Manžel nechce druhé dieťa

18. apr 2024

Ahojte,tak s manzelom sme mali vcera taku malu vymenu nazorov,pretoze ja by som jedno dieta este prijala (mame jedneho 3r.chlapca) ale on vcera prisiel s tym,ze druhe nechce.
Jeho argumenty boli take,ze potrebujeme dokoncit este nejake prace na dome,kupit novsie auto (mame 2,ale tak20 rocne) a ze jednoducho sa na to uz neciti. Mala som prve tehotenstvo rizikove,bola som aj v nemocnici na nejaky cas a obava sa aj toho,pretoze s malym by nemal velmi kto pomoct (rodicia moji pracuju,svokra uz je starsia). Ako,na jednej strane ho aj chapem,ale zase chcela by som pre maleho surodenca a jeho rozhodnutie beriem ako podraz,kedze pred svadbou sme sa bavili o tom,ze 2 deti by sme chceli urcite.

domkakvet
18. apr 2024

Do troch rokov je najviac starosti, skus este trochu pockat, mozno zmeni nazor.

deti95060810
18. apr 2024

vysvetli mu že každé tehu je iné.... kľudne si ani nemusí všimnuť že si tehu...😉

ivik4
18. apr 2024

Chapem ze chces druhe dieta ale dieta ma chciet tvoj manzel kvoli sebe ze to on tak citi,nie kvoli tomu aby prve dieta malo surodenca.
Ved este uvidis,mozno raz

dzulli1980
18. apr 2024

Vieš, v teoretickej rovine by človek prijal aj 5 detí ... potom sa narodí prvé a rodič zistí, že mal ružové okuliare ... to len na margo toho, že pred svadbou povedal, že chce mať dve deti ... áno, dieťa je obrovský dar, no je okolo neho kopa starostí, obrovská zodpovednosť atď. ... neber to ako podraz, proste rešpektuj manželov názor ... nechce, nechce ... len nič nerob nasilu, pokazíte si vzťah.

autor
18. apr 2024

@ivik4 jasne,ved preto ho do toho nechcem dotlacit. Maly povie,ze chce braceka,ale ani nevie,co to znamena🙂 babo chcem kvoli sebe,zazit to este raz,aj ked porod bol masaker

autor
18. apr 2024

@dzulli1980 ano,mas pravdu. Bol to pre nas sok mat prve dieta,to musim uznat,na zaciatku som ani ja nechcela druhe.No teraz ked je maly starsi,tak som zmenila nazor

gribka1
18. apr 2024

On má súrodenca? Vie pochopiť, že chceš aby vaše dieťa nebolo samé?

autor
18. apr 2024

@gribka1 ano,ma 2 bratov. On je toho nazoru,ze nebude sam,bude mat kamaratov,neskor manzelku,deti…

gribka1
18. apr 2024

No môže a nemusí. A máte aspoň iné deti v rodine? A možno fakt stačí počkať ešte chvíľu a rozmyslí si to.

autor
18. apr 2024

@gribka1 ano mame,neter z manzelovej strany a neter z mojej

anjelicek26
18. apr 2024

Tak manzel ma dobre argumenty.. nechaj to tak, jasne povedz,že ty vy si ešte chcela,ale netlač.. maly je akurát s najťažších rokov vonku,teraz si to začnete užívať a mat dva príjmy a môcť viacero veci finančné a ty chceš do toho po hlave skočiť nanovo..do neprespatych noci, plienok,vzdoru.. teraz si užite čas ako dvojica, dokončite ten dom,doprajte si auto.. toho súrodenca môžete mať aj o dva tri štyri roky pre malého.. zabehnúť sa v práci,uži si dospelacke témy.. my mame viacero deti,ale čím väčší vekový rozstup, tým lepšie. Rozumejú si tak ako tak...verím,že muž skôr neskôr na to druhe kyvne.. ak ta ešte brutal netlačí čas, tak nechaj to kedy na neho..

paciko9
19. apr 2024

My sme sa dohodli, ze budeme mat jedno dieta.Moj muz zmenil nazor a este by chcel. Uprimne,neviem si predstavit fungovanie pri 3rocnom dietati a ja znovu byt tehotna. Bojim sa, posledne 3mesiace boli pre mna utrpenie. Uz som chcela aby to skoncilo. Napriek vsetkemu, mam doma super partacku. Ktoru nesmierne lubim. Sem tam ma chyti,predstava,ze by som chcela, ale uz nechcem zazit to co pri nej. Nam moc nema ani kto pomoct, rodicou nemame. Z casu na cas pride sestra postrazit,ale ta ma svoju pracu a svoj zivot. Moj muz ma chape a respektuje. Mam kamosku pre zdravotne problemi, druhe uz mat nebude tak ich tak spolu vedieme. Hadam,ked vyrastu tak budu mat jedna druhu🥰.

nestastnica8
4. máj 2024

Ja mam presne tento istý problém. Syn bude mať 3 roky a ja už cítim, ze chcem ďalšie dieťa. Vždy som mala vysnívané dve. Muž ani počuť. On je s tym jedným úplne spokojný. Ledva sa dal nahovoriť na to jedno. Teraz je však veľmi šťastný otecko. Takže žiaden "sľub" neporušil. No ja stále dufam a dúfam....No podľa mňa z toho nič nebude. Vnútorné ma to zožiera. Aj rozvod ma napadol... Potom si hned hovorím, ci mi nahodou nešibe, veď s muzom sa lubime, je to skvely partner. Jednoducho ťažko prijať fakt, ze zivot nie je vzdy podľa mojich predstáv. Vyčítam si, že som večne nespokojna, stale chcem viac a viac, prečo sakra si nemôžem užívať život, prečo sa iba deptám myšlienkami na to, čo nemám. Prečo sa neradujem z toho, čo naopak mam. Začínam si hovoriť, že je to asi nejaka životná lekcia, ktorú musim prekonať. Naučiť sa tešiť z toho, čo mi život dal, a nie vyplakavať nad neexistujucim dieťaťom. 🤔
Možno to je aj tvoj prípad. Nejaké to "poleno pod nohu". Človek si tým asi musi prejsť a dôjsť k vnútornému zmiereniu a akceptacii, ze nebude vždy všetko podľa nás, a že treba hľadieť aj na pocity iných. Napr. svojho muža. A ktovie, budúcnosť ukáže, no zatiaľ asi treba ziť v pritomnosti 🙂 Veď niekto nemal to šťastie mať čo i len jedno dieťa. 🙂