Štítna žľaza v tehotenstve

nikvit
4. máj 2024

Ahojte včera mi volala ohľadom výsledkov sestrička z gyndy a vravela že výsledky zo štítnej žľazy boli nejak inak ako by mali takže v pondelok musím ísť po papiere na gyndu a potom so štítnou ku doktorovi... chcem sa opýtať či ste zažili niečo podobné lebo akože som prvorodička nikdy som nemala nijaké problémy so štítnou a teraz toto takže som taká v šoku ďakujem za rady

nikvit
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikvit
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
4. máj 2024

@nikvit zrejme hypothyreoza, mozno subklinicka. cize mas vyssie TSH,a le hormony T4 bud asi este v norme. stitna zlaza dokaze nejyk cas fungovat na rezervy. je to casty problem.
v tehu su vyssie naroky na stitnu zlazu a ta nestiha, preto treba nasadit liecbu ako pri znizenej funkcii. po tehu sa to moze,a le aj nemusi upravit. tam uz zrejme nachlynost na hypothyreozu moze byt, kedze dtitka nestaci zvladnut tehu.

zrejme ta poslu na endokrino, tka pri objednavani hned povedz,ze si theu, nech ta neobjednaju o pol roka.

marcela199
4. máj 2024

Ahoj, mne to zistili tiež ked som bola prvy krat tehu hned som išla na endokrinologiu dali mi lieky euthirox25, no v 9tt som potratila (neviem či kvoli nedostatku štitnej alebo ina vada) , potom mi nevysadila lieky keďže som vravela že sa určite budeme snažiť keď sa bude dať, v novembri som bola na kontrolu tak mi dala vyššiu davku euthirox50 a v decembri som otehotnela, dnesk som 22tt a všetko v poriadku. Určite chod čim skor, ja ked som povedala že som tehotna povedala mi že mam počkať že ma vezmu hneď, neviem či to takto funguje všade.

anavixy
4. máj 2024

Je to pomerne bezne v tehotenstve, na endokrinologii ti vysetria krv, moc, stitnu zlazu sonom a nasadia Euthyrox. Nic strasne. Ten budes uzivat pravdepodobne do konca tehotenstva, nezabudni potom nahlasit ze ho uzivas pri prijme na porod, uzivanie euthyroxu sa musi znacit aj pri vysetreni metabolickych ochoreni babatka zo suchej kvapky krvi, pretoze moze skreslit vysledky, to do buducna… 🙂 Vobec sa tym nestresuj.

michaela329
4. máj 2024

@nikvit neboj sa, endokrinolog nasadi euthyrox a bude to v poriadku. V tehotenstve sa štítna viac namaha a sú aj prísnejšie normy. Sestra tak vynosila dve zdravé deti, vždy len v tehotenstve jej vyskočili horšie výsledky. Mimo tehotenstva to má ok.

nikvit
autor
4. máj 2024

@marcela199 nooo ja idem teraz do 11 týždňa zatiaľ nemám žiadne potiaže musím si zaklopať v pondelok budem hneď volať na endokrinológiu a uvidíme hadam sa zle nestane lebo predtýmto tehotenstvom som mala mimomaternicove a ďalší potrat by som asi nezvládla toto tehotenstvo sme zistili skoro keď som bola v 4 týždni hneď mi doktor nastavil aj liečbu duphaston aby som neprišla o bábätko tak hádam sa mi zaštasti

marcela199
4. máj 2024

@nikvit ja som toto moje druhe tehotenstvo zistila tiez skoro, dokonca na uktrazvuku nebolo nic vidno este az za cca 2 tyzdne sa objavilo. A často som v prvom trimestri krvacala, no uz som 22tt a babo je zdrave takže len sa nestresovať. Prajem veľa šťastia❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre