Nízko položená placenta v 22. týždni

mita13
9. aug 2013

Ma z vas niekto podobny problem? Moja placenta je nizko polozena na zadnej stene maternice, vzdialena od branky 10 mm. Viem ze sa placenta moze este vysunut vyssie. V ktorom tyzdni je to pravdepodobne? Dakujem za odpoved. 🙂

katrinka8
9. aug 2013

Ahoj, ja som si to trochu pozerala (lebo som ju tiez mala tak nejak na zadnej stene a som sa trochu bala), a docitala som sa, ze tym, ako babo rastie a maternica sa zvacsuje, tak sa aj placenta zvykne posuvat vyssie 😉 Takze sa neboj, urcite sa Ti este posunie.

lenkab1984
9. aug 2013

Ja som okolo 23tt mala tiez tak placentu a vydvihla sa ;)

olusam
9. aug 2013

Ja mam tiez ten isty problem,som este len v 17tt,ale dr.mi povedal,ze od 20tt sa zvykne posuvat hore.

mita13
autor
10. aug 2013

@lenkab1984 dakujem za odpoved snad to bude aj moj pripad. S tym posuvanim placenty je to asi individualne komu sa v ktorom tyzdni posunie.

radkanika
11. aug 2013

Mne nízko položenú placentu zistili v 20 tt, ale to bola partialis, neskôr sa vyzdvihla na marginalis a tak som dufala, ze ešte pôjde hore... Teraz som v 38 tt a o pár dni idem na sekciu :( lebo je stále nízko a je to riziko... Takze je to individuálne. Držím prstiky.

piacere
11. aug 2013

@mita13 ahoj, v 21tt mi zistili, že mám placentu praevia marginalis, na zadnej stene - okrajom mi prekrývala vnútornú bránku. Presne v tomto týždni som aj začala masívne krvácať, odlúčil sa kúsok placenty a urobil sa obrovský hematóm. Odvtedy žiadne krvácanie ani špinenie. Placenta bola marginalis do 34tt 😉 Už mi plánovali sekciu, keď sa zázrakom dvihla, teraz ju mám 2cm od vnútornej bránky, diagnóza: placenta profunda (čiže iba nízko nasadzajúca) a odporúčanie na prirodzený pôrod 🙂
Držím palce, neboj, si nízky týždeň, ešte pôjde hore, ale odporúčam prísny kľudový režim 😉

blevka
12. aug 2013

@mita13 ahoj, já som mala nízko polozenu placentu v 20.tyzdni. Teraz som v 24.a už sa vytiahla do stredu maternice. Takže v pohode oddychuj a ona sa ti pekne vytiahne.

mita13
autor
12. aug 2013

Mate niektora taku skusenost ze citite pohyby babatka aj na urovni mocoveho mechura?
Mna maly tak kope ze sa bojim ze je velmi nizko.

monik32
23. sep 2013

Ahoj,ja som mala zistenú nízko položenú placentu v 18tt na prednej stene,dosahovala uteru 40mm .minuly týžden som bola u lekara a vravel,že placente treba pol milimetra,aby uz bola tam kde ma.teraz som už v 31tt.u každej je to individualne.hlavne odpočívaj,nedvíhaj nič ťažke,ani nič ťažké nerobiť a malo by byt všetko v poriadku.držím palce

bobika492009
23. sep 2013

ja mam tiež placentu nizko, na zadnej strane. Som v 22 týždni. Pred týždnom som dokonca bola až na pohotovosti, kvoli strašným krčom. A lekar len skonštatoval, že placentu mam dosť nízko 7 mm od bránky , že bolesti mi mohlo aj toto spôsobiť, ale že nieje to až také zlé, kým nieje ešte nižšie . časom sa placenta posuva vyššie, len treba vyčkať a nestresovať 😉 Varoval ma , že ak nechcem zvýšne tehotenstvo stráviť na lôžku v nemocke, tak sa musím len a len šetriť. Nedvíhať nič ťažke, dokonca aj vačšie prechadzky mi môžu uškodiť. Pri 4 ročnej dcerke je ťažko odpočívať, ale aj ked je to ťažko snažím sa čím najviac.

lukasko12
7. mar 2023

@piacere a co to znamená kludový režím veď upratovat musí každá žena a keď má eše deti tak sa musí starať o ne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre