Štátna verzus súkromná škôlka v Bratislave

alex2019
19. jún 2022

Ahojte, 3 rocny syn momentalne chodi do sukromnej skolky v Ruzinove. Sme s nou spokojni, do skolky sa tesi, co je super, hoci musime ho vozit co nie je velmi prakticke plus su tam urcite veci, ktore nie su uplne podla mojich predstav. Napriklad strava rozhodne nie je taka zdrava ako som si povodne predstavovala, ze by mohla byt v sukromnej skolke plus kruzkov by mohlo byt aj viacej atd.. Priatel by chcel dat syna do statnej ak to bude mozne. Je otazne ci by sa tam dostal nakolko mame este 11m druhe dieta, avsak ak aj ano, otazkou je, co by to znamenalo z hladiska kvality skolky. Je mi jasne, ze vsetko zavisi od konkretnej skolky ale chcela by som sa spytat na vase skusenosti ake ste mali ked ste dieta zo sukromnej dali do statnej. Ci sa vam to zdalo ok, alebo v akych ohladoch horsie/lepsie. Alebo ak ste mali dieta v sukromnej a rozhodli ste sa ho tam nechat napriek tomu, ze to stoji nemale peniaze, preco ste tak urobili. Dakujem.

cherry_cherry
19. jún 2022

Dcera bola najprv v sukromnej v Ba a potom v statnej, tiez v Ba. Za mna bola statna ovela, ovela lepsia. A to za sukromnu sme vobec neplatili malo. Ale v tej statnej sa im fakt pekne venovali, stale mali divadielka, zvieratka im tam nosili, rozne prednasky mavali.. fakt ze kazdy druhy tyzden tam mali nejaky program. Samozerejme zalezi od skolky, ale my mame len dobru skusenost. Teraz je prvacka a aj na skolu ju super pripravili.

andrejka1974
19. jún 2022

Ja som moje deti mala len v štátnej škôlke a nikdy som sa nesťažovala a deti boli veľmi spokojné mali veľa aktivít stravu výbornú že každý deň bez duply ani neodišli

alex2019
autor
20. jún 2022

@andrejka1974 a kam chodili?

denkatn
20. jún 2022

moja chodila tiez najprv 3 roky do sukromnej a potom 1 rok do statnej. v sukromnej strava bola dovazana odniekial, tiez som nemala doveru. do statnej som chcela dat, lebo tam bola psychologicka a specialna pedagogicka. nakoniec sa jej vsak vobec nevenovali, asi mali horsie deti, hoci predtym to tvrdili., ze budu pracovat s kazdym. lenze my sme chytili pandemiu v tej statnej a nic pre co som ju tam dala sa nesplnilo, mali mat nemecky jazyk, nechodili externisti, za cely rok nesli nikam na vylet.. bolo to strasne. bolo mi luto ze som ju vytrhla z kolektivu tej sukromnej, lebo tazko sa napasovavala na tu statnu, ked nic tam take zaujimave nerobili a aj do kolektivu sa napasovavala tazko pretoze predskolaci uz mali vytvorene priatelstva. a cez pandemiu boli zavrete ihriska, a zakazane navstevy, tak som nemohla nejak rozvijat priatelstva. usetrila som za tu sukromnu skolku okolo 1000 Eur, to je pravda. ale citovo mi to bolo luto. nastastie bolo to pred rokom a dnes uz riesime ine veci. takze zvaz aj to, ci je tam stastny v tej sukromnej.

andrejka1974
20. jún 2022

@alex2019 moje všetky chodili v Bratislave na Damborského

siera_springs
20. jún 2022

Ako ucitelka v ms, rozhodne odporucam statnu skolku pre dieta. Sama by som svoje do sukromky nedala. Robila som v 2 sukromkach, viem ako to tam chodi a jednoducho im nedoverujem. Tam najdes baby co ich ucenie ani nebavi (a tak sa k detom potom aj spravaju, nemaju trpezlivost, potrebnu empatiu) ale jednoducho vystudovali "blby" odbor tak hajde schovat sa niekde do sukromky kde nemusim mat titul, nic. Moja skusenost je, ze v sukromkach sa tvarime ze s detmi nieco robime aby rodicia videli.. v statnej sme makali, fungovali podla osnov, tam som sa nemusela na nic hrat pred rodicmi.. chodila som o hodne vycerpanejsia z prace ale z naplnujucim pocitom, bez pretvarky a stastna. Svoju pracu milujem a do ziadnej sukromky by som uz nesla..

siera_springs
20. jún 2022

Dokonca jedna solvetna mamicka ktorej som 2 roky chodila strazit maleho ho po pol roku vybrala zo sukromnej ms u L.Hablovicovej lebo mala pocit ze tam nic nerobia a ani maly tam nebol rad (neriesili ze ho otkali ine deti) a normalne ho dala do statnej, co som bola prekvapena (mysliac si ze bohatsi ludia iba do sukromiek). A bola velmi spokojna, chodil tam este 2 a pol roka, kym nesiel do skoly. Islo o statnu ms v Starom meste, na nazov si nespomeniem.

cihlicka1990
21. jún 2022

@alex2019 prosím ta do ktorej súkromnej chodíte? Môžeš aj správu napísať ak nechceš verejne.