Krvná zrazenina v tehotenstve

larra2606
26. sep 2016

mamičky,
dnes som bola na poradni. Som v 10 tom týždni tehotenstva na na usg mi dr nasla krvnu zrazeninu. Vypísalama na maródku, o 2 týždne idem na kontrolu. Mám len ležať, čo j eťažké, keďže mám 2 ročnú dcérku a som na ňu sama. A teraz otázka, mali ste to niektorá? Vstrebala sa Vam? Od dnes beriem aj duphaston.
Ďakujem za každú skúsenosť a odpoveď.

lucinka511
26. sep 2016

nedvihaj ni tazke.nerob prudke pohyby.moze sa zrazit ale mozes aj krvacat z nej.takze davaj si pozor.neboj sa vela zienmalo hematomy v tehu aj krvacali a ok boli.len sa setri a nedvihaj nic tazke.dcerka uz ma aspon dva roky.skus ju menej dvihat drzim palce.

regina4
26. sep 2016

Já ji mám také. Doktor mi dal utrogestan a ascorutin,pn a nedoporučuje sex. Nič ťažké dvýhať. My čakáme ešte na srdidčko bubáčika, my sme len úplne na začiatku. Neboj sa čo má byť bude. Ja si to hovorím každý deň. Je normálne, že máme strach. ;)

lili007
26. sep 2016

Ano ja som mala podobny problem. Tiez som mala 2rocneho synceka 😨
S manzelovou pomocou som nebehala, nedvihala ho, vela mu vysvetlovala aby na mna neskakal a musim povedat, ze vtedy velmi vyzrel a bol ako anjelik🙂
Doktorka, dokonca rodinna znama, nam ani negratulovala k tehotenstvu ale zrazenina sa rozpustila a vsetko bolo ok. U nas bola ale zrazenina od zaciatku a "vysela" nad zarodkom...okolo 3mesiaca uz bolo po probleme. Zalezi od toho ako je velka a kde sa nachadza..ci nad embry alebo vedla ci pod... Drzim palce, hlavne pozitivnu energiu, vela kludu (mate teraz na neho narok) a stastny koniec. Dajte vediet.

larra2606
autor
26. sep 2016

Dcerka ma take obdobie, ze mi vkuse len place,mali smeobdobie vzdoru no je to teraz o inom tak musim vydrzat... od narodenia sa jej snazim vsetko vysvetlovat a tym, ze manzel pracuje v zahranici som na nu sama. Po oznameni svokre, ze som tehotna a oddnes na marodke, ci mi ju bude brat von tak nadcena nebola a to ma 52 rokov cize nieje stara.Nadcena nebola a to byva asi tri panelaky dalej od nas, uz nema manzela tak by sa aspon vnucke poobede mohla na chvilu venovat. Za cele dva roky som ju ,,obtazovala,, len ked to bolo nutne, inak som v kuse smalou sama. Neviem ako to zvladneme, bojim sa a stale lezat nemozem , musim aj navarit tak snad aspon to mozem 🙂 . lili007 asi kedy sa ti zrazenina rozputila? Mne sa ta zrazenina dost zvacsila, tak neviem co bude, bude ako bude, snad to dotiahneme do stastneho konca 🙂

larra2606
autor
28. sep 2016

@lili007 Dcerka ma take obdobie, ze mi vkuse len place,mali sme obdobie vzdoru no je to teraz o inom tak musim vydrzat... od narodenia sa jej snazim vsetko vysvetlovat a tym, ze manzel pracuje v zahranici som na nu sama. Po oznameni svokre, ze som tehotna a oddnes na marodke, ci mi ju bude brat von tak nadcena nebola a to ma 52 rokov cize nieje stara.Nadcena nebola a to byva asi tri panelaky dalej od nas, uz nema manzela tak by sa aspon vnucke poobede mohla na chvilu venovat. Za cele dva roky som ju ,,obtazovala,, len ked to bolo nutne, inak som v kuse smalou sama. Neviem ako to zvladneme, bojim sa a stale lezat nemozem , musim aj navarit tak snad aspon to mozem emoticon . lili007 asi kedy sa ti zrazenina rozputila? Mne sa ta zrazenina dost zvacsila, tak neviem co bude, bude ako bude, snad to dotiahneme do stastneho konca emoticon. Uz sa snažím nič nerobiť, manžel nieje doma, pracuje v zahraniči a len ležím, len som niečo uvarila a malá je pri mne. Svokra dáva najavo, že ju aj dve hodiny , čo od pondelka došla pre ňu, ju obťažuju. Mne nemá kto pomôcť. Neviem si predstaviť ako bude, len viem, že chem, abysme boli zdraví a chcem pondelok 10.10 aby sme videli u dr či sa niečo zmeniloo.

lucinka511
28. sep 2016

@larra2606. Napisem ti 2pripady s Hematomom.
1.sestra v 7tt jej zistil dr hematom vatsi ako plod.napisal 3vykricniky PN. sestra kedze vtedy nola v situacii ze nemohlanist na PN dicfadzala nadalej denne 80km tam aj naspat do orace a dom mala dalsie uz 3r dieta.mala duphaston ziadne lezanie nedodrziavala kedze v praci ucila a doma mala rodinu okrem toho denne presla160km autom.ten hematon bud sa vstrebal alebo sa azakryl placentou.pekne porodila.
Pripad 2. kamaatka v 13tt zacala strasne krvacat tak ze z nej tieklankrv a kym dosla do nemocnice mala 4 vlozky mokre.nastadtie babatko zilo.pravdepodobne jej praskolnten hematon.bola v nemicnici 7dni kym neprwstala krvacat teraz je v 28tt.
Takze ten hematon neznamena este nuc zle. skratka das si vatsi pozor.hl nedvihat tazke veci.nerobit prudke pohyby.chodit pomalu. varit mozes ale nic narocne.rychlovky.
a zvladnete to .nakupy radsej kazdy den a mame ako plne tasky.
A ta baba co silno krvacala v 13tt ma tiez doma 2r dceru.Drzimmpalce

larra2606
autor
28. sep 2016

@lucinka511 dakujem 🙂

stepanka274
28. sep 2016

Aj mne zistili hematom v podobnom tyzdni a doma 10 mes.babatko, dr z toho nerobil vedu a hematom sa vstrebal, ziadne problemy, nic sa neboj

larra2606
autor
29. sep 2016

ten hematom sa vstrebe tak, ze budem aj spinit....? alebo bez spinenia? snazim sa na to nemysliet 🙂

stepanka274
29. sep 2016

Ja som nespinila vobec

dobromila1111
29. sep 2016

Ja som mala obe tehu hematom,vstrebal sa a nespinila som. Zalezi,kde je,ci nad alebo pod babom,je to dost caste v tehu. Ja som brala 1.trimester 2.tehu duphaston,no z ineho dovodu a ficala som zo starsim synom,tiez mal 1.5r..

larra2606
autor
30. sep 2016

@stepanka274 a vstrebala sa ti? či to potom ju nieje vidno, keď maternica rastie s babom?

larra2606
autor
30. sep 2016

@dobromila1111 nevime kde je, dr minepovedala, no opytam sa, už len odratavam dni, ked pojdem na kontrolu 🙂

stepanka274
30. sep 2016

@larra2606 už ju proste nikde nebolo vidno, na nasledujúcom ultrazvuku tam nič nevideli, asi sa vstrebala, nekrvácala som, nepovedali mi nič, pôrod v pohode a aj potom sa nič nedialo. Nebojte sa dievčence, naše ženské telá si poradia s mnoha vecami samé, tak ako si my samy osebe poradíme so všetkým🙂 🙂 🙂 🙂

larra2606
autor
30. sep 2016

@stepanka274 tak snad ked zatial nekrvacam sa vstrebe...na zaciatku bola mala a potom velmi velka...este 10 dni a budem vediet ako sa to vyvija ... dakujem🙂

larra2606
autor
14. okt 2016

mamicky, tak zrazenina je vacsia :( dr mi zvysila davku duphastonu a beriem aj vitamin C a E ... je mi uplne slabo z tych liekov, citim sa akokeby som bola zbytocna a ktovie co bude...radsej na nic nemyslim , je to na zblaznenie pri nasej duracelke ked sa jej nemozem naplno venovat a som na nu sama...manzel je teraz doma no o par dni odchadza na tri tyzdne..snad to nejako zvladneme

bejusicek
16. feb 2022

@lili007 ahoj je to už veľmi stará diskusia ale ja som akurát cca v 4-5tt dnes mi zistili hematóm o veľkosti 9mm pod vakom píšeš že záleží kde je.. je to horšie keď je pod?

lili007
24. mar 2022

@bejusicek Ja som mala nad plodom...ta. hrozilo, ze pri odtrhnuti moze zo sebou zobrat aj plod. Nebojte, ziadne skakanie a trpezlivost. Drzim palce.

bejusicek
31. mar 2022

@lili007 no už je to niekoľko týždňov čo som sa pýtala a mala som nakoniec v 8tt kyret… ale preto lebo plod sa nevyvinul😔

lili007
12. máj 2022

@bejusicek ...to ma mrzí. Posielam veľa pozitívnej energie a síl 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre