Pigtail v obličke počas tehotenstva

lucia464
6. mar 2015

ahoj,má niektorá s vás s týmto skúsenosti?mne ho zaviedli vo 4 mesiaci kôli bolesti a opuchu obličky,včera mi robili ultrazvuk a oblička je stále opuchnutá a roztlačená som v 8mes, po pôrode mi to majú vybrať no obávam sa že to nebude koniec,stále mám mierne bolesťi,krvaví moč každý den a chodiť môžem len minimálne inač ma láme v boku a podbrušku to bude mechúr v ktorom je ukončená hadička.Uisťovali ma že je to bežný zákrok v tehotenstve ,no teraz sa mi to nezdá.prešla si týmto niektorá z vás? A ako to dopadlo?

jaj78
18. mar 2016

Ahoj ,mne to robili dnes....som v 25.tt....hrozne bolesti mam...je to sice cerstve,pripustam....tiez mi bolo povedane,ze je to bezne.....ako to bude dalej neviem

lucia464
autor
19. mar 2016

Držím palce,mne to vybrali predčasne lebo po mesiaci som mala znova bolesti ,upchalo sa to a týžden pred pôrodom mi to odstránili ,hned na druhý den mi bolo super všetky bolesti zmyzli ,od vtedy prešiel rok a nič ma nebolí je to ok tak držím palce.

jaj78
31. mar 2016

Ja som uz druhykrat hospitalizovana,dovodom bolo silne krvacanie pri moceni.Takze mi nasadili atb.Urolog sa vyjadril,ze je to normalne krvacat,lebo sten drazdi.Ja uz sama neviem a mam toho plne zuby.Snad bude vsetko ok.

lucia464
autor
31. mar 2016

Presne to som mala aj ja,to isté mi povedali ,no pri chôdzi ma stále rozbolela oblička potom sme boli na pohotovosti a pod ultrazvukom som mala stále opuchnutú obličku tak sa rozhodli že ju predčasne vyberú a hned v ten den všetky bolesti prešli aj moč bol čistý.vraj sa môže upchať hlienom alebo prelomiť pri sedení a tým znemožnuje pretekaniu moču .Ved uvydíš ako to bude dalej ,ja som bola 3 x na pohotovosti že mna to boli,láme v boku a mám krv v moči.

jaj78
5. apr 2016

Ahoj,ja som bola u svojho urologa a ked som mu popisala cely priebeh s vsetko,co teraz zazivam...krv v moci,palenie,bolesti...jednoznacne mi povedal,ze to musi ist von.....s teraz mam dilemu.....v nemocnici mi to zaviedli s on trva,aby to slo von......bolo to bolestive,ked ti to vyberali?....a kde ti robili zakrok? Dakujem.

zonjushe
5. apr 2016

Baby ja som si svoje odtrpela v druhom tehu..skoro sme to s drobcom neprežili..zacalo to v 27tt oblickovym záchvatom,snažili sa to zmierniť infuziami ale neustupovalo to,zaviedli mi picktail.. ale ja som s tým nevedela fungovať..to že som stále mocila krv,ok,bola narušená sliznica močovej rúry,tak to bolo normálne..ale ti bolesti pri moceni..vkuse ma nutkalo močiť,nemala som co a pocit akoby mi išiel prasknúť mechúr..vydržala som to týžden..raz v noci som uz mala take bolesti v mechuri,že som sa ani nevedela postaviť z wc,bolo mi na odpadnutie,zvracala som,manžel ma na rukách odviezol do auta..vyvod mi vybrali,s tým že uvidíme ci sa oblickovy záchvat zopakuje,bola nádej že mi ho uz nebudú musieť zaviesť..obličky som mala opuchnuté,ale pokial nie sú obličkove koliky,stačí sledovať..po vybratí vyvodu som pocítila neskutočnú úľavu..to bolo nieco neopisatelne,konečne sa vymocit bez tej ukrutnej bolesti..oblička ma nebolela, myslela som si, že som za vodou..avšak čakalo ma nieco ešte oveľa horšie..o 2 dni po vybratí vyvodu som dostala 40 teploty, nevedeli zistiť z čoho,výsledky som mala ok,môj stav sa ale zhoršoval,nevládala som uz ani vstať z postele,drobec mal uz z tých mojich horúčok tachykardiu,tak opäť cely kolobeh vyšetrení,ktoré uz dopadli katastrofálne,ale aspoň odhalili príčinu..volali z labaku, že výsledky sú veľmi zle,zvážiť prevoz na aro, lebo hrozí multiorgánové zlyhanie!Diagnoza-urosepsa..vysvitlo,že pri zavádzaní picktailu mi museli zaviesť infekciu,vytvoril sa mi 5cm absces,ktorý praskol a jeho obsah sa mi vylial do brušnej dutiny..zasadala komisia,dali mi veľmi silne antibiotiká,nevhodne v tehotenstve..avšak lepšie ako sekcia v 30 týždni..vybrala som 21 dávok,každá tiekla cez špeciálny prístroj 3 hodiny!!takze denne 9 hodín napojená na prístroj..po vybratí som brala ešte ďalšie antibiotiká ale uz v tabletkách..maly sa javil ok,absces zmizol, išli sme domov po mesiaci a každý druhý deň kontrola na urológii..do nemocnice som sa vrátila az na porod keď mi v 38 týždni odtiekla voda..január 2015 bol najhorším v mojom živote..uz to nechcem nikdy zažiť a ďakujem Bohu že sme to prežili v zdraví a bez následkov 😊

jaj78
5. apr 2016

Zonjushe-tak to naozaj dakovat Bohu treba

lucia464
autor
5. apr 2016

@jaj78 mne to robili v Levoči na urologii zavadzanie dosť bolelo no vyberanie vôbec plinule to vytiahli a po 3 sekundách to bolo vonku ,len ja som bola taká ystrašená že čo zas to bude,no a zbytočne! hned prišla uľava ,1 den si ma nechali na pozorovanie a pustili domov .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre