Aké lieky per novorodenca je dobré mať doma v lekárničke?

nikola3000
29. mar 2019

Zdravim žienky chcem sa spytať na lieky pre novoredenca aké sa vám osvedčili alebo aké treba mať doma v lekárničke pre istotu 🙂 dakujem

ukulela
29. mar 2019

@nikola3000 libenar - morska voda do nosa, v pripade vacsich soplov detsky nasivin. paralenove cipky, nurofenovy sirup proti bolesti/teplote. na zapalene ocka ocuflash s ociarkou. a ja drzim aj otipax do ucha (starsi mal problem so zapalom stredneho ucha) ... na koliky sme mali coliprev.

diewcatqoo
29. mar 2019

@nikola3000 ahoj, vopred som si kupovala z lekarne len lieh na pupok, bepanthen, paralen cipky, probiotika, vincentku do nosa a odsavacku na sople.
Neskor sme dokupovali ocne kvapky a vitamin D. Syn mal problemy s ockami a aj s vigantolom.
Asi nema cenu vopred moc riesit nejake lieky, lebo nevies, ci bude mat problemy a ake. Mne radili kamosky aj nieco na koliky, ale to sme nastastie nemuseli rieskt. Ale myslim, ze je dobre pre kazdy pripad mat nejake cipky na zrazenie teploty a nieco na sople.

bobula46
29. mar 2019

Určite paralenové čípky, to je jediné čo môže aj malé bábätko
Libenar do nošteka ,keď mal syn soplíky tak som mu nekvapkala, iba vytierala noštek
Lieh na pupok, ale niektoré doktorky ti môžu povedať aby si ho nedávala
Ked začali trápiť koliky dokupovali sme sab simplex a baby calm no a keď mal tri mesiace a ja som mala doma toho pomerne málo tak som pre istotu kúpila ešte do išiek a gél na zúbky.
Ostatné čo budeš potrebovať aj tak predpíše lekár 🙂 a ešte čo som zabudla je odsávačka na soplíky ale tú sme tiež kupovali za "pochodu"
Sudokrem sa u nás neosvedčil (dostaneš ho v pôrodnici v balíčku, malú vzorku, odporúčam odskúšať) tak používame bepanthen, ale prvého pol roka iba modrú indulonu. S tým som ho natierala od krku cez zadok až po nohy

iveta143
29. mar 2019

@nikola3000 urcite odsavacku na sopliky, nasivin pre dojcata, nieco od teploty,sudocrem,morsku vodu do nosa...to je taky zaklad asi...neskor ti moze lekarka predpisat fenistil kvapky,my ich mame stale v zasobe...a vitamin D ti predpise tiez urcite.my sme vsetko ostatne doplnili takpovediac zapochodu ak bolo treba.

amieima
29. mar 2019

@nikola3000 physiomer (morská voda do nosa), čipky proti teplote a teplomer