Nechuť na sex po pôrode

9. júl 2022

Ženy prosím pomoc🤦

Stretli ste sa niektorá s tak obrovskou nechuťou na sex po pôrode?
Malý bude mať 11 mesiacov a od jeho narodenia nič.. s mužom sme spolu takmer 10 rokov dovtedy nám to v posteli fungovalo veľmi ale pôrodom sa všetko zmenilo. Absolútne nič žiadna chuť vo mne neostala, nič to so mnou nerobí ani ta snaha z jeho strany, ani keď vidím porno ani keď si chcem pomôcť sama jednoducho nič až ma to desí pretože sme ešte mladý muž je 30tnik, ja nemám ešte ani 27 a bojím sa že to už bude takto na furt. Malého od narodenia iba kojim môžu to byť ešte stále hormóny? Dolu mám sucho ako na Sahare, tvár druhá puberta, padajú mi vlasy, lámu nechty z stále chudnem.
Pomôže mi návšteva lekára? Existujú nejaké výživové doplnky?
Už som študovala aj tu vsadeospevovanu Vellenu či mi to tie hormóny nedá dokopy ale moc tomu neverím ale už som zúfalá :(

Ďakujem

pininka1
9. júl 2022

Ano, moze to byt aj kojenim, hlavne ak je aj dole sucho, ale urcite to treba riesit. Predsa ste mladi a je to podstatna cast manzelstva.

autor
9. júl 2022

@pininka1 viem, že to treba riešiť, ale ako? Lekár? Lieky?

liljana
9. júl 2022

Priroda sa brani nechutou dalsiemu tehotenstvu, kym nevypiples toto dieta. Skusit sa spytat lekara, vyguglit doplnky vyzivy, co stimuluje chut, byt v pohode, naladit sa ...

pininka1
9. júl 2022

Ja by som rovno asi isla za lekarom, lebo je to uz dlhsi cas. Ja som to mala iba pri druhom dietati a do 5 mesiacov, chut by aj bola, len som bola neskutocne sucha.

nevenka
9. júl 2022

Este si daj vysetrit aj stitnu zlazu, ak Ti padaju vlasy a chudnes...pre istotu. Aspon u obvodaka TSH, ale celkovo nech Ti spravi mineraly, vitaminy, KO a tak, preventivku. Mne vzdy toto moja brala, raz do roka.

autor
9. júl 2022

@nevenka u obvodného som bola kvôli tomu chudnutiu robil mi krvný obraz všetko aj štítnu všetko ok, len som mala trošku horšie pečeňové testy ale nič strašné mám ísť ešte na gastro..

katka281
9. júl 2022

Zazila som to iste, akurat ja mam 30 a manzel 29 😄 je to asi beznejsia situacia, ako som si myslela...konkretne mne pomohlo sa dostat do akejsi "pohody" 🙄 nastavit si to v hlave inak, nevsimat si blbosti s ktorymi ma stval muz. U nas to bolo len obdobie, trvalo asi rok, ale dalo sa to do normalu samo. Ak mas pocit, ze by si sa rada poradila s lekarom, tak nevahaj a smelo do toho.

xsuzannex
9. júl 2022

Tiez som tak mala, upravilo sa ked som prestala kojit.. ale akoby zo dna na den..

katarinka89
9. júl 2022

Určite je to kojenim, ja som kojila do času kým dcéra ťahala a mala záujem o prsník ale moja chuť na sex bola v tom čase na bode mrazu. Akonáhle sa mi vyracalo mlieko- rástla chuť na sex. Takže neboj- príde to

aliaray1
9. júl 2022

Ahoj, super, ze to riesis! 👍👍👍

Padanie vlasov, nechty, plet...to je podla mna kojenim, mne tiez strasne padaju vlasy ale nie tak ako niektorym.
Mne pomaha: zinok, vit.E, D, C, omega-rybi olej a plet.voda Sebamed.

K tomu libidu...asi vybocim z radu, no ja si myslim, ze to nemusi byt kojenim. S manzelom mame takmer 40, prve dieta 3 mes., a chuti mame dost a tiez kojim.
No ak vylucis vlastnu psychiku a mantalne nastavenie, ak to mate vo vztahu vsetko ok a milujete sa, ak nie si prilis vytazena, unavena (kolotoc dieta, domacnost atd atd), potom neviem. Ak nieco z tohto neni ok, pouvazuj ako to zlepsit alebo napis s cim konkretnejsie si nevies rady.

54tinka54
9. júl 2022

Píšeš že dojčíš… naskočila ti už menstruacia?
Ja som 5 mes po pôrode mala tiež nulovú chuť aj všetko čo popisuješ, potom ako sa mi vrátil MS tak sa všetko dalo do normálu. To sú hormóny.

autor
9. júl 2022

@54tinka54 áno menštruácia mi už nabehla, prvá mi prišla keď mal malý 7 mesiacov ale u mňa sa nič nezmenilo

ailiba
9. júl 2022

Podla mna je to aj kojenim (hormony), aj tym, ze so sebou nie si spokojna. Ked sa zena neciti dobre, atraktivne, tak nie je ani tak otvorena partnerovi. Co tak si urobit pekny vecer, romanticky... Pekne sa obliect, namalovat. Viac sa hyckat, aby si sa opat citila ako žena. Mozno to pomoze.

54tinka54
9. júl 2022

Ojha tak to ozaj neviem teda.. a nie si moc unavená zo starostlivosti o bábätko? Možno aj to na teba pôsobí tak, že nemáš chuť na sex.

autor
9. júl 2022

@ailiba nemám ten pocit že by som sa necítila atraktívna som ešte chudšia ako som bola pred tehotenstvom nemám ani 50 kíl 🙂 takže tam problém určite nieje

autor
9. júl 2022

@54tinka54 práveže vôbec malý je zlatíčko, nieje to žiadne náročné bábo takže aj ten čas by bol len tá chuť nie

ailiba
10. júl 2022

To he dobre... Len ty si pisala nieco o vlasoch, tak som si to myslela...nuz tak to asi bude hormonmi, prip. Unava?

kolieskova232
19. júl 2022

Urcite su na to nejake doplnky, treba sa na to spytat. U mna to bolo uplne rovnako, ale asi len par tyzdnov, maximalne dva mesiace. U teba to pretrvava uz celkom dlho, asi by som to riesila s lekarom, ak si nevies rady.