TSH v tehotenstve

24. jún 2021

Ahojte. Krv na štítnu žľazu berú len na začiatku tehotenstva? Bola som na odbery v juny minulého roka na endokrinológii, odbery v poriadku. Na začiatku tehotenstva mi bral gynekológ krv hodnota 0,84. To by malo byt v norme, síce nízko ale to asi nevadí, nie? Teraz som sa objednala na sono štítnej kvôli uzliku, či nerastie po roku, že ma objednajú hádam až v októbri. A ony mi písali ze mam prísť na krv. Na endo som v tehotenstve nebola, ved keď ma neposlal gyn. malo by to byt v poriadku. Brala som len utrogestan na začiatku tehotenstva kvôli krvacaniu. Teraz ma objednali som 32 tt.

len_nig
24. jún 2021

Ahoj, mne brali aj na začiatku a mám ísť aj v druhom trimestri

autor
24. jún 2021

@len_nig gynekológ?

len_nig
24. jún 2021

Nie, endokrynolog.

autor
24. jún 2021

Mňa neposlal gyn na endo lebo výsledky že sú dobré, teraz neviem prečo mi v treťom trimestri chce brat endokrinológ.

braute
24. jún 2021

TSHv v tehotenstve sa má pohybovať okolo 2.5mIU/l a menj , hodnota TSH 0.84mIU/l je v pohode, nie je to na liečbu, gynekologovia robia skríning gravidných okolo 10% týžd gravidity ,potom už nie.. v graviidte sa sleduje hodnota TSH pravidelne u tých žien ktoré mali potvrdenú hypotyreozu (zníž. činnoť..alebo hypertyreozu- zvýš. činnosť pred graviditou, alebo počas gravidity v minulosti, alebo pri potvrdenej autoimunitnej tyreoitíde( poživa sa skratka AIT alebo DLT.samotny uzol nie je dovod na pravidlne sledovanie odberov TSH . ten sa sleduje nezávisle od toho či je žena tehotna alebo nie.

autor
24. jún 2021

@braute ďakujem za odpoveď🤗 Chcela som len dat skontrolovať ten uzol, a teda mam prísť len na odber krvi. To chcú asi len tak pre istotu.

e1i
24. jún 2021

Mne tiez na začiatku gynekológ bral a endokrinologicka mi napisala že osobnu kontrolu chce v 8. Mesiaci takze to by ti sedelo.

autor
25. jún 2021

A na tieto odbery sa nemusí chodiť nalačno?

vikanika
28. jún 2021

Mne na endokrinológii brali krv nalačno a gynekológ povedal, že je to jedno kedy pôjdem na krv v priebehu dňa a môžem byť najedená.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre