Menej pohybov v 30. týždni. Cítila som priečne otočenie

11. mar 2024

Ahojte mamičky,
som v 30tt a malý sa oveľa menej hýbe. Včera mal taký aktívny deň ako každý iný , strašne sa mi v bruchu šponoval, naťahoval sa a priečne som videla že je zapretý.
Na kontrole pred týždňom bol hlávkou smerom dole.
Od včera večera ho cítim oveľa menej, a cítim pohyby nie na bruchu ale až v lone.. - akoby mi kopal do krčka, ale nejde mi do hlavy ako, keď tam má hlavu?
Začala som stresovať, či sa nezamotal nejako do pupočnej šnúry.....:(

anavixy
11. mar 2024

Tak ono “kopat” sa da aj hlavou. Tie kopance co volame kopance nie su vzdy len pohyby noh, ale hocijakej casti tela, kludne ti moze dole narazat aj hlavou, ale zaroven ak pises ze ci citila ze bolo dieta otocene priecne, tak z tej priecnej polohy nemuselo ist spat do polohy hlavickou dolu, ale moze byt aj nohami dolu. Do pupocnej snury sa zamotat moze, ale to nema ziaden vplyv na aktivitu dietata, pupocna snura je pruzna, dlha, s omotanou snurou byva problem (a aj to malokedy) az pri porode. Ak sa ti cokolvek nezda, vyhladaj lekara.

ivkav5
11. mar 2024

Nestresuj sa, končím 31.tt a od 30.tt mám pocit, že sa malý furt točí a cítim pohyby omnoho menej, ale realita je taká, že na usg je vždy hlavičkou dole už pekne, vôbec nie otočený, ako si ja myslím, akurát, že už má menej miesta a tým pádom pohyby cítim menej. Skôr dole, hore kopančeky nie. Inak naťahovanie, španovanie znamená, že sa dieťatko aj naťahuje, naťahuje si rúčky, nôžky 🙂 Zbytočne sa nestresuj, aj keby sa zamotal do pupočnej, bežne sa tak detičky rodia a je to v poriadku. Nestresuj sa zbytočne vecami, kt. nevieš ovplyvniť. Ale hovorím, pohyby už budeme cítiť menej🙂 Ja ich tiež takmer necítim v porovnaní s tým, aký bol aktívny predtým. Teraz napr. v noci necítim ani jeden pohyb, pritom do 30.tt som sa nevedela uložiť ako stále kopkal.

bubkalienka
11. mar 2024

@ivkav5 moja je tiež otočená hlavou dole, tiež cítim dole kopance akoby, podľa mňa to sú rúčky, predsa ich ma niekde pri hlavičke🙂 tiež sa všelijako naťahuje až to boli... cítim občas aj hore alebo po bokoch... záleží asi co robí... ja som akurát začala 30 týždeň🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre