Tehotenská cukrovka a pásiky na určenie cukru v moči

29. dec 2021

Ahojte, podľa ogtt mám tehotenskú cukrovku, dnes na diabetologii mi nedali glukomer, ale len pásiky na určenie cukru v moči a ketolátok. Hodnotu ogtt som mala 8,43 (27tt). Dali aj vám len tie testy na moč? Prosím vás, ako často ich používate? Ďakujem

bluemoon24
29. dec 2021

To je celé zlé 🙈 hodnotu při ogtt 8,43 jsi měla po hodině nebo po dvou? Proužky jsou úplně k ničemu. Ketony v moči jsou v těhotenství často fyziologické, zatímco glukózu může mít i necukrovkář. Najdi si rychle jinou diabetologii a zajdi se zeptat po lékárnách, někde dávají glukometr zdarma, pokud si koupíš proužky. Je to fakt chyba, glukometr ti měli dát. Předpokládám, že k dietě ti taky nic neřekli?

emalka
29. dec 2021

Mam aj glukomer aj pasiky. Glukomer som si kupila z vlastnej iniciativy hned ako mi volali s vysledkami ale boli by mi ho dali. Je mi cudne ze ti ho diabetologicka nepredpisala, mala som take iste hodnoty ako ty. Pasiky do mocu su len velmi orientacne 😒 A na meranie cukru uplne zbytocne pocas tehotenstva 🤦🏼‍♀️

Pasiky pouzivam kadejako. Najprv som ich pouzivala casto, aby som videla ako sa to meni po jedle ale vzdy spolu s glukomerom. Teraz uz len rano, lebo som si odsledovala ze mavam rano vysoke ketony tak sa ich snazim zmanazovat.

Porozpravaj sa este s doktorkou alebo ju zmen, toto nieje dobry pristup 😒 Ak mozes, kup si glukomer aj sama, s lancetami a pruzkami ta vyjde do 30€.

kataka10
29. dec 2021

Ja som mala hlavne glukomer a pasiky som pouzila obcas rano a zapisala hodnotu. Ale meranie glukomerom som robila pred a po kazdom jedle.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre