Výsledok spermiogramu astenoteratozoospermia

iv89
22. apr 2019

Ahojte, xy príspevkov je tu aj na internete globálne o diagnóze ktorú má môj MM.citam,snorim viac ako 4dni.. Snažíme sa rok, išli sme do CÁR a teda muž na spermo...(ja menzes 29dni, ovulaciu viem kedy mám -potvrdená aj gynekológom v januári na kontrole, zatiaľ som bez akýchkoľvek patologických nálezov a diagnóz )
MM išiel po konzultácii zo soermiogramu s info že “mám neake nedostatky ale bie je ti najhoršie,dopadol slm DOBRE”
No a výsledky spermiogramu:
Objem:4,5 ml
PH:7,5
Celk.pocet(x 10 na 6tu): 94,5
Koncentrácia (x 10 na 6tu/ml) 21
Koncentrácia motilnych (x10 na 6tu/ml) 10
Podiel motilnych (% ). 48
Motilita A( % ). 30
% s normálnou morf. 2%
Patológie hlavičiek (😵 96
Patológie strednej časti 40%
Patológie bičíkov 29%

Diagnoza asteoteratozoospermia,odporúčanie ivf

Môj MM bol OK po konzultácii - že na motilitu aj na morfológiu mu chyba len 2% .. až ja som mu doma povedala že to znamená že má 98% “bojovníkov” na Pecko..

Kazdopadne, objem a množstvo sú dobre .. zaujimalo by má ako vidíte tuto diagnózu vy, čo s tým máte skúsenosti ..

Ja idem teraz na hormonálny profil, prechod vajickovodov.. a všetko, viac-menej už sme v CÁR takze sme naskočili na vlak 🙂ale to len pre to že môj gynekológ mi to odporučí že je lepšie robiť všetky vyšetrenia pod jednou strechou

janulka257
22. apr 2019

kamaratkin manžel má tú istú diagnózu.. po roku a pol otehotnela spontánne

adrienka180
22. apr 2019

Skúste nasadiť vitaminovu kúru, ono to je o "šťastí" niekomu sa podari niekomu nie, car priamo tlačí na umelé ide o vás či to chcete, alebo nie. My máme tiež tuto dg dokonca ťažkú snažíme sa cez 3r no IVF zatiaľ odmietame. A DNA?

iv89
autor
22. apr 2019

@adrienka180 nerobili.. mali sme len prvú konzultáciu vramci nej siel MM na spermio..vlastne pred týždňom v pondelok,teraz čakám na MS a idem na krv, tak sa opýtam aj na DNA

babikadaska
22. apr 2019

@iv89 moj muz to iste. 4 roky prirodzene - nic.
2 kola IVF - podarilo sa druhe, pri ktorom pouzili na vyber spermii metody PICSI a MAC

minimakovka
22. apr 2019

@iv89 u nas tak isto... a mame doma krásnu 20 mesačnú dceru z prirodzeného počatia...
viem, ze sa to ľahko hovorí, ale je to vsetko v hlave.... neverila som, kým som si tym sama neprešla... tiez sme skúšali IVF a vsetko možné bez úspechu.... nakoniec pomohla psychická pohoda a to, ze som sa tym prestala zaoberať.... povedala som si, ze ked to ma prist, tak to pride... ani neviem, kedy som otehotnela 🙈

vierocka888
23. apr 2019

Aj moj muz mal tuto diagnozu, 99% patologia hlaviciek.... 4 roky nic, vysli nam hned prve IVF, na dalsie ideme cca o rok

juliet86
23. apr 2019

aj u nas je to takto je fresh manzel zly spermio. bol u endokrinologa androloga urologa nic mu nezistili vsetky hormony vsetky vysetrenia v norme.bral nikion vitaminov folandrol profertil a nic. ziadne teole kupele sportovec nefajciar abstinent a nic.. teraz narazil na urologa ktory lieci neplodnost tamoxifenom tusim tak sa to vola je to chemoterapeuticky liek na rakovinu prsnika ale zaroven v muzoch zvysuhe testosteron ale uz nekdeme cakat ze to pojde orirodzene ideme uz do ivf. kolko mate rokov?

katarina161
23. apr 2019

My to iste a otehotnela som po 3.5 roku spontanne a to sme uz boli objednany na ivf 🙂

evkamotka
23. apr 2019

Muz sa dal otestovat este pred svadbou, aby sme vedeli o svojom zdrav stave. Dopadol blbo, v centre mu odporucali zmrazit si spermie pre buduce ivf..... Pol roka od snazenia som otehotnela a to sme medzitym aj 2x boli chori atd.

podkovickaa
23. apr 2019

Aj moj ma taku diagnozu.Tam nepomozu ani vitaminy a ani nic.AKo som uz pisala,je treba spermiogram opatovne urobit aspon po 4 mesiacoch.To ,ze ma niekto raz zly,este nic neznamena.Aj po horucom kupeli dokaze urobit presne tuto diagnozu.Ak ma niekto po pol roku lepsi a mysli si ze Zinku,tak je na omyle.Vela udajov zo spermiogramu je uz nemennych.
My za sebou mame neuspesne IVf a skoro 3 roky snazenia.

iv89
autor
23. apr 2019

@juliet86 ja mám 29 a muž má 38. Uvidíme čo nás caka...

katarina161
23. apr 2019

@iv89 ja mam 31 a partner 45 ...

juliet86
23. apr 2019

@podkovickaa a ake embrya vam v ramci ivf vznikaju ak sa smiem spytat?

podkovickaa
23. apr 2019

@juliet86 ako myslis,ake embrya?
Pri Ivf je treba dat metodu PICSI a MAC,lebo tam je obrovska pravdepodobnost,ze aj ta akoze zdrava spermija je posodena a nedochadza k deleniu buniek.
Nam sa aj oplodnili s vajickom a aj cez tie metody sa prestali delit,takze vela veci je asi vo hviezdach.A aj to co prezilo 5 dni,tak sa nakoniec neuchytilo.

kvet8inka
23. apr 2019

@iv89 my sme mali tu istu diagnozu, ziadne vitaminy a doplnky nepomozu, ak to potvrdi aj opakovany spermiogram, strata casu. Metodou PICSI prve IVF uspesne. Iny zdravotny problem u nas nebol. Prirodzene to neslo 4 roky snazenia sa a to sme sa vyzivovych doplnkov najedli veeelmi veeeela.

iv89
autor
23. apr 2019

@kvet8inka a ktoré CAR ste navštevovali?

kerstina
23. apr 2019

Moj muz mal to iste. Ale na kontrolnom o 3 mesiace a ma dalsom uz mal normo. Kazdopadne aj ked mal pri prvom spermiograme tuto diagnozu, tak sa podarilo prirodzene 🙂

page123
23. apr 2019

@iv89 aj my sme mali takúto diagnózu plus ja syndróm pco..... Nepravidelná menštruácia, anovulacny cyklus.... Cele zle vraj pomôže len umelé....... A momentálne začínam 5 mesiac tehotenstva 😍 a to bez akejkoľvek pomoci lekárov

kerstina
23. apr 2019

@page123 presne tak isto. Mne tiez naznak pco. Mam poxit ze ked nevedia kde je problem povedia ti ze mas pco. A tiez zacinam teraz prirodzene 5. Mesiac. A to hovorili ze nemusime chodit ani na iui, ze jedine ivf a co najskor.

kvet8inka
23. apr 2019

@iv89 Chodili sme do Gynfiv BA

juliet86
23. apr 2019

@podkovickaa no toto presne co si opisala som myslela.. ze napr z kolko vajicok sa kolko oplodnilo. ako sa vyvijali ci teraz chodis na ket a tak. sama som zvedava ako tk dopadne nam...

podkovickaa
23. apr 2019

@juliet86
Nechodim na nic.Do piateho dna prezilo iba jedno a tomu sa asi v brusku nepacilo🤔

susanne08
24. apr 2019

Môj muž tiež plus moje nižšie AMH, jeden potrat odvtedy nič tak po troch rokoch trápenia sme išli do Brna na ivf. Ako tu píšu dali sme si PICSI aj MACS ( pri tejto diagnóze sa odporúča) po 5 dňoch predĺženej kultivacie nám z 8 oplodnenych vajok ostalo 5 a z toho 4 hatchujuce blastocysty. Vyšlo nám prvé Ivf 🙏❤️ predtým som už mala vyšetrenie hormón. Profil, muž spermiogram, ja u endokrinológa a hematologa ( čaká sa dlho na termíny) muž bral zinkorot aj maca peruanska. Morfológia bola 3% ma byť viac ako 4, ale ostatné hodnoty mal lepšie aj počet aj tie iné parametre. Macu peruansku brala som aj ja. Prvýkrát co som otehotnela sme brali tiež Macu peruanska tri mesiace podarilo sa na dovolenke i keď to dopadlo ako MA. Záleží na Vás, ako si na tom aj psychicky. Držím palce!

juliet86
25. apr 2019

@susanne08 to znie super a ako si vnimala cely ivf proces psychicky fyzicky hornony injekcoe volno z prace odber komunikacii s centrom atd atd?

susanne08
25. apr 2019

@juliet86 bola som psychicky dobre nastavená, veľmi dobrý pocit sme mali s mužom už na prvej konzultácií v Brne - Reprogenesis (nájdeš diskusie tu na MK) injekcie v pohode, čakala som horšie, pichal mi ich manžel. Po odbere máš citlivé vaječníky ako keď máš menzes len silnejšie, jeden panadol mi stačil. Potom ti mailom posielajú správy koľko je embrii ako sa vyvíjajú. Vždy všetko aj 3x povedali, ukázali, pri vklade bol aj muž pri hlave bolo to také intímne a boli sme spolu 10 minút sami čo som si tam po ležala. Máš svoju koordinátorku, aj číslo na Hot linku. To sa nedá s gyn fiv v Bratislave ani porovnať. Tam sme boli len na inseminacii. Držím palce.

juliet86
25. apr 2019

@susanne08 dakujem krasne.

kulumulu123
1. máj 2019

@iv89 my sme Mali normalnu mofologiu 0,8%!!!! Vitamin e400, selen z para orechov, zinok, aroniovej stava cista (predavaju v obchodoch stary otec) uzival kazdy den. Po 3mes normospermia a tehu prirodzenou cestou!!!!! Skuste drzim palce ✊✊✊✊

juliet86
2. máj 2019

@kulumulu123 a selen jedol vitamin ci para orechy?aroniovu si daval kolko? a po kolko mesiacoch ste otehu? gratulujem

kulumulu123
2. máj 2019

@juliet86 ahoj para orechy obsahuju enormne mnozstvo selenu preto by sa Malo denne konzumovat max 4-5ks... Aroniova stava my sme Dali tak 2 flasky za tyz. Tu co predavaju v obchodoch stary otec pouzivali sme cistu nie miesanu. Ma taku trpko kyslu chut ale da sa mm ju riedil s vodou kvoli chuti. Zinok normalne v tbl, ja som brala AJ vceliu mater.kasicku susenu bio v tobolkach z lekarne, kludne moze AJ mm je super na plodnost nesmie sa uzivat pri alergii na vcelie produkty. Tehu som ostala na 3 cyklus. Predtym dva roky snazenia a jedno neuspesne ivf. Vy ste na tom ako? Drzim ✊✊✊✊✊✊

v_alika12
2. máj 2019

Mm ma tuto dgn a v 2 car (BA a brno) nam tvrdili ze to prirodzene nepojde. My sme ivf nechceli. Boli sme v car iba kvoli spermiogramu. Ja som bola ok. Menzes, hormon profil, imunologicka sterilita... dobre vysledky. Vsetko okrem laparky som absolvovala. Po 8 r manzelstva som sla pre cystu na laparku. Tam zistili ze mam hrube steny vajecnika. Urobili drilling. A na 1.x som otehotnela. Aj s mm diagnozou. Chyba bola u mna. Davno som laparoskopiu mala podstupit. Na car mam svoj nazor. V 1.rade im ide o zisk. I ked mnohym pomohli. Urcite to casto x ide aj bez umelych zasahov.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre