Som v 30 týždni a staršie dcéry majú chrípku

eevicka83
15. aug 2013

Maminky mate niektora skusenosti s tym ze vam ochoreli starsie deti na silnu chripku alebo nieco take... a boli ste tehotna?? aky ste mali potom priebeh? Lebo u nas najprv ochorela starsia dcera mala 40 horucky, chodili sme na infuzie ale mala byt hospitalizovana len vdaka znamemu dr. sme to riesili takto, mala aj zapal v tele ale uz jej to klesa po atb a teraz 5 dni na to ako ochorela starsia, ochorela aj mladsia ma uz vysoku horucku... a teraz sa bojim lebo som v 30 -31tt tehotenstva co bude ak ochoriem... boli ste niektora chora s horuckou a pod.. v tehu? aku prevenciu zvolit?? uz sa asi ine neda robit ako ze jem Femibion 400 kazdy den teraz, okrem toho biopron na dobru crevnu floru a kupila som si homeopatika paragip na chripku... je este nieco aby som sa vyhla ochoreniu?

martija
15. aug 2013

@eevicka83 ja ked som bola druhy krat tehu, mladsi mi nastupil do skolky, ja som mala oslabenu imunitu a zlizla som take choroby,ake som od detstva nemala, dokonca som musela brat atb, tiez chripka, zapal dutin, atb....(atb som brala naposledy asi pred 20 rokmi) no a zvladli sme uplne normalne, vylezala som jeden-dva dni,kym horucka nebola dole a bolo 🙂. Drzim palce, urcite to bude ok, neboj!

mamkabeika
15. aug 2013

@eevicka83 Kúp si v dm drogérii vit. C v prášku. To ma držalo v tehu pri živote. Vďaka C-čku mi prešiel príšerný kašeľ doslova zo dňa na deň. Najskôr som tomu neverila, lebo ten kašeľ bol hrozný a mala som pri ňom veľké bolesti.

Ako prevenciu si daj 1000mg denne. Rozlož si to na 3 dávky. Keď budeš cítiť čo i len najmenšie príznaky choroby, môžeš si dať 3000 mg denne. Kúp si ale aj sódu, aby si si neprekyslila organizmus, predsa len, 3g kyseliny askorbovej... sódou ju zneutralizuješ, stačí v pomere 3:1 (3 dávky c-čka a 1 dávka sódy) Tiež si to rozdeľ na viac dávok. V tehu som prekonala 3 chrípky. Každá z nich trvala max. 5 dní. Len netreba prestávať užívať C-ečko. Ja som to užívala s pomarančovými šťavami. Moji známi mali vtedy rovnaké príznaky chrípky, no nemohli sa z toho dostať.
A aj keby si mala vysokú teplotu, choď do nemocky na infuzky a nestrachuj sa. Už si vo vysokom štádiu tehu. Dieťatku hrozí pri vysokých horúčkach matky poškodenie centrálnej nervovej sústavy len v skorom štádiu tehu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre