menzes nemas. Ak chcete babatko, tak ties dlzku cyklu, lebo pri takychto intervaloch menzesu to moze byt na dlho.

janetinka27
7. okt 2021

@zuzanaete ahoj, na lpp - liga par paru by mali robit skolenia na billingsovu. ja chodim inde a na inu metodu, tiez hlienovu a je to dost obsiahla problematika. je lepsie,ked ta to niekto nauci a naucis sa sama pozirovat,kedy mas ovulaciu. moze byt, ze ju mas len 2x do roka a nevystihnes termin

wmonka
7. okt 2021

Ja som to mala podobne s menštuáciou. Chodila ako chcela. Značila som si to podľa bilingsovej metódy no občas som z toho bola ako jeleň ( kvôli nepravidelnému cyklu ). Ovulačné testy s nimi nemám skúsenosť no ja som si merala teplotu z pošvy vždy každé ráno a to mi pomohlo ( treba kúpiť teplomer sú aj také kde už máš priamo aj aplikáciu s tým spojenú ).
No podľa mňa je najdoležitejšie mať kľudnú hlavu bez stresu a nemilovať sa za účelom ideme robiť bábo. A to píšem z vlastnej skúsenosti. Keď som prestala všetko riesiť lebo som z toho už bola občas aj poriadne na nervy v tom sme čakali bábo.
Držím palce a verím že budeš čochvíľku pod srdcom nosiť bábo 🙂

zuzanaete
7. okt 2021

@janetinka27 Asi patrilo autorke. 🙂

janetinka27
7. okt 2021

@zuzanaete ano, presne, prepac🙂

brrrrrciatko
7. okt 2021

@mia091 este by som skusila meranie bazalnej teploty

roztlieskavacka
7. okt 2021

Lekár ktorý povie žene ktorá nemá pol roka menštruáciu ze nevidí problem nebude dobrý lekár .. ako chces s tou polročnou sliznicou v maternici otehotnieť ? Asi tažko ... treba iného dr

frantisska
7. okt 2021

Ahoj. Mozno je aj pravda ze mas plodny hlien kazdy mesiac, ak to tak odsledujes, ale plodny hlien neznamena automaticky, ze nastala ovulacia. Je to len vonkajsi priznak podla ktoreho mozeme odhadovat, kedy priblizne ovulacia v tele nastala. A ak je vsetko v poriadku, tak ovulacia prebieha v den, kedy je ten hlien najplodnejsi (teda v posledny hlienovy den, pripadne den alebo dva predtym) alebo den po najplodnejsom hliene, ktory je uz prvy den bez hlienu. Ale moze sa stat, ze hlien pozorujeme, ale telo nejak zahapruje, vajicko sa neuvolni, hlien sa stopne, tym padom ani menstruacia nepride, ale pride znova hlien, znova sa to vajicko bud uvolni alebo neuvolni, atd. Mozno to sa stalo tebe. Ja som sa to dost dopobdrobna naucila pomocou Creightonskeho modelu. Povedala by som, ze Bilingsova metoda je taky vycuc, uplny zaklad, ale ak sa clovek chce pri planovani tehotenstva riadit plodnym dnami, nestaci to. Aspon teda mne to nestacilo a to mavam pravidelne cykly. Nehovoriac o tvojich tazkostiach. Skusila by som skontaktovat nejaku lektorku z plodar.sk. Pre mna je toto uplne top metoda. Teplotu som si nikdy nemerala, ale STM je tiez podla mna ovela spolahlivejsia ako Bilingsova. A je to asi aj lacnejsie.
Neviem co znamena, ze nemozes brat hormony, ale casto zeny beru progesteron pri snazeni sa aj pri tehotenstve, hlavne v zaciatkoch.

mia091
autor
7. okt 2021

@frantisska Nemôžem sa liečiť hormónmi, lebo som po ťažkej tromboze z antikoncepcie. Bola som aj na hemat.vysetreni, kde mi povedali že od začiatku až do konca šestonedelia si musím pichať Fraxiparin. Tak isto aj do lietadla keď som išla, som si ho musela pichať. Takže žiadna hormonálna liečba nemôže byť 😕

frantisska
7. okt 2021

@mia091 no napriklad utrogestan sa zavadza priamo do posvy, tak to je asi ine ako ked sa lieky hltaju. ale no nevyznam sa v tomto.

mia091
autor
7. okt 2021

@frantisska čo je STM?

frantisska
7. okt 2021

@mia091 symptotermalna metoda - pozorovanie hlienu plus meranie teploty

barus26
7. okt 2021

@mia091 tiež mávam aj 90dnovr cykly, počas cyklu aj napr. 3x po 5 dni plodný hlien a napriek tomu ovulaciu nemavam. A ak an mám tak strašne neskoro. Takze ak by si ju mala tak dostaneš ms, cca 14 dni po ovu.. Tiež mám pcos. Pcos sú vlastne cysty.. Vďaka ktorom neovulujes.. a to je problém otehotnieť. A ešte by som doplnila, že lepsie pri PCOS merať teplotu ako robiť testy, nemusia byt presne.. A je divne je jedna doktorka povie to a druha to. No každopádne PCOs je jasne viditeľne a dá sa zistit aj z krvi

tomas_valach
8. okt 2021

@janetinka27 áno to je pravda môžu Vám pomôcť tejto téme sa venujú,
ale problémy môžu byť vo viacerých oblastiach, napríklad aj vo výžive. Liga pár páru sa myslím že venuje iným problémom s počatím a majú veľa skúseností. Myslím si že minimálne za opýtanie nič nedáte.
https://www.lpp.sk/
Tak verím že Vám pomôžu.😇

tomas_valach
8. okt 2021

@mia091 syntotermálna metóda