Vysadenie antikoncepcie - pocity

januus
12. jan 2018

Ahojte. Mam 20 rokov, uzivala som HAK rok aj 3 mesiace a rozhodla som sa ju vysadit, a chranit sa s priatelom kondomom. Vysadila som HAK 17.12, 20.12. Som dostala menstruaciu z vysadenia, pohl.s tyk som mala 29 a 30.12.s kondomom, k prethrhnutiu nedoslo, myslim, ze obavy na otehotnenie by nemali byt. Avsak teraz cca 3 tyzdne od vysadenia a 2 tyzdne od styku pozorujem.hustejsi vytok, a od vcera mam citlive bradavky na dotyk, mam pocit ze su zdurene, stale vystupene a fakt na fotyk bolia, jemne suchnutie a bolia ... je to normlane z nerovnovahy hormonov po vysadeni? Nemate niektora podobnu skúsenosť? Dufam ze tehotna nie som, ved si ani neviem predstavit ako sa to mohlo stat pri kondome.

emi16
12. jan 2018

Moze ist aj o plodne dni
Pocas brania HAG sa telo sprava inak

bosoriak
12. jan 2018

@januus Stat sa to moze (vid moja najstarsia dcera napriklad 😀 ), ale je to velmi nepravdepodobne. Aj vzhladom na datumy, 9 a 10 dni po zaciatku cyklu je este trochu priskoro na ovulaciu, odhadom. Skor si myslim, ze mas trochu poblbnute hormony a cakaj, ze sa ti cyklus trochu zblazni. 3 mesiace brat HAK a potom prestat je velka zataz, taketo kratkodobe zasahy su mozno este horsie, nez dlhodobe branie HAK.
A druhy faktor je psychika, vysadila si spolahlivu antikoncepciu a pouzivas trochu menej spolahlivu a aj ked si to mozno nechces pripustit, mas strach a skumas a sledujes sa.

Ak naozaj absolutne nechces byt tehotna, tak bohuzial vela inych moznosti ako HAK nemas. Ak ti nesadla ta ktoru si mala, je na trhu kopec inych preparatov, kruzky, implantaty, naplaste...

My sme kondom pouzivali vzdy len s tym vedomim, ze ak by sa stalo, tak sa nic hrozne neudeje. Ak som bola v zivote v situacii, kedy som naozaj nechcela byt tehotna, bolo to len a vylucne s HAK.

januus
autor
12. jan 2018

@bosoriak 1 rok aj 3 mesiace

nikusiak9
12. jan 2018

Ja som mala nenormalne bolestive bradavky po dobrati hak

lavieenrose
12. jan 2018

@bosoriak ale ved ani hormonalna antikoncepcia nie je 100% ..na 100% je nesexovat...

januus
autor
13. jan 2018

@lavieenrose presne tak 🙂
@nikusiak9 no tak dufam ze to len z toho..a este sa bojimmi kedy a cici vobec pride menzes,, aalebo pojdem po vyvolavacku na gyndu..

bosoriak
13. jan 2018

@lavieenrose to ano, ale pearlov index je celkom jasny v prospech HAK. A pre mna to bolo aj na psychiku tazke, preto som brala tabletky, kym som na 100% nechcela deti. Navyse mi bol kondom neprijemny. Ale rozumiem, ked zena nechce brat hak, len som pisala, ze bohuzial porovnatelne spolahlive metody ine nie su.

bona_dea
13. jan 2018

Ak sa chlap vie ovladat, nepotrebujes ani HAK ani kondom.

januus
autor
13. jan 2018

@bona_dea fungovali sme tak dva mesiace na zaciatku vztahu, krd sme lietali v oblakoch :D ze vytahoval a vzdy stihol, neotehotnela som..ale spoliehay sa na to? Ee...isla.som nato vysoku skolu a radsej chcem matsa vaacsiu istotu, na prerusovanej sulozi budem nfungovat ked nebudeme planovat babo, ale ani nebude vadit ak by sa pritrafilo, tak jedine vtedy

januus
autor
16. jan 2018

No teraz cakam menzes a nic, tak som zvedava kedy sa dostavito, zatial nechcem behat na gyndu

kristin16
23. jan 2018

Ahojte. Pred dvomi mesiacmi som prestala brať HAK. Menštruáciu som dostala cca s týždňovým oneskorením. Týždeň po skončení som začala špiniť vsetlpčervenú krv, čo trvalo asi 5 dní. Tento mesiac sa to opakuje. Nemáte niekto skúsenosť? Objednala som sa k lekárovi, ale pre isotu sa pýtam, či sa náhodou s tým niekto nestretol. K.