Dlhodobé parkovanie - Bratislava hlavná stanica

januarova
19. nov 2023

Ahojte,
kto viete poradiť? V decembri cestujeme vlakom z BA hl. stanice do zahraničia, na 8 dní. Je možnosť niekde blízko stanice zaparkovať na ten čas auto? Na strážené parkovisko? A aby ma to nezruinovalo finančne?

sweetdreams1
19. nov 2023

@januarova napadlo mi Tesco Lamač, to by bolo aj bezplatné...ale asi to radšej overiť, či sa tam môže parkovať aj v noci. Rampa tam tuším nie je.

mamina7070
19. nov 2023

na hlavnej stanici nic take nie je pri obchodnych domoch alebo lem tak na ulici by som nenechavala lebo parkovacia politika je uz teraz velmi prisna a pokuta za odtah za to nestoji pri avione su sukromne platene parkoviska alebo aj pri letisku tam sa dostanes s mhd v pohode na stanicu

zalka
19. nov 2023

No netuším kde je ako je, toto mi vyhodil google. https://www.najlepsi-parking.sk/cennik/ Ale ak cestujete vlakom z BA do zahraničia nebolo by vhodné cestovať aj do BA vlakom?

januarova
autor
19. nov 2023

@zalka zvažujeme všetky možnosti. Sme z dediny pri Trnave a tie spoje idú, že hociktorý mešká. Čiže najskôr bus do TT, potom vlak TT-BA. Tam bývajú často meškania. A vlak z BA ide ráno o šiestej. Tak sa obávam, aby sme prišli včas.

zalka
19. nov 2023

@januarova hej hej a neni možnosť aby Vás niekto odviezol ? Predsa z TT to neni tak daleko do BA a určite pri tom parkovnom by cesta hore dole vyšla lacnejšie. Ak by sa našiel nejaký ochotný príbuzný alebo kamarát.

luccija
19. nov 2023

@januarova pozri si kde sú v Ba P+R parkoviska mali by byť tuším 3

hradnapani
19. nov 2023

ja by som zvazila noclah v bratislave, pri stanici je clarion hotel, stoji mozno aj cez stovku, ale co by si vrazila do parkovneho, mozno zaplatis za noclah a nemusis sa stresovat rannym cestovanim. To je len taky napad. Ja by som na odstavnom bezplatnom parkovisku auto vyse tyzdna nenechala - keby si zvazovala tuto moznost.

vorkola
19. nov 2023

Alebo si zoberte taxik.Nás taxik jedna cesta, vysla 50 e. Potrebovali sme sa dostat uplne na Heydekovu onkologia uplne z domu z dediny cez Trnavu do Blavy .Mozno za parkovne by vas to vyslo drahsie, treba prepocitat.Ale taxik treba objednat den vopred

nwnw
20. nov 2023

@januarova ja by som auto nechala niekde obchodne centrum vobkajsie a odtial taxikom

januarova
autor
20. nov 2023

No, auto zas nenecháme hocikde pri obchodnom centre týždeň opustené. To by si určite nejakí špekulanti všimli....
Áno, zvažujeme aj taxík, aj odvoz od známeho...
Preto zisťujem všetky možnosti....
Ďakujem

guudy
20. nov 2023

Za mna taxik alebo odvoz znamym. Zo zachytneho parkoviska/nakupneho centra sa budes trepat dalsiu pol hodinu na stanicu. Platene parkovisko podla mna vyjde porovnatelne s taxikom.

ravehami
20. nov 2023

@januarova ludia prenajimaju podzemne parkovacie statia napr na nobelovej za 50e mesiac..mozno aj toto je cesta, od niekoho si to normalne prenajat v nejakom dome na 8 dni za 20ku napr…osobne som ale tiez za odvoz od kamosa/rodiny 🙂

h2
20. nov 2023

Nemôže vás niekto blízky odviezť? To sa mi zdá byť úplne najlepšie riešenie.

chodec15
20. nov 2023

https://vinohrady.oma.sk/auto/parkovisko Nechal by som auto na Vinohradoch (napr. Racianska 143,- vedla policie, znami tam byvaju a parkuju roky a nic sa autam nestalo. Volneho miesta je dost) a odtial si bud vlakom z Vinohradov (vlaky ale meskaju, elektricky nie), alebo elektrickou za 25 min na Hlavnej stanici. Alebo P+R Raca Komisarky. Viac dovery mam ale k volnejsim parkoviskam pred domami mimo centra, nez k nestrazenym parkoviskam na konci mesta. Alebo si zaplatit ...

mariette
20. nov 2023

My využívame parkovanie pri letisku - MONTI s.r.o., je to strážené, vedia zabezpečiť aj odvoz. Skúste si tam zavolať.

zara0201
20. nov 2023

@januarova neponukla vam cestovka zvyhodnene parkovne na parkingu pri letisku? My ideme tiez v decembri na 8 dni a v baliku to mame za 51 eur.

januarova
autor
20. nov 2023

@zara0201 ideme vlakom, individuálne., bez cestovky

sandrasstini
20. nov 2023

Za apollo bus centrom je parkovisko, cez tyzden je to uplne plne, su tam kancle, ale ak dojde rano cez tyzden ok a cez vik tiez v pohode.
Okolo su aj rodinne domy. Parkujem tam stale aj v noci ked idem domov, vzdy je tam dost aut. Ale tak je to vzdy risk
Kusok je zastavka trolejbusov

zara0201
20. nov 2023

@januarova aha,ale mimo sezóny stojí P pri letisku iba okolo 60 eur/týždeň

janamoto78
20. nov 2023

@chodec15 akože je nonsens radiť niekomu aby nechal auto niekde, kde parkujú domáci. Ďakujeme potom za túto neohľaduplnosť potom riešime platené parkovanie v inej mestskej časti. Sú tu záchytné parkoviská. Treba ich využívať.

chodec15
20. nov 2023

@janamoto78 Radim tam, kde viem, ze vela ludi neparkuje (dalej od centra) a kde je aj lahke najst miesto. Z tych xx aut, co tam parkuju, ako vies, ktory je domaci a ktory cudzinec. Nevies. A bezne tam parkuju ludia, ktori z Vinohradov idu dalej vlakom.

janamoto78
22. nov 2023

@chodec15 ale nemali by. Je to absolútna sedlačina. Na toto slúžia záchytné parkoviská. Nie že niekto z hornej dolnej zavadzia na parkovisku domácim.