Predimplantačné vyšetrenie embrya - skúsenosti

darling111
14. mar 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti. Chodím do Gyncare, Košice. Som čerstvo po stimulácii, v piatok 10.3.2023 mi odoberali vajíčka. Máme za sebou s manželom všetky možné vyšetrenia a pokusy - IUI, prefuknutie vajíčkovodov, genetické vyšetrenia, vyšetrenia na reprodukčnej imunológii v Prešove. Obaja sme zdraví, nie je u nás vôbec žiadna prekážka. Mám za sebou v priebehu 5 rokov 5 potratov - z toho 3x biochemické, 2x spontánny potrat v 4tt a v 6tt. Zajtra mi majú volať embryologičky - bude 6deň vývoja embryí , že koľko z nich teda máme v štádiu blastocysty. Docentka a aj embryologičky ma tlačia do genetického vyšetrenia embryí v Brne. Anamnéza by na to bola...lenže je to moja druhá stimulácia, pri kt. mi odobrali 20 vajíčok, z toho 15 dozretých a oplodnených je 10. Pri 1. stimulácii som mala toho menej a do štádia blastocysty sa dostalo iba 1 embryo, kt. sme poslali na genetiku do Brna no odtiaľ prišla zvláštna odpoveď - nevedeli vzorku vyhodnotiť.
Máte niektorá podobné veci za sebou, oplatilo sa poslať do Brna? Ja napriek všetkému mám vnútorný pocit, že nepošlem. Zajtra im ale musím povedať, či to pošlú alebo mi ich zamrazia (ak bude teda čo) ...ďakujem.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martaatram
14. mar 2023

My mame za sebou 10 vkladov z ineho centra..v tomto nam navrhli genetiku …mame 9embryjok 3 sme dali na genetiku a ostatne mame do budúcna vzorky ktore dufam nebudeme potrebovat …

veselo_neveselo
14. mar 2023

Skusenost nemam, ale skusala si v sebe prebrat ten svoj vnutorny pocit? Co je v tom? Nebojis sa nahodou, ze zas z toho nebude ziadny vysledok? Alebo ze bude vysledok zly?
Popracuj na tom svojom pocite, skus sa dopatrat preco citis to, co citis.
Ja osobne by som moznost asi vyuzila, ale ako vravim, u mna je to zatial cisto teoreticky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre