Bolesť zubu múdrosti v 13. týždni

bctt55
7. apr 2022

Ahojte, som v 13tt a včera ráno ma začal neskutočne bolieť zub múdrosti- teda nie zub samotný, ten rastie pekne rovno, ale ďasno ktoré mu ešte trochu stojí v ceste.
Dnes už skoro nemôžem otvoriť ústa ani prehĺtať, bola som teda u zubárky a tá mi to iba vyčistila a vložila mi medzi ten zub a ďasno nejaké vlákno napustené niečím hojivým, čo si mám o dva dni vytiahnuť. Na bolesť alebo ďalšie liečenie mi nedala nič, vraj si mám dávať iba panadol, ktorý mi ale absolútne nepomáha.

Neviete o niečom čo zaberá a môžem to aj tehotná? Nedokážem jesť, piť ani spať a už toho mám naozaj dosť :(

pribinak
7. apr 2022

@bctt55 smer pohotovosť.

joesvk
7. apr 2022

Skús klinčeky, minútku požuješ a vypľuješ.

bctt55
autor
8. apr 2022

no bola som u ďalšieho zubára, prepláchol peroxidom a vraj mám doma opakovať...a vybavené 🤦‍♀️ zub nevytrhne, lieky na zapal nedá, ze vyplachujte a čakajte kým to prejde

sisa2802
8. apr 2022

@bctt55 ahoj.mala som to isté,uz som nemohla ani usta otvorit.na urgentnych pripadoch mi lekar normakne zub vytrhol,bol to boj lebo bolo treba aj rozrezat a potom zasit dasno.injekcie su lokalne,nemaju vplyv na babatko.a neskutocne sa mi ulavilo.potom som cjodila este tyzden na preplachy a take riasy dezinfekcne.

ewelin121
8. apr 2022

Mne v 7tt ho vytiahli teda stomatoxhirurg vysekal keďže bol zapálený ale hneď vravel že skôr je riziko že sa mi od toho jieco zápali ďalej ako trhanie ale v septembri mi na druhom spravili dekubitaz ďasna a dali atb ale to som tehotna nebola

simca06022011
8. apr 2022

No len toto je postup aj pri netehotnych, mne to zacalo po porode a pekne takto som sa nervovala. Nakoniec isiel ten zub von po nejakej dobe, kedze sa nevytacil. Inak naozaj to iste ako ty..
ked tak sa porad na stomatochirurgii rovno.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre