Hraničné prietoky

rebeka40000
19. jan 2017

Ahojte,
Prosim vas mate niektora skusenosti s hranicnymi prietokmi?
Mne povedali doktori ze maly ma mensie brusko, ze mu ho za dva tyzdne odmeraju opät, ze az vtedy budu vediet realne zhodnotit ci porastol. Nechali ma v nemocnici ze mi budu kontrolovat prietoky kazdy druhy den a ctg 2 krat za den. A ked sa vyskedky budu zhorsovat, pristupia k porodu, ale ze predtym spravia zatazovy oxytocinovy test, ci dieta zvladne prirodzeny porod, a ak by mu klesli ozvy, tak sekciu. Ja som aktualne 34+2 tt, cize maly by bol nedonoseny, ale celkovo nechapem preco radsej hned nevolia sekciu, kedze je bezpecnejsia a setrnejsia pre dieta, ktore je nezrele. Dakujem za vase skusenosti

christie11
20. jan 2017

Ahoj rebeka.mne hranicne prietoky zistili v 30 tyzdni,ihned nastup do nemocnice,nasadili fraxiparin,magnezium,2x do dna ctg,kortikoidy na vyvoj pluc malej.v nemocnici som stravila 8 tyzdnov.po ukonceni 38 tt mi stopli magnezium,co spustilo porod.malej vsak slabli ozvy,a tak pristupili k akutnej sekcii.podla ultrazvuku mala mat mala cca 2800 g.ked sa narodila mala 2300 g,ale inak bola zdrava a zivotaschopna.teraz ma 2 mesiace a 4500 g 🙂 keby som nezostala v nemocnici ktovie ako by to dopadlo... po tychto skusenostoach by som trvala na sekcii,zvlast v 34 tt.

rebeka40000
autor
20. jan 2017

@christie11 dakujem ti moc za tvoju skusenost aj radu

rebeka40000
autor
4. feb 2017

ahoj christie, tak nakoniec to dopadlo tak ze po pozorovaniach usudili ze prietoky su porusene, vyvolali mi prirodzeny porod, po 3 hodinach 3 minútových kontrakcii zacali malickemu klesat ozvy, nezvladal to, tak spravili sekciu, uz je na svete, je zdravucky , pribera a v pondelok nas ustia domov, tak vidis aj tak museli k sekcii pristupit, neviem preco riskuju take male deticky aby sa odrodili porodnym kanálom co je pre nich namahave.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre