Chudnutie po cisárskom reze

mkmimka
2. apr 2016

Ahojte. Som po druhom cisarskom reze. Maly ma tri mesiace. Nedokazem cvicit. Stale ma boli rana zvnutra pri väcsej namahe a navyse mam brutal problemy s kolenom. Nech sa akokolvek pokusam cvicit mnohe cviky stale je problem raz v kolene raz zase v bruchu. Pritom potrebujem schudnut a nejde to. Pri prvom synovi som schudla rychlo. Teraz mam stale 10 kilov navyse a som taka zufala az no. Plne kojim aj este kojit chcem cize neprichadza do uvahy chudnutie take ze diety. Davam si pozor v strave. Moje jedlo cez den je fakt len o tom aby som mala mlieko. Ranna kava, maly chlieb s maslom, obed - polievka, druhe jedlo, jedna horalka al. ina tycinka sladka a vecera 2 jogurty. uz viac nemozem obmedzit stravu aby som mlieko nestratila. vysledok? ziadny. chyta ma neskutocne zufalstvo. to fakt sa neda nijak inak zhodit? mate daktora tiez takyto problem? alebo ste ho mali a viete mi poradit? Uz som chcela chudnut aj cez spolocnost Natur haus - no bolo mi povedane, ze dokial plne kojim nemozem chudnut tymto sposobom... som zufala lebo sa nenavlecem do veci, stale nosim len tehu al. volne, a citim sa zle s tymi kilami. chcem svojich 47kg.....

nelinka2009
2. apr 2016

Boze mat tak taketo problemy... 47 kg nieje vaha pre dospelu zenu toboz matku...

eeffka
2. apr 2016

@nelinka2009 tak zasa zavisi od vysky.ak je baba nizka cca 155 je to normalna vaha.

misel0806
2. apr 2016

Mas desat kil navyse cize mas teraz 57kg,ked vravis ze chces 47 svojich spet.. A kolko mas vysku??

sam2
2. apr 2016

@nelinka2009 @nelinka2009 @nelinka2009 no tak ja neviem, mam 28 rokov, citim sa teda aj dospelo a moja vaha je 42 kg (vysku mam 155cm)... A to som normalne zdrava, stravujem sa normalne... Takze neviem preco by dospela zena nemohla mat vahu 47 kg..... To je trosku prizemne tvrdenie

sam2
2. apr 2016

@mkmimka mozno by som vynechala tu tycinku, resp.sladkost o obede a skusila nabehnut na stravu 5x denne v mensich porciach. Ranajky-desiata (najlepsie ovocie)-obed-olovrant-vecera... Tym ze telo dostane pravidelnu stravu nebude mat potrebu si ukladat zasoby. Predpokladam ze ked kojis pitny rezim je v poriadku.... 😊

lenkacalikova
2. apr 2016

Ja meriam 161cm a po porode cisarskym som schudla na 43kg (z povodnych 46). Maly ma rok a stale kojim,na strave si davam zalezat a pritom jem ako drevorubac (zjem viac ako moj manzel 😂)...ale ako citam opis tvojho denneho jedalnicka,tak mi tam chyba vela dolezitych potravin,masko,zelenina,skus namiesto tych sladkosti nejake sladke ovocie (aby si zahnala chut na sladke lakadla,mna ked mam taky vydaj,strasne laka 😂)...s tym pohybom viem,o com hovoris-ja som bola tiez dlho po porode bolava...drzim prsty,nech najdes sposob,ako sa opat citit dobre 😉

bajana
2. apr 2016

Myslím že by si to nemala hrotit a nacas sa na chudnutie vykašľať, stravu uprav keď začneš s prikrmami...tiež som rodila v decembri cisárskym a na chudnutie ešte kašlem....a inak podľa toho, čo píšeš, jes strašne málo, telo si asi všetko ukladá do zásoby....

siska53
2. apr 2016

@mkmimka maly ma len 3mesiace. Ono to casom pojde. Ja som po druhom cisarskom tiez chudla pomalsie (a to som menej pribrala a mala viac pohybu,kedze uz som mama starsie dietatko,ktore malo len 2roky)...az po roku od porodu som mala svoju byvalu vahu. Cvicit som nemohla,nedovolili mi po cisarskom,potom som zas sla na vyber zlcnika.
Stravu som mala aj 5-6x denne,vlastne mam doteraz. Mne sa to tiez v jeden usek zabrzdilo.. Stravu som vobec nemenila,bola rovnaka a ani neviem ako,som zrazu mala svoju vahu... Nejak sa mi zrychlil metabolizmus,lebo ani po odstaveni od dojcenia som nepribrala (skor este kilo schudla) a ani sedave zamestnanie na tom nic nezmenilo.
Tiez mi vtedy ta vaha az tak nevyhovovala kvoli obleceniu,no a naraz bez usilia a zmeny to slo.

zenulkaaa
2. apr 2016

strašne málo ješ. Neviem, prečo si ludia myslia, že čim viac obmedzia stravu, tým lepšie schudnu. Je to presne naopak. Musíš jest pravidelne a aj večer, 2 jogurty to je uplne biedna večera. 5krát denne.
Čo sa týka cvičenia, ako cvičiš??? Skušala si aj šlapanie na rotopede? Lebo ak chceš schudnut, tak žiadne brušáky, alebo drepy ti v tom nepomožu. Chce to nejaké vytrvalostné cvičenie, dobre sa zadýchať a spotiť a to sa dá napr na takom rotopede. Brušáky a drepy už máš len na posilnenie svalov.

kondaska1
2. apr 2016

Chudnutie nie je moc o cviceni ale o strave, podla mna sa stravujes zle, jednotvarne. Ide sezona, treba jest vela ovocia, zeleniny v malych a castych davkach ( nie zas az moc castych) tak 5-6-7x denne podla toho kedy chodis spat. Metabolizmus sa musi rozhybat a spalovat ale muesto toho svojim stravovanim dosahujes opat, skrti kde sa da a vsetko uklada do zasoby na horsie casy ked vypukne hladomor 😀 + si kratko po 2 porode, organy mas rozlezene kade tade, telo sa musi zregenerovat a dostat do povodnej formy, po kazdom dalsom porode to ide pomalsie. Takze male a caste davky kvalitneho jedla a vonku je krasne, sup babanko do kocika a nahod rychlu chodzu na pol hodku a musi to ist dole 😊

kondaska1
2. apr 2016

Inak este poviem po porode sa niekolko mesiacov brusaky necvicia, svaly su rozidene - diastaza brusnych svalov sa to vola. Ak zacnes cvicit v takom stave tak si ich tak zafixujes, pozor nato.

zuska2001
2. apr 2016

to čo ješ ? Normálne si daj hocičo. Ja som mala cisársky pred rokom, prvých 5 kilo som zhodila hned, do povodnej váhy som sa dostala po pol roku a odvtedy chudnem. A to žerem jak kyselina - manžel sa mi smeje - slaninku, majonézu, plnotučné jagurty a mliečko. Vyhod váhu na pol roka a jedz normálne zdravo, ved z čoho sa ti to mlieko má robiť. Nemysli na kilá. To nie je podstatné.

aaddyysskkaa
2. apr 2016

Podle me jite hodne malo! Telo si pak to malo,co mu dopravate uklada do tuku a tim padem nemate sanci zhubnout.... Mrknete na nektere dily poradu jste to co iite, kolik jim tam predepsali jidla na tyden,budete se divit! A taky vam chybi zelenina,ryby apod. Mrknete,treba vas to inspiruje 🙂

7certik7
2. apr 2016

Preboha!!! Dievca chod radsej z tohto foraa,a chod sa venovat synovi!! som po cisari mam naspet svoju vahu 50kg,a som teda vdacna ale aj keby mam naspet svojich predporodnych 67kg tak by mi to nevadilo! Som pol roka po cisari..hlavne ze mam zdrave dieta!! Take starosti ake mas ty..nemam slov. Ze 47kg ci kolko ved to je anorexia!!

yanni
2. apr 2016

@mkmimka tebe netreba cvicit brusaka, tebe treba viac jest a viac sa hybat vytrvalostne. Brusakmi nezhodis prebytocne kg. Musus ist s pulzom hore. Cize sa zapotit. Zacni behat, plavat. Popripade na zaciatok stacia dlhe ale fakt dlhe prechadzky s kocikom.
Ja som 8 mesiacov po cisarovi, na treti den som bola doma z porodnica a na dalsi den si zmyslel moj muz, ze pojdeme na prechadzku. A on nahodil take tempo, ze som myslela, ze bezim o preteky. No a k tomu tempu sme dali vtedy 10 km. Mala mi vrieskala, ticho bola len v kociku, takze som bola takmer cele dni vonku v pohybe. Akonahle som sa zaastavila zacala vrieskat.
Pred tehu som behavala a plavala sutazne ako hobbysportovec. Zacala som ca. 3 mesaice po porode lahsimi kratkymi behmi.Islo to tazko a pomaly ale islo. Podotykam, v porodnici som nenechala ani kilo. Dokonca som mala o kilo viac (voda a dobre tam varili 😕 😀 ). 10 kg som mala dole do tyzdna ani neviem ako (jedla som za troch ale bolo vela pohybu) a dalsich 5 tehu kg do ca. dvoch mesiacov. A ani som sa nenamahala, len tie prechadzky. Potom som zacala zase behat a plavat. V malej 6 mesiacoch som mala moju povodnu postavu, dokonca o 2 kg menej ako pred tehu a v jej 7 mesiacoch som odbehla prvu sutaz.
Mal by si viac jest, zeleninu mozes chrumat cely den, ovocie si daj hlavne doobeda. Vykasli sa na brusaky, neurobila som doteraz ani jeden a brucho mam krasne, plavanie je lepsie, a potrebujes vytrvalostny pohyb. Rezkejsie dlhe prechadzky stacia, to je da sa povedat chudnuci modus.

katarinamarkova
2. apr 2016

@mkmimka
ked kojis telo si drzi svoju hmotnost, ved musi zivit mlada.......s radikalnejsim chudnutim pockaj ked dokojis aj bez akehokolvek pricinenia pojdu kg pravdepodobne same dole.
otázka: koľko vážiš teraz?
otázka: koľko meriaš?
- na chudnutie nepotrebujes cvicit extra fyzicky namáhavé cviky pri ktorých trpíš bolesťami kolena či jazvy.
- dlhé rezké prechádzky, čo takto do kopca, z kopca
- plávanie
- vysávanie
- aj obycajné manželské milovanie je super palič kalorii

evicaveverica
2. apr 2016

Papaj vsetko, neobmedzuj sa..ja som tiez po cisari 4mesiac..zujem vsetko co nezje mna rad za radom a uz som schudla tak ze mam menej nez ked som este nebola tehotna.. Pridaj k tomu denne prechadzky a neboj..kliecka odidu. Hlavme vazne jedz vsetko. Ja mam pravidelny rano jogurt, babovku al. vianocku, kavu a pol hodku na to uz smatram v kuchyni po dalsom jedle. Dalej mam obed, veceru niekedy daky olovrant a este aj neskoru veceru (dnes parene buchty) 😀 ...

nelinka2009
3. apr 2016

@bajana aleluja

evittam
3. apr 2016

@kondaska1 Diastázu brušných svalov nemá každá, to si kde vzala? 😉
@mkmimka Ješ veľmi málo - to čo je za obed, že horalka?! Prepáč, ale chudák dieťa - to má teda "parádne" výživné mlieko...Začni jesť normálne - tak ako ti tu radia kočky - veľa zeleniny, ovocia, biele mäso a podobne. Čo sa týka chudnutia - strava v pomere k cvičeniu - vždy 80%/20%. Ja som po cisárskom začala cvičiť až po 5-tich mesiacoch a to kardio. A aj tak kým som dojčila som si držala fajn váhu, s ktorou som bola spokojná ako som prestala tak išli kilečká hore (ale našťastie už som schudla a som spokojná) a to som jedla všetko. 😉 Ty ješ málo - telo prešlo na tzv.núdzový režim, kde si robí zásoby aj z toho mála čo ješ.

senta_sofia
3. apr 2016

@mkmimka ja kym som kojila neschudla som ani deko, dokonca som mala pocit,ze cim viac sa obmedzujem,tym viac sa to negativne odraza na vahe. Mozno je to aj tvoj pripad, neobmedzuj sa,jedz normalne a uvidis, ako sa telo rozbehne.

timea7
3. apr 2016

@mkmimka ja by som to teraz nehrotila, nabehni na zdravú stravu, lebo to, čo konzumuješ, má od nej na míle ďaleko. Ak dáš niečo dolu fajn, ja som počas kojenia nedala, aj keď som sa stravovala veľmi zdravo, moje dieťa bolo ale hladošom, možno to bolo aj tým, že som mlieka potrebovala veľa, telo zrejme vie, čo robí. Keď som skončila s kojením, kg išli dolu akosi samé.

kondaska1
3. apr 2016

@evittam mozno som sa zle vyjadrila, nehovorim o patologickom rozostupe brusnych svalov ale mierne rozvolnenie tam ma kazda a rozhodne nie je vhodne este pred tym ako sa vratia na svoje povodne miesto ich nejak extremne zatazovat nejakym posilovanim.

mkmimka
autor
3. apr 2016

mam vysku 158cm.cize 47kg je u mna norma🙂... dakomu sa to zda cudne ale ja som cely zivot bola takato a nedokazem sa s tym dajako vyrovnat...po prvom synovi som krasne rychlo schudla... ...ja viem ze dakomu sa to zda cudne ale priznajte si aj vy baby, ktora nechcete vyzerat super aj po porode....🙂

iwesska
3. apr 2016

Ja som schudla bez cvicenia, vyhodila som vsetko sladke - jem len veci sladene medom a datlovym sirupom - ta tycinka/horalka ti vobec neprospieva ku kojeniu, ani ku schudnutiu, upec si radsej nejaky zdravy kolac osladeny bananom, alebo tym co som spominala, s celozrnnou mukou - viac ta to zasyti. Chyba mi tam dalej desiata. Metabolizmus nastartujes len pravidelnou stravou - kazde 2-3hod. Ty mas len ranajky a obed. Desiata by mala byt minimalne 2-3ks ovocia. Veceru - jogurty mas zase sladku...vymen ich za nejaky zeleninovy salat s kuskom syra, ci sunkou, alebo si upec chlebik, ktory nie je kysnuty. Ja jedavam na ranajky kase a na veceru domaci chlebik a medzity ten zvysok, co som pisala a v podstate aj ty.

evittam
3. apr 2016

@mkmimka Samozrejme, každá chceme vyzerať dobre - ale poviem ti úprimne po troch mesiacoch a po cisárskom a aj po normálnom pôrode - mala som hneď dole 10kg (celkovo som pribrala 15kg), čiže takto skoro mi vôbec nejakých 5kg nadváhy nevadilo. Riešiš to moc skoro - proste si užívaj bábätko a hlavne sa normálne najedz nech má všetky živiny v mliečku a nie jesť na obed horalku-minimálne nezodpovedné a ani tebe to nepomôže schudnúť-skôr naopak. 😉

siska53
4. apr 2016

@mkmimka ja mam 155 a mota sa mi to uz 20rokov medzi 41-43 (okrem tehu a prvych mesiacov dojcenia),
No aj tak aj mne sa zda,ze malo jes. Myslim,ze jem viac ako ty,hoci uz 2roky nedojcim a som 4roky po porode.
Prave tym,ze jem 4-6x denne (ako to vtjde,kedze v praci sa vzdy neda to dodrzat,som si skor zrychlila metabolizmus. Radsej mensie porcie a castejsie.

mimik3
11. máj 2020
zenulkaaa
11. máj 2020

@mimik3 Ano???

mimik3
11. máj 2020

@zenulkaaa pardon, citala som a nezablokovala telefon a pozeram, ze mi tu zase dcerka uradovala 🤦‍♀️😅