Skracovanie krčka maternice po serkláži

zuzulkaba
12. nov 2013

Ahojte,tie mamicky,co ste mali serklaz, vydrzal vam krcok az do porodu,ci je tu niektora mamicka,ktora aj napriek serklazi porodila predcasne?

luciferkax
12. nov 2013

Ahoj - ja som mala serkláž, trúfnem si povedať, že pomohla, síce som stále mala kludový režim aj pos ekrláži, málo som chodila, ale v pohode som zvládla domácnosť aj hodinovú rpechádzku raz denne, ked som cítila že mi začína tvednúť brucho, tak som na pár dní "zaľahla", steh mi vybrali tri týždne pred termínom a dva dni nato som porodila :D

zuzulkaba
autor
12. nov 2013

@luciferkax
Mala si serklaz kvoli skracujucemu sa krcku,ci preventivne?lebo ja mam preventivne,nakolko som mala minuly rok predcasny porod.. Tak ma teraz v 16 tt zasili..mne zatial brucho netvrdne,ale tak to asi preto,ze ja od zaciatku tehu len lezim..
A to si hned po 2 dnoch porodila?🙂 to celkom rychlo🙂

luciferkax
12. nov 2013

@zuzulkaba ja som mala tiež prvý pôrod predčasný (v 28 tt) ale v 17 tt sa zasa skracoval, dokonca v 19 tt tuším ked mi robil serkláž som sa už začínaala otvárať... tak ma riadne zašili a bábo von nepustili .) nevadí, že som rodila 3 týždne skôr, je to vždy lepšie ako rodiť skôr 12 týždnov ;)

zuzulkaba
autor
12. nov 2013

@luciferkax
Ja v 30 tt .. A babatko je v poriadku?lebo moje mi odislo do nebicka☹ tak preto sa teraz tak bojim toho skracovania,hoci aj mam serklaz..
No vetu v 17 tt je to dost skoro na skracovanie.. Ale hlavne,ze si tak dlho vydrzala🙂
A ten prvy predcasny porod si preco mala ak sa smiem spytat? Nejaka infekcia?

jesi25
12. nov 2013

@luciferkax prosim ta a serklaz sa robi v plnej anesteze?

zuzulkaba
autor
12. nov 2013

@jesi25
Ano v celkovej,ale tak najviac 15 minut

jesi25
12. nov 2013

@zuzulkaba a ako dlho si bola v nemocnici po zakroku?

zuzulkaba
autor
12. nov 2013

@jesi25
Po zakroku 2 dni..vzdy zalezi na tom,ci nekrvacas a ci nezacne cinnost maternice.. V ktorom si tyzdni? Mas skrateny krcok?

paparkam
12. nov 2013

Mne robili serklaz v 20tt, sice to bolo este pred 13 rokmi,cele teh. som ležala, asi v 38tt mi steh vybrali,porodila som normalne presne na termin v 40tt, porod bol velmi rýchly 🙂

luciferkax
12. nov 2013

@jesi25 áno v celkovej ale to je len chvíločka, max. pol hodina a si na izbe už skoro prebratá :D

luciferkax
12. nov 2013

@zuzulkaba och to mi je ľúto.. moje bábo má dnes 5 rokov a je v poriadku, teda pár chybičiek v podobe tuhého svalstva, plochých nôh a chorých plúc, ale na prvý pohlad úplne zdravý chalan :D
Pri prvom som nemala infekciu, len mám jednoducho slabé svalstvo na maternici

reisi
12. nov 2013

Ahoj, v prvom tehu som mala serklaz v 21 tt, musela som lezat i po nej, stehy som mala uvolnene, takze odlezane s nohami na plafone. Rodila som na zaciatku 38tt. Druhe tehu som uz odlezala bez serklaze, opat nohy nad hlavou. Mne v oboch tehu velmi tvrdlo brucho, zaklad bol pokoj na lozku i napriek skracovaniu krcku som obe tehu dogulala do 38t.

rena28
12. nov 2013

Ja som mala pri druhom bábätku robenu serklaz v 18 týždni, krok som mala stratený na 1cm a otvorený zvnútra. V poslednej chvíli ma zasili aj ked niektory lekari tomu nedavali ziadnu sancu moj lekar veril ze bude vsetko v poriadku zasil ma a pri dodrziavani prisneho kludoveho rezimu som porodilanv zaciatkom 39 tyzdna. Krcok sa mi skracoval ale ten steh to drzal. Drz sa určite to dopadne dobre. Ja som bola naozaj tazky pripad a zvládli sme to.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre