Psychické peklo od pôrodu

12. dec 2023

Ahojte, od pôrodu zažívam psychické peklo. Uzkosti, poporodnú depresiu, nechuť k jedlu a pociťujem taku divnú ťažbou neustale. Mávala som dokonca aj stavy kedy som spala ale cítila som sa ako keby som nespala, divne sny, strach a taký polospanok len ( to už je chvalabohu preč ). Prešlo už niekoľko mesiacov od kedy som porodila a stále to nie je až také dobré, proste sa necítim ešte na 100 % zdravá, mám stále tie svoje stavy. Žienky ktoré ste zažili niečo takéto koľko ste sa z toho dostávali ? Som nastavená na lieky, navštevujem psychológa každý týždeň, snažím sa na sebe pracovať no dostávam sa z toho extrémne pomaly, niekedy mám pocit , že sa to nikdy neskončí. Nikdy pred tým som nemala psychické problémy.

julka828
12. dec 2023

Nedostala preslo 3,5 roka a stale to nie je dobre

julka828
12. dec 2023

Ano presne ako vravis psychicke peklo

lasona
12. dec 2023

Chvalabohu som sa z toho dostala...ale bo to hrozne...už to nechcem zažiť a teda ďalšie dieťa už v žiadnom prípade.. pomohla mi práca. A furt sa nejak zamestnat

autor
12. dec 2023

@lasona trvalo to dlho?

lucia851
12. dec 2023

Navštevujes psychiatra?

autor
12. dec 2023

@lucia851 áno

domkakvet
12. dec 2023

Skus viac spanku, ak ma byt kto pri dietati a doplnit vitaminy.

wiccawicca
12. dec 2023

Ja som začala mať podobné stavy keď mi mesiac pred pôrodom nasadili Dopegyt na tlak a mesiac po pôrode som to zahodila a viac nebrala, keďže tlak bol dobrý. Najhoršie obdobie môjho života, furt som revala, depresy, úzkosti, nemohla som byť sama, nemohla som byť po tme hoci inak som rada sama aj potme. Nespala som nič, všetko má budili, za normálnych okolností spím ako zabitá dlhé hodiny. Dieťa som si zo začiatku vôbec neužila a ako som sa naň tešila. Urobila som nutné veci a viac nič, bola som úplne mimo, sama od seba som nevedela nič spraviť. Mala som prvé dieťa v 34 rokoch konečne vytúžené a tabletky na takto doriadili. Neviem však, či je to aj Vás prípad. Prajem Vám všetko dobré, nech sa uzdraví duša.

lucia851
13. dec 2023

Ako dlho berieš lieky?

autor
13. dec 2023

@lucia851 beriem 8 týždňov 10 mg Elicei, lekárka vraví že môže trvať aj tri mesiace kým zábere

autor
13. dec 2023

@wiccawicca ako dlho to trvalo u Vás ? 😊

lasona
13. dec 2023

3 mesiace také kritické...potom lepšie a lepsie

autor
13. dec 2023

@lasona mne to trvá už 6 mesiacov

minutka
13. dec 2023

Stalo sa mi to. Uplne najhorsi stav trval tyzden. Bolo mi tak zle ze som ani nespala. Naozaj hrozne stavy. Dostala som antidepresiva. Nepomohlo vobec. Tak som si povedala ze sa musim z toho dostat inak. Som mlada, nechcem este uzivat lieky. Davala som si vysoke davky magnerot (6 ks denne). Plus caj sypany lubovnik bodkovany. Homeopatika z lekarne v nr (posielaju postou). Sedatif pc. Guajacuran. Vsetko som uzivala. Kazdu hod tabletku. Robila som dychove cvicenie. Trvalo to cca pol roka. Teraz sa mi obcas pohorsi. Ale nie az tak uplne. Vtedy si nasadim magnezko a myslim pozitivne. Viem uz ze neumieram (vtedy som si realne myslela ze ano). Na jesen je to vzdy horsie. Bude od prveho zachvatu 3.rok. Zistili mi tetaniu

V mojom okoli to postihlo mnohe zeny. Pravnicka inzinierka ucitelka… vsetky cez coronu. Drz sa

betulinka1
13. dec 2023

Skus sa ukludnit a prestať sa tym trapit. Príjmy ten stav, ze ano teraz proste moj mozog pracuje inak. Nemala som popôrodnu depresiu ale uzkosti po traumatickom zážitku postraumu. Ale vysledok je ten isty. Velmi mi pomohlo v prvom rade pochopit, ze za to nemozem. Co bolo najtazsie, lebo som dost aktivny a povahovo taky tvrdý clovek, ze nemozem byt chora alebo tak. Proste zmieriť sa s tym. A potom som objavila Lajprika na youtobe, to bolo roky dozadu este tam mal iba par sledovatelov. Zacala som ho pocuvat a zaspavala som so slúchadlami, ma tam rozne veci na zaspavanie. Postupne meditacie a ukludnivat mozog. On to aj pekne vie vysvetlit, tie uzkosti ako to funguje a tak. Aj som si kupila jeho plateny program na rok. Na zaciatok kludne free videami zacni a uvidis ci ti vyhovuje prave on. Aj teraz ked mam v praci narocnejsie obdobie, tak supnem sluchadla na vecer, lebo mozog nikdy nespi 😉😉😉 stale potrebuje dobiť baterky relaxáciou.

wiccawicca
13. dec 2023

2 mesiace zhruba, lebo potom som zahodila tie lieky a pomaly sa vrátila k normálu.

lucia851
13. dec 2023

To je blbost ad zaberajú za 4 až 6 týždňov a tu dávku čo berieš na tvoje problémy je dosť slabá dávka

lucia851
13. dec 2023

Ja beriem až dvoje antidepresiva

autor
13. dec 2023

Aj ja beriem dvoje. Ake AD berieš ?

lienka.7
13. dec 2023

@autorka ja by som skúsila jogu, alebo meditácie... niečo čím si zamestnas myseľ. Pripadne nejakú takú upokojujucu hudbu si neskúšala?
Držím palce, nech sa ti čím skôr polepsi ✊🍀

autor
13. dec 2023

@lienka.7 už som skúsila úplne všetko, asi to bude chcieť ešte čas 😊 ale dakujem 🥰

danielle21
13. dec 2023

Mňa to prešlo keď som prestala kojiť, hormóny sa dali pomaly doporiadku aj dieta bolo staršie

katkaluky89
14. dec 2023

Ahoj tiež som si tým prešla, najprv hospitalizácia na rizikovom 3 týždne potom som konečne porodila sekciou moju malú lásku 1980g a 44cm nevyživovala nás placenta tak musel ísť von skôr. Potom klesol na váhe a kým nepribral aspoň 2kg nás nechceli pustiť.. najhoršie som znášala keď mi ho vzali a šli pichať 😭 vtedy som sa zrútila už úplne ale musela som to ustáť. Nakoniec po 10 dňoch nás pustili doslova som utekala z nemocnice.. je strašne vidieť svojho muža na hodinku a potom mu len zamávať spoza skla. Tým že som prvorodička tak doma to bolo všetko nové premna, sama má všetko kým muž bol v práci. Po dvoch týždňoch mi ponúkla pomoc moja mama a som jej vďačná za to ináč by som už skončila v cvokarni. Každý deň som plakala triasla sa a ona aj oco mi pomohli aby som sa dala dokopy ukázali ako a kedy čo malý potrebuje.

lucia851
14. dec 2023

Dulsevia a elicea

muchacici
17. dec 2023

Veľmi dlho to trvalo, niekoľko rokov.. 😪 zlepšilo sa to o 80-90%, ale ešte stále mám v sebe také divné strachy, no to všetko sa snažím racionálne potláčať. Držím ti palce ❤️ len ber lieky a snaž sa všetko si racionálne uvedomovať, nerieš iba pocity, nezahlbuj sa veľmi do toho myšlienkami