Posunutý bedrový kĺb a zvládanie tehotenstva

duska1987
11. mar 2021

Ahojte dievčatá 🙂 chcem sa spýtať, máte niektorá skúsenosti s tým, že ste mali posunutý bedrový kĺb (bolesti a tak) a zostali ste tehotná ? Moja otázka je ako ste zvládali tehotenstvo, myslím vo vyššom štádiu ? Ďakujem.

majamat
11. mar 2021

@duska1987 posunuty bedrovy klb snad neexistuje, to by musel byt vyklbeny. este ejdine ide o vrodenu vadu, kedy je klbova jamka plochejsia a preto nie je hlavica stehnovej kosti tak hlboko, ako u ludi bez tejto vady.

ja mam tuto vrodenu vadu, je to skor lahka forma, elbo mi na nu prisli az pred 30-tkou a navyse uz mam aj zacinajucu artrozu na tychto klboch. tehu som bola v 34r, pricom som mala za sebou obdobia so silnymi bolestami klbov. su lepsie a su horsie obdobia. a teda v ehu som bola na PN koli komplikaciam a vzhladom na vek, co ej trochu an skodu, lebo som sa nemohla tolko hybat. no samozrejme chapem, ze to tak muselo bty, elbo by som ohrozila tehu a moju dceru. uz okolo polovice tehu ma klby tak ominali, co citim aj teraz hoci ej to uz 10r. do konca tehu som sa ledva hybala,a le to nesoviselo s tymito klbami, ale cela som bola neskutocne stuhnuta a tazka. aj som pribrala, ale asi aj vsetky tie zmeny co sa deju v tehu tomu prispeli. no zvladla som to. nejake velmi vyrazne tazkosti som nemala, ked am klby boleli zostavalo len setrenie a oddych.

aranyhaj
21. apr 2021

@duska1987 Asi myslis dysplaziu. Pri tejto
diagnoze je “posunuty” bedrovy klb, ako pises. Klbova jamka nie je dostatocne vyvinuta, a hlavica stehennej kosti je oddialena od jamky. Zial aj ja mam tuto diagnozu. Som len v 18. tyzdni, a uz sa mi ozvali problemy. Sem-tam kryvam, v kusw ma bolia bedrove klby a v podstate cela panva. Ale s tymto som ratala. Vlastne takto fungujem uz cca. 7. rok - niektore dni su tazsie, niektore lahsie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre