Streptokok v tehotenstve

sara_noe800
15. nov 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať. Bol mi robený ster, ktorý ukázal prítomnosť streptokoka. Sestrička hovorila, že sa nemalm báť, že je to celkom bežné. A chcela som sa spýtať bolo všetko v poriadku keď ste rodili?

nevenka
15. nov 2021

@sara_noe800 pri prvom som dobehla do porodnice na poslednu chvilu, takze mi nestihli dat infuziu a syn mal potom preventivne nasadene antibiotika, preto sme sli domov az na 11-ty den. Najlepsie by bolo, keby ste stihli aspon jednu davku antibiotik, dava sa aspon 4 hodiny pred samotnym tlacenim. Pri druhom dietati to nebolo potrebne a pri tretom zase ano, ale to bol vyvolavany porod o tyzden skor kvoli vysokemu tlaku. Stihli mi dat jednu davku, porodila som rychlo. Malicky bol v poriadku z tohto hladiska, je to uplne bezne, ale dobre je tie antibiotika v infuzii dostat.

veronice
15. nov 2021

Ja som ho. tiez mala, preto som.isla.do.porodnice hned ako mi odtiekla voda. Vsetko ok, dcera zdrava 🙂 je to ozaj bezna vec 🙂

michaela789
16. nov 2021

Mne začal pôrod kontrakciami takže som počkala doma kým sa zintenzívnili a skrátili a až potom som šla do nemocnice. Tam mi dali ATB do žily a po čase pustili vodu. Všetko dopadlo ok.

danielahamar
16. nov 2021

Mne nezabrali antibiotika, neskoro mi ich pichli, alebo skôr nebolo času, keďže som bola tretorodicka a išlo to dosť rýchlo všetko. Malý po pôrode dostal antibiotika.

nevenka
16. nov 2021

@veronice no to, ze mne neodtiekla voda ani pri jednom dietati, abpri prvom som netusila, ze to "uz" rodim, len mi zacali kontrakcie, zo 2 hodinky som ich predychavala doma v pohode apotom skokovo po 3 minutach a dlhe, ledva sme stihli prist do porodnice a tam mi neverili, ze rodim, divali sa na mna ako na hysterku. Az kym na koze nezistili, ze mam zajdetu branku a malemu trci hlavicka 🙄

bagre
16. nov 2021

celkom bežné to asi je, len to treba preliečiť - buď teraz, alebo tesne pred pôrodom...
Ja som nestihla - vzala som večer 1 globulu a na ďalší deň sa všetko tak rýchlo zomlelo že už sa nestíhala ani infúzka v nemocnici. Tak som tŕpla, či to nechytí syn, chvalabohu všetko bolo ok.

hanelka1
17. nov 2021

@sara_noe800 nemusíš sa báť, tesne pred pôrodom ti dajú jednu infúziu penicilínu a všetko bude ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre