Musím pre novorodenca kúpiť fľašku na mlieko?

slniecko187
9. nov 2020

Ahojte, chcem sa opytat treba pre novoredenca kupit aj flasku na mlieko? Ktora je najlepsia nezvykne si potom na flasku? ako to funguje mam iba kojit alebo aj odsavat mlieko?
A kolko cumlikov asi kupit na zaciatok?
Dakujem 🙂

janulik2008
9. nov 2020

My sme skúšali hoc aké fľašky od MAM až po Avent ale z každej Antikolikovej malá dostala koliku až sme zo zúfalstva vzali Dr Browns a odvtedy kľud bol 😀

luulinkaa
9. nov 2020

Jasne, ze potrebuješ fľašku. Véd ak nebudeš mat mlieko budú mu sestričky do nej zatiaľ zarábať umelé, najlepšie sú na začiatok fľašky, ktoré pripomínajú prsník 😉

lenuska9999
9. nov 2020

My sme mali od začiatku NUK a vlastne až doteraz ich kupujem... Určite treba mať nejakú fľašku v rezerve na čajík, alebo keby ste nedajbože mali málo mlieka..

andreatytler
10. nov 2020

@slniecko187 Na zaciatok ti kludne staci jedna flasa. Ak sa ti rozbehne pekne kojenie a ak ho chces plne kojit, tak je lepsie flasu nedavat lebo mas pravdu ze oni budu preferovat flasu. Odsavat popri kojeni sa oplati len vtedy aj chces ist spat do prace a niekto iny bude krmit babatko tvojim mlieckom, alebo ak chces aby sa otecko tiez zapajal do krmenia. Ak nebudes kojit a budes davat len umele mliecko, treba vyskusat ci babatko ma flasu rado ak nie, treba skusit inu. Ja som postupne kupovala a skoncila som asi so 6 roznymi druhmi... postupne som skusala co mu najlepsie sadne.
Cumlik tiez to iste. Kupila som len 2 na zaciatok ale to len preto lebo to boo take balenie 2 cumlov v jednom. Mozno cumel ani nebude chciet.

cookie29
10. nov 2020

To záleží či planujes kojiť alebo nie. Ak áno tak Ti je flaska aj cumlík zbytočný. Akurát to zhumpluje saci reflex. A pokial by skutočne bolo treba prikrmovať tak je lepšie napríklad cievkou, rozhodne nie fľaškou. A teraz Ti stovky žien povedia že ony tak robili a nikdy nemali problém...
najlepšie je, ak chceš dojčiť poradiť sa s laktacnou.

brrrrrciatko
10. nov 2020

@slniecko187 mojim najviac vyhovovala MAM.

turga
10. nov 2020

Ani pri jednom som nemala dopredu kupenu flasu, prvy prvom cumel ano, ale je to zbytocne kupovat dopredu, ked vies ze nebudes chcet kojit nakup si flase aj cumle kolko chces, to sa spotrebuje ale ak chces kojit tieto zbytocnosti nepotrebujes. Pri prvom sa mi nepodarilo kojit cize som odsavala a davala mu z flase, cumel mal, ale muz siel nakupit flase az ked som kojenie vzdala. Pri druhom ani flasa ani cumel kojila sa 3 a pol roka 😀 a teraz tretie planujem rovnako cize nebudem kupovat dopredu nic.

elzus
10. nov 2020

@slniecko187 jedna flasa do zasoby neuskodi, mne sa podarilo ako.tak rozbehat mlieko az doma, bol aj ak cca 2-3 m a potom som.cisto kojila len. cize v nemocnici sa flaska hodila.radsej mat ako potom obhanat chlapa nech beha a zhana on. A cumle moj nechcel napinalo ho aj stoho najmensieho. Cize aj to je individualne. A odsavacka mi to mlieko rozbehla a pot som aj odsavala ale nie dlho. A to som v nemocnici zhanala potom a hlap bol kupit.

denkatn
10. nov 2020

aj ja si myslim, ze jedna je dobra, ty nevies ci ti to pojde hned, ja som na kojenie nabehla postupne. potom ked zistis co ti vyhovuje, uz si nakupis dalej. citala som ze plastova nie je dobra, lebo ze sa nasli zvysky platstov v detoch (asi v exkrementoch, neviem ako to skumali) ja som robila tak, ze horucu vodu som zaliala v salke az potom som preliala do plastu, v izbovej teplote. ale ked kupis sklenu flasku, je troska tazsia ma drzanie, ale asi menej skodliva..ved kup uplne malicku.

slniecko187
autor
10. nov 2020

ok diky vsetkym a este jedna otazka treba mi aj sterilizator na flasu a cumliky? za to sa pytam lebo nemam ani sajnu este o tychto veciach :D

denkatn
10. nov 2020

ja som si kupila az neskor, ale som ho iba malo pouzila, lebo potom som kojila bez dokrmovania. skus si kupit pre zaciatok z druhej ruky, lebo nevies ako sa to bude s tebou a babatkom vyvijat. ci budes odsavat, ci prikrmovat. Ak umyjes flasku pri vysokej teplote zvnutra, tak ti netreba sterilizator, ide o zabitie bakterii, aj cumliky som oblievala velmi horucou vodou, ale ak budes pouzivat na denno dennej baze viacero flasiek a viacero cumlikov, tak sa ti oplati to na vecer dat do sterilizatora a vies ze mas rano ciste. ak budes aj tak len kojit a flasku budes mat keby daco, tak bude strilizator viac stat. ale ak mozes od niekoho dostat, tak na skodu to nie je.

oliviakatka
10. nov 2020

Fľašu a cumlík som nekupovala ani nepotrebovala. Už ma 2r4m a stále ich nepotrebuje.

slniecko187
autor
10. nov 2020

@denkatn ok diky za radu

ferala
10. nov 2020

Ako osobne by som isto kúpila. Možno budeš mať šťastie, že potrebovať nebudeš, no nie je to podľa mňa taká strašná položka, aby si si ju proste nemohla pre istotu kúpiť. Ak ju nevyužiješ na mlieko tak na vodu alebo čaj isto

alexandra2468
10. nov 2020

Nam v nemocnici (statnej) ponukli um do flasky od nich, alebo do striekacky. Takze som jej dala zo striekacky.
Bohuzial som mala malo mlieka a teda od narodenia som dokrmovala um, ale az v 5.tom mesiaci, ked som ju uplne odstavila od prsa, som jej dala flasku. Dovtedy cievka/striekacka.

Takze za mna nedavat flasku.

jankalukasova
10. nov 2020

@slniecko187 ja som mala doma jednu flasku a take jednorazove balenia UM. Nikdy nevies co sa moze stat, ze nebudes schopna kojit. Staci napr. slepak... a babo zostane zrazu doma a tatino ho hold nenakoji. Ja som toto mala doma pripravene aby v akutnom pripade bolo co dat dietatu. Mliecko som potom minula do kase a flasku casom pouzila na vodu 🤷‍♀️

slniecko187
autor
10. nov 2020

zienky este mi prosim poradte aku odsavacku kupit? je dobra aj manualna lebo co pozeram elektricka stoji okolo 100€
dakujem 🙂

yanni
10. nov 2020

@slniecko187 Nekupuj nic dopredu. Ci budes/nebudes flasku, cumle, odsavacku atd. potřebovat, to sa ukaze casom. Ak sa ti nerozbehne hned v nemocnici milko, neboj, dieta ti nenechají hladce a nakrmit z erarnych. ja som nemala dopredu nic.