8 mesačná má mesiac netečúce soplíky

orlik4
2. okt 2014

Potrebovala by som radu. Moja 8mesačná má už asi mesiac soplíky. Starší začal chodiť do škôlky, tak donesie domov sem tam nejaký vírus. Takto prešla plynulo z jedných soplíkov do druhých. Bez teploty, bez kašla, bez zapáleného hrdielka. Doktorka ju počúvala, vraj má dýchanie čisté. Teraz jej zobrala výter, ale výsledky budú až v pondelok. Pred týždňom-skoro dvoma dobrala pamycon (brala ho 7 dní). Odvtedy jej nič netečie, nič neviem odsať. Ale dýcha príšerne sopľavo. Úplne počuť, ako to v nej bublá, ale odsávačka (a to mám tú na vysávač) neodsaje NIČ. Je kojená, a keď sa chce prisať, nevie poriadne dýchať. Morská voda nepomáha, ten nasivin pre deti do 1 roka tiež nie, a nechcem jej ho dávať pravidelne. Máte s tým skúsenosti? Čo zaberá? Už sme sa mesiac nevyspali...

lucy125
2. okt 2014

Ahoj,nasad jej sinupret 3xdenne 10kvapiek,to je bylinkový volnopredajný pripravok ,uvolnuje hlieny v nosiku aj na prieduškach.Momentálne sme aj my chorí,od dneska ma maly plný nosik a už aj teplotku 37,5 tiež ma čakaju "skvele" noci.Tak skus sinupret,mali by sa jej spustit a uvolnit.

werka_t
2. okt 2014

@orlik4 my sme to mali 4 mesiace v kuse ☹ je mi zle len co si na to spomeniem a chytam paniku ze sa to zopakuje zakazdym, ked malej vylezie z nosa trochu spoliku.
Asi velmi neporadim-davali sme Sinupret, Prospan, Pamycon, Kalciovy sirup, striekali pred odsavanim morsku vodu. Odsavacka na vysavac isla aj minutu naprazdno, ale potom sa to vyvalilo von.
Hroza hlavne v noci-neodsala som, tak nemohla dychat;odsala som, nemohla potom zaspat aj 2 hod z toho aka bola vyrevana 😢

orlik4
autor
2. okt 2014

@werka_t ved prave, dlhe odsavanie, to uz mi z toho niekolkokrat grckala. Sinupret som jej dala vcera prvykrat, tak uvidime. hadam zaberie :(
a ďakujem za rady!

darina1952
2. okt 2014

@orlik4 ja som mala niečo podobné na jar - vkuse som cítila že mám akoby nádchu ale nič mi nešlo vyfúkať a ani hlieny na vykašľanie som nemala. Lekárka ma vyšetrila: mala som sínusitídu - je to zápal dutín, ktoré sa nachádzajú za nosom a hrdlom - neviem to lepšie opísať. Nakoniec mi pomohli kvapky - najprv som si Olynthom vyčistila nos a potom som si nakvapkala Pamycon 2kvapky do každej nosnej dierky - trvalo to síce asi dva dni kým sa mi hlieny spustili, ale potom to už išlo OK. Ešte mi pomohlo aj nahrievanie Infralampou - pekne medzi oči na nos. Viem že u bábätka to asi tou infralampou nepôjde pretože treba mať zavreté oči, ale mohla by si to skúsiť počas jej spánku - stačí 5-8 min. 2-3x denne alebo keby si mala doma Biolampu tak tá by jej tiež pomohla. 😉

orlik4
autor
2. okt 2014

@darina1952 no biolampu síce máme, ale neviem si predstaviť, žeby mi držala... a ako ti zistili tú sínustitídu? z výteru sa to zistí?

darina1952
2. okt 2014

@orlik4 Po vybratí ATB som stále mala taký divný pocit že ešte nie som zdravá - lekárka ma popočúvala a postupne vylúčila možné ochorenia.
Veď tú lampu vyskúšaj počas denného spánku - keď zaspinká tak jej trochu nasvieť, a večer to tiež môžeš po zaspaní skúsiť... bude stačiť 3-5min.

katarinamarkova
2. okt 2014

@orlik4 mozem otazku: ako dlho a ako casto jej davas ten nasivin?
prave vsetky tieto sprejiky, kvapky na uvolnenie nosteka mozu pri dlhodobejsom ci vyraznejsom davkovani sposobit opuchnutie, podrazdenie sliznice, pocit plnosti nosa v konecnom dosledku mozu viac ublizit ako pomoct ak sa to s nimi prezenie.
ak mozem poradit tak mucoplant, je sice na kasel ale pri kazdom prechladnuti decka vykaslali vsetko v priebehu par dni aj sopliky krasne vysli von, uvolnilo sa dychanie.

orlik4
autor
3. okt 2014

@katarinamarkova praveze jej nasivin nedavam takmer vobec. dokopy som jej ho za ten mesiac dala tak mozno 5x... no skusame ten sinupret, tak uvidime, co to urobi. ked do tyzdna nebude zlepsenie, tak asi skusim ten mucoplant... dakujem.